Ekiplerin gece boyunca süren müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında yaklaşık 100 hektarlık alan zarar gördü.
Patates yüklü kamyon alev aldı
Yangın, Sandıklı ilçesi yakınlarında dün meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, Şuhut’tan Sandıklı yönüne ilerleyen 06 PYP 95 plakalı patates yüklü kamyon, Çakmaktepe mevkiindeki dik yokuşu çıktığı sırada balataların aşırı ısınması nedeniyle alev aldı.
Kamyondan dumanların yükseldiğini fark eden sürücü, aracı yol kenarına çekerek araçtan uzaklaştı. Kısa süre içerisinde büyüyen alevler kamyonun tamamını sararken araç kullanılamaz hale geldi.
Alevler kuru otlara sıçradı
Kamyonda başlayan yangın, yol kenarında bulunan kuru otların da tutuşmasıyla kısa sürede çevredeki araziye yayıldı.
Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangına müdahale etmek için bölgeye Sandıklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile Sandıklı Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı arazözler sevk edildi.
Ekipler yangınla gece boyunca mücadele etti
Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Zorlu arazi şartlarına rağmen yürütülen yoğun müdahalenin ardından alevler kontrol altına alındı.
Yapılan ilk tespitlerde yangının yaklaşık 100 hektarlık alanı etkilediği, zarar gören bölgeler arasında ağaçlık alanların da bulunduğu belirlendi.
İnceleme başlatıldı
Yangının çıkış nedeninin ve zarar gören alanın kesin büyüklüğünün belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldı.
Olayla ilgili ekiplerin çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.