Yüzümüzü güneşe döndük

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yüzümüzü güneşe döndük
A
a

Yerel Yönetimlerde Güneş Enerjisi ve Finansman Çözümleri’ seminerinde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Yapacağımız bütün işlerde yüzünüzü güneşe çevirdik ve bunun üzerinden devam edeceğiz” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Tepebaşı Belediyesi ve GÜNDER işbirliği ile Özdilek Kültür Merkezi’nde ‘Yerel Yönetimlerde Güneş Enerjisi ve Finansman Çözümleri’ başlıklı seminer düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını yapan ve bu tip seminerlerin farkındalık yarattığını söyleyen Ahmet Ataç, “Tepebaşı Belediyesi olarak temiz yani yenilebilir enerji konusunda 2009’dan bu yana çalışmalar yapıyoruz. Bizden önceki arkadaşlar hizmet binası yapmıştı ve göreve geldiğimizde o binaya yerleştik. Camın fazla ve niteliksiz olması fazla enerji tüketimine etkendi. Enerji giderlerini ödemeye başlayınca gözümüz açıldı. Ciddi rakamlar geliyordu. Kışın ısıtamadık, yazın soğutamadık.  2010 yılında BEBKA’nın çevre konulu projesinden 400 bin lira hibe aldık. 100 bin lira da ek finans edip 400 güneş panelini binamızın çatısına koyduk. Yüzünüzü güneşe çevirmeye başladık. 
2013’te Avrupa Parlamentosu’nda bin belediye başkanıyla temiz enerji için bir araya geldik” diye konuştu. Temiz enerjiye verdikleri önemden ve projelerinden bahseden Ataç, “2014’te yine bir proje kazandık. Atatürk Su Sporları Merkezi’ni yeşil bina olarak yaptık. Altın sertifika aldık. Altın sertifika alan ilk kamu binası oldu. 80 panel var orada da. Yaşam Köyü içerisinde bulunan binalar da akıllı binalar ve enerji tasarruflu. Elinizdeki binaların enerji kayıplarını izolasyon ile önlüyoruz. Bu işin ulaşım ayağı var. 4 tane elektrikli otobüs ile 22 hibrit araç aldık. Elektrik otobüsü Türkiye'de ilk kullanan belediyeyiz. Hatta elektrikli otobüslerin kayıtlarını yaptırmak için trafik şubeye gittiğimizde kayıt çıkmamıştı. Bu yüzden elektrikli otobüsler için yeni bir kayıt dosyası açılmıştı. 7 km bisiklet yolu ve 3 durak yaptık, 30 akıllı bisiklet kullanılmaya başladı. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi