Eskişehir haberleri
Alpu TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar, binalarında alt yapı olmadığını belirterek alt katlara lağım sularının taştığını söyledi. Atıkları bir hortum aracılığıyla tarlalara attıklarını ifade eden vatandaşlar, sağlık açısından büyük tehlikeyle karşı karşıya. Öte yandan doğalgaz tesisatı olmadığını, ve evlerde soba yakıldığını kaydeden apartman sakinleri evlerinden çıkan soba boruları adeta yangına davetiye çıkarıyor. Boruların içinden uzanan kablolar ise tehlikeyi gözler önüne seriyor.
İŞTE AKILALMAZ GÖRÜNTÜLER
GİDECEK YERİMİZ YOK
Apartman sakinlerinden Bülent Tatar, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Tatar, “Devlet bize bu TOKİ’leri yaptı. Allah razı olsun. Yalnız altyapı yapmamış. Pisliğin içerisinde benim engelli çocuğumla beraber, arkadaşımın da engelli çocuğu var. Bu TOKİ’de şu an en az yedi tane engelli insan var. Bir yangın çıksa, bir şey çıksa bizim çocuklarımız ölecek. Biz kaymakamlığa da gittik, belediye başkanına da gittik. Daha yardım edilmedi. 5 senedir bu şekilde pisliğin içerisinde oturuyoruz. Gidecek yerimiz de yok. Kiraya çıksak maddi durumumuz iyi değil. Elektriklerimiz kesik şu anda hepimizin kaçak. Çünkü elektrik faturalarını okumaya gelmiyorlar” dedi.
TARLAYA ATIN DEDİLER
Çocuğunu sık sık hastaneye götürdüğünü ifade eden Tatar, “Kanında ve akciğerlerinde enfeksiyon var. Böbrek yetmezliği de çıktı şu anda. Bu da pislikten dolayı. Kimseyi kötülemek ya da karalamak istemiyoruz. Sabah kalkıyoruz, doğru herkes dışarıya. Evde oturan yok. Kendi evimizde yemek yiyemiyoruz kokudan” dedi. Belediyenin TOKİ için bir pompa verdiğini söyleyen Tatar, “Buradan tarlaya atın dediler. Tarla sahibi geldi, ‘Benim ürünlerim mahvoldu’ dedi, bizi mahkemeye verdi. Eski Belediye Başkanı Rafet Demirtaş ile mahkemelikler” dedi. Yetkililerden yardım isteyen Tatar, “Biz bu pislikten kurtulmak istiyoruz. Para falan istemiyoruz. Buradan Cumhurbaşkanımız bizi duyuyorsa, gelsin burayı bir görsün. TOKİ diyorlar ya, böyle pislik TOKİ olmaz yani” şeklinde konuştu.