Zafer coşkusu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Zafer coşkusu!
A
a

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yılını kutluyoruz. Valilikten yapılan açıklamaya göre Eskişehir’de vakaların yüksek olması nedeniyle resmi geçit töreninin yapılamayacağı duyuruldu.  Fener alayı etkinliği ise saat 21.00’de Porsuk Çayı’nda bot ve gondollarla gerçekleştirilecek.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Törenler koronavirüs tedbirleri altında gerçekleşecek. saat 09.00’da Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Saat 09.30’da Vali Erol Ayyıldız makamında tebrikleri kabul edecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından saat 09.00’da Kocatepe’den Dumlupınar, Zafertepe’ye etkinliği gerçekleştirilecek. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı Amfi Tiyatro’da 30 Ağustos bilim gösterisi düzenlenecek. Program saat 12.00’de başlayacak. 

FENER ALAYI SAAT 21.00’DE 
Saat 13.00’de ise Porsuk Çayı’nda Zafer Kupası Dragon Yarışları yapılacak. Pandemi sebebiyle yaklaşık 1 yıldır araçlarla kortej şeklinde düzenlenen fener alayı etkinliği ise, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda saat 21.00’de Porsuk Çayı’nda bot ve gondollarla gerçekleştirilecek.  30 Ağustos’ta Odunpazarı’nda bulunan Kent Müzeleri Kompleksi’ndeki tüm müzelerin ve Hayvanat Bahçesi, Masal Şatosu’nun da hizmete açık olacağını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, cadde otoparklarının bayram boyunca ücretsiz olacağını ve etkinliklere katılacak tüm vatandaşlar ile tüm ziyaretçilerin pandemi sebebiyle maske, mesafe, hijyen kurallarına uyması konusundaki uyarılarını yinelediler. Porsuk Çayı’nda gerçekleştirilecek Zafer Kupası Dragon Yarışları sebebiyle bot ve gondollar 30 Ağustos’ta hizmet vermeyecek.

MİTHAT KÖRLER KONSER VERECEK 
19.30’da Odunpazarı Belediyesi tarafından Cumhuriyet Parkı’nda Mithat Körler Özel Konseri halkla buluşacak. Saat 22.00’da da Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Polat’ın ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hale Fatma Şıvgın’ın konuk olarak katıldığı “30 Ağustos Zaferinin Anlam ve Önemi’ adlı söyleşi ES TV ekranlarında olacak. 


Birbirimize kenetlenmeliyiz 
Vali Erol Ayyıldız: Bağımsızlık için yaşayıp vatanı için şehit düşen bir milletin evlatları olarak tıpkı 99 yıl önce olduğu gibi bugün de birliğimizi, bütünlüğümüzü ve güvenliğimizi hedef alanlar, kuşkusuz aynı hezimete uğrayacaktır. Binlerce yıllık güçlü devlet geleneğimiz, medeniyet tasavvurumuz; millî, manevi değerlerimiz ve milletimizin mayasında olan üstün hasletler karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacaklardır. Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan şuuruyla vatan topraklarına kast edenlere gerekli cevap en son 15 Temmuz gecesi destansı mücadele ile verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesinde ve dünyada güvenli, güçlü ve istikrarlı bir devlet olmasından endişe duyanların sergiledikleri tüm yıkıcı ve bölücü tehditlere karşı uyanık ve hazır olmalı; yüksek değerlerimize sahip çıkarak millî birlik ve beraberlik ile sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenmeliyiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün yıl dönümü dolayısıyla aziz milletimizi ve kahraman silahlı kuvvetlerimizin mensuplarını kutluyor; başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm Eskişehirli hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.


BU ÜLKENİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Güçlü ve büyük bir ülkenin evlatları olarak büyük bir minnet ve gururla andığımız bu zafer 3 yıldan uzun süren büyük bir mücadelenin sonucudur. O günlerde verilen mücadeleyi, çekilen acıları, şehitlerimizi, gazilerimizi hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. Bu ülkenin kıymetini iyi bilmeliyiz. Bizler, her yeni güne yeni umutlar, yeni hayaller ile başlarken, bu günler uğruna dökülen kanları ve gözyaşlarını bir nebze olsun unutabilmek mümkün değildir. 30 Ağustos 1922’deki aynı inanç ve azimle Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin değerlerini korumalıyız.  Bu vesileyle, 30 Ağustos Büyük Meydan Muharebesi’nin 99’ncu yılında zaferimizi bir kere daha kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Kurtuluş Savaşımızda, öncesinde ve bugüne kadar bu ülke için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi