İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AcnTürk Sigorta A.Ş. hakkında yürütülen soruşturma kapsamında eş zamanlı operasyon düzenlendi.
İstanbul merkezli soruşturma kapsamında Eskişehir’in yanı sıra Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mardin, Muğla ve Manisa’da belirlenen adreslere operasyon yapıldı.
24 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Soruşturma kapsamında 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 23 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Sermayenin yüksek gösterildiği iddiası
Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, şirketin kuruluş aşamasında 14 milyon TL olan gerçek sermayesinin 94 milyon TL olarak gösterildiği ve bu şekilde Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) yanıltılarak ruhsat alındığının değerlendirildiği belirtildi.
130 milyon TL’lik zimmet iddiası
Soruşturmanın bir diğer başlığını ise toplam 130 milyon TL’nin örgütlü şekilde zimmete geçirildiği iddiası oluşturuyor.
Söz konusu iddialar İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında araştırılıyor. Şüphelilerin hukuki durumları adli süreç sonunda netleşecek.
Soruşturma sürüyor
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, firari olduğu belirtilen bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
AcnTürk Sigorta soruşturmasındaki gelişmelerin adli makamların değerlendirmesiyle devam edeceği bildirildi.