YSK başkanından önemli açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  YSK başkanından önemli açıklama
A
a

YSK Başkanı Sadi Güven, yurt genelinde yapılan itirazlar ve yeniden yapılan oy sayımlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Güven, "Sayım işlemi başlatılan ilçelerde sonuna kadar gidilmesine karar verdik. Bundan önceki kararlar da bu yönde. İtiraz edenlerin değil, itiraz etmeyenlerin de lehine karar alınabiliyor" dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'in açıklamaları şöyle;

"YSK'da itiraz süreci başladı, tüm Türkiye genelinde devam ediyor. İtiraz edilmeyen yerlerde mazbatalar veriliyor. İtirazlar bitince mazbatalar verilecek.

Size açıkladığım rakamları partilerle paylaşıyorum. İtiraz sürecinin sonucunu bekliyoruz. İstanbul'da da aynı süreç işledi. 8 ilçede yapılan itiraz üzerine tekrar sayım kararı alındı. Bazı seçim kurulları da bu kararı uygulamaya başladı. Tekrar sayım işlemi devam ederken, il seçim kuruluna itiraz edildi. Tedbir kararıyla sayım işlemi durdurulmuştur. Aldığımız kararları gönderdik, bu yönde karar verilecektir.

Geçersiz oyların tekrar sayılması istenmiş. Bu ilk defa alınan bir karar değil. İlçe seçim kurulları bu kararı verip, tekrar sayıma başlandığında sonuna kadar gidileceği kararı verildi. Sayım işlemi başlatılan ilçelerde sonuna kadar gidilmesine karar verdik. Bundan önceki kararlar da bu yönde. İtiraz edenlerin değil, itiraz etmeyenlerin de lehine karar alınabiliyor. Maddi gerçeklerin ortaya çıkarılması yönünde çalışmalar sürüyor. Bu tamamen yasal işlemlerdir."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
demokrasi mi dediniz? 4 Nisan 2019 01:09

HATIRLAYIN !!! Seçimlere birkaç ay kala basında ve tv de kimi yorumcu ve yazarlar " ola ki Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu kazanırsa tepedeki görevi vermiyebilir. " deniliyordu. Şimdi anlaşıldı . ya ben, ya hiç. Hesaplar ta o günlerde yapılmış. Seçimden sonra kaybedilen pek çok ilde tamamında akp nin itirazı kabul edilmiş edilmeyenleri de bir üs kurul bozmuştur. Ama Çifteler 'de 8 oyla kaybeden CHP adayın itirazı red ediliyor. Hangi hakla? hangi gerekçe ile? Halkı inandırabilirler mi? Sindiremiyorlar. "Gerçekler" arkadaşımızın dediği gibi vakit alacak, ama olan da bu millete olacak. Allah milletin yardımcısı olsun.

0 2 Cevap Yaz
Esnaf 3 Nisan 2019 16:07

Bunlar seçimle geldi ama seçimle gitmek istemiyorlar.Bunların demokrasi anlayışlarıda bu zaten.Demokrasinin gereklerini sadece kendi çıkarları için kullanmak! Bir şekilde geldiler,ama geldikleri yeri zaptediyorlar.Sanki ülke ,devlet bunların tapulu malları,dedelerinden miras kalmış. Yavaş ,yavaş sindirecekler,şimdilik midelerine oturdu......

0 9 Cevap Yaz
Gerçekler 3 Nisan 2019 14:54

Sindirmek vakit alacak

0 7 Cevap Yaz
O.S 3 Nisan 2019 14:26

2014 SEÇİMLERİNDE İKİBUÇUK MİLYON GEÇERSİZ OY VARDI O ZAMAN NİYE İTİRAZLARI KABUL ETMEDİNİZ ŞİMDİ MİSKETİ KAYBOLMUŞ ÇOCUKLAR GİBİ AĞLIYORSUNUZ

0 9 Cevap Yaz
Şafak 3 Nisan 2019 13:58

Neden bu yaygara? Atı alan üsküdarı geçmedi mi ? Neden kaybettiklerini unuttular ama, biz tekrar tekrar hatırlatmaktan yorulduk.Zaten kendileride farkında ama salağa yatmakla olmuyor...İstanbulda seçimi tekrar tekrar saydırdıkça imamoğlunun oyları daha bir artıyor.Biraz daha sayarlarsa İmamoğlunu sandıktan cumhurbaşkanı olarak çıkartacaklar.Kabul edin artık,kaybettiniz!! Zorla güzellik olmaz...

0 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi