Yurt dışı kargo paketlerinden coronavirüs bulaşır mı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yurt dışı kargo paketlerinden coronavirüs bulaşır mı?
A
a

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, yanıtı en çok merak edilen sorulardan biri de, yurt dışından gelecek kargo paketlerinden virüs bulaşıp bulaşmayacağı...

Sütiş Eskişehir
Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, yanıtı en çok merak edilen sorulardan biri de, yurt dışından gelecek kargo paketlerinden korona virüs bulaşıp bulaşmayacağı...
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar, corona virüsün kuru ortamda kısa sürede aktivitesini kaybettiği ve cansız objelerin üzerinde varlıklarını uzun süre sürdüremediklerine işaret ediyor.
İstanbul Üniversitesi Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy  “Koronavirüsler aktivitelerini ancak insan veya hayvanların hücreleri içinde sürdürebilirler. Virüsler kuru ortamlarda kısa bir sürede aktivitelerini kaybederler. Bu yüzden virüslerin nemli olmayan cansız nesnelerin yüzeyinde varlıklarını sürdürmeleri mümkün değil” açıklamasında bulundu.
Ayrıca kargoyu hazırlayan kişinin mikroplu olması halinde paket mikrop taşır mı?” şeklinde sorulan soruya Prof. Eraksoy: “Bazı bakteriler ve virüsler kuruluğa uzun süre boyunca dayanabilir ve canlılıklarını sürdürebilir. Virüsler hücre dışı kuru ortamlarda bulaşıcılığını çok çabuk yitirir. Bir virüs, infekte bir insanın çıkartılarıyla cansız bir eşyaya bulaştığı takdirde, aradan geçecek birkaç saat bile aktivitesini yitirmesi için yeterlidir. Böylece virüs artık başka bir insana geçemez hale geliyor.” şeklinde yanıt verdi.
Yurtdışı Kargolarınız FAST EXPRESS ile sağlıklı ve güvenli şekilde sizin ve sevdiklerinizin yanında…

 
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi