×

AK Parti İl Başkanı Albayrak'tan Özgür Özel'in korumalarına sert tepki

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Eskişehir ziyareti sırasında korumalar ile yerel basın mensupları arasında yaşanan gerginliğe tepki gösterdi. Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada basın emekçilerine yönelik tutumu kınadıklarını belirtti.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, yazılı açıklamasında Eskişehir'in huzur ve hoşgörü şehri olduğuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Eskişehir'imiz, hoşgörünün, sükunetin ve huzurun şehridir. Ancak ne yazık ki Özgür Özel'in şehrimize her gelişinde adeta bir alışkanlık haline gelen o çirkin manzaralara bugün bir yenisi daha eklenmiştir. Sadece görevini ifa etmeye, kamuoyunu bilgilendirmeye çalışan yerel basın emekçilerimize yönelik gerçekleştirilen hadsizliği en sert şekilde kınıyor ve reddediyoruz."

"Kendi kaosunuzu Eskişehir'in sokaklarına taşımanıza müsaade etmeyeceğiz"

CHP içerisindeki siyasi gelişmelere de değinen Albayrak, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Buradan açıkça ifade etmek istiyorum: Kendi içinizdeki bitmek tükenmek bilmeyen 'koltuk kavganızın' ve siyasi buhranlarınızın faturasını bu şehrin insanına, masum basın mensuplarına kesemezsiniz. Kendi kaosunuzu ve parti içi hesaplaşmalarınızı Eskişehir'imizin huzur dolu sokaklarına taşımanıza asla müsaade etmeyeceğiz."

"İkiyüzlü zihniyeti hemşehrilerimizin vicdanına havale ediyorum"

Basın özgürlüğüne vurgu yapan Albayrak, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Kürsülerde basın özgürlüğü naraları atıp, sahada alın teri döken emekçileri tartaklatan bu ikiyüzlü zihniyeti Eskişehirli hemşehrilerimizin vicdanına havale ediyorum. Tüm basın emekçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum."