Yüksek faiz işleri bozdu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yüksek faiz işleri bozdu
A
a

Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, konut faiz oranlarının 1.70’e kadar yükseldiğini belirterek “Acil müdahale edilmesi gerekiyor. İnşaat sektörü hareket ederse tüm sektörler hareket eder” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, ilimizde imarlı arsa olmadığı için müteahhitlerin şehir dışında iş yaptıklarını  söyledi. Çelik, “Eskişehir’de arsa fiyatları pahalı. Bazı müteahhitler Eskişehir’de sıkıntı yaşadıklarını, arsa bulamadıklarını, buldukları arsanın pahalı olduğunu söylüyor. Başka illere arsa bulmaya gidiyor. Eskişehir’de imarlı arsa üretilmemesi müteahhitlerin kaçmasına neden oluyor” dedi.  Konut faiz oranlarına seçim öncesi 3 aylık bir indirim uygulandığını hatırlatan Çelik, “3 aylık süreçte hem vatandaş hem meslektaşlarımız hem de müteahhitler yararlandı. Seçimden sonra devam edeceğini tahmin ediyorduk, ama olmadı. Şuanda 1,70’e kadar faiz çıkıyor. 100 bin lira kredi çekecek vatandaş seçimden önce ile şimdi çektiği arasında 30 bin lira fark var. Bu bizim işlerin bozulmasına neden oluyor. Kredi çekemeyince bizim de alışverişimiz bozuluyor. Ekonominin canlanması açısından tekrar bu faiz oranlarının indirilmesi gerekiyor. Şuan yaz aylarındayız, piyasanın çok hızlı olması lazım. Ama adeta bizler oturuyoruz telefonlarımız çalmıyor. Acil müdahale edilmesi gerekiyor. İnşaat sektörü hareket ederse tüm sektörler hareket eder” ifadelerini kullandı. 

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Zafer 5 Ağustos 2018 13:01

Insaat sektoru hareket ederse tum sektorler hareket eder ifadesi bence yanlis. Tum sektorlerin hareketi vatandasin cebine para girmesine sebep olur. Parada yatirim amacli insaate gider. Insaat yapanlarin artik yuksek kar oranlarindan vazgecip makul fiyatlara indirmesi sart.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi