Yolcular çaresiz! Çözüm bekleniyor...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yolcular çaresiz! Çözüm bekleniyor...
A
a

Hızlı tren ile seyahat etmek isteyen yolcular, günler öncesinden bilet satın almak istese bile yer bulamıyor. Bilet isteyen vatandaşlar hızlı tren gibi hızlı hareket etmek zorunda! Yavaş hareket eden ne yazık ki bilet alamıyor. Çaresiz yolcular bilet sisteminin yenilenmesi ve zammın geri alınmasını istiyor.

Sütiş Eskişehir
Ankara-İstanbul arası ulaşımı 4 saat 15 dakika, İstanbul-Eskişehir arası ulaşımı ise yaklaşık 3 saate düşüren Yüksek Hızlı Tren vatandaşlar tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Ancak hızlı tren ile seyahat etmek isteyen yolcular, günler öncesinden bilet satın almak istese bile yer bulamıyor. Bir gün önce bilet alabilmek ise neredeyse imkansız. Yeni yıl ile birlikte bilet fiyatlarına zam gelen Yüksek Hızlı Trenin ulaşım kolaylığı ve konforunun yanında fiyatları ile bilet satın alma zorluğu sebebiyle vatandaş şikayetçi.

NEZİHE ÖNDER

Hızlı tren kullanıyorum. Biletleri gişeden alıyorum. Maalesef kolaylıkla bulamıyorum. Seyahat tarihinden 2 hafta öncesinde bile bulamıyoruz. Lütfen seferler sıklaştırılsın. Biraz da ucuzlatılsın. Fiyatları yüksek. Yılbaşından sonra neler oldu biliyorsunuz. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. 

TUNAY ÖNDER

 Hızlı tren kullanıyorum. Yurtdışında yaşayan Türkler de var. Ben internetten almak istiyorum. Çok zor. Bence web sitesinin kesinlikle yenilenmesi lazım. Bilet hiç bulamıyorum. İki hafta önce girsem bile. Dün mesela Ankara’dan buraya gelmek istedik, hiç bilet yoktu. Otobüse kaldık. En fazla iki hafta evvel bakıyorum ve o bile yetmiyor. Almanya’daki fiyatlarla kıyasladığım için çok güzel buluyorum fiyatları ama burada yaşayan insanlar için pahalı. Daha ucuz olursa daha güzel olur.

İBRAHİM KOÇ

Hızlı tren kullanıyoruz. Bileti gişeden alıyoruz. Bileti kolaylıkla bulamıyoruz. Şimdi İstanbul’a gideceğiz. Bir hafta önce geldik, biletler açılmamıştı. Şimdi geldik bilmiyorum bulabilecek miyiz. Genelde sıkıntı çekiyoruz. Buna bir çözüm bulmaları lazım. Çünkü her defasında geldik mi yer kalmadı diyorlar. Ben Avrupa’dan geldiğim için fiyatları uygun buluyorum, normal yani. Fatma Yıldız Biletleri internet üzerinden alıyorum ve kolayca bulabiliyorum. Daha dün baktım, bugün için alabildim. Memnunum, hiçbir sıkıntı yok. Fiyatlarda genç ve tam arasında fark olması lazım. Ama aynı oldu. Bu konuda sıkıntı var ama yine de geldik.

TUĞÇE KAŞIKÇIOĞLU

Bileti buluyorum ama sık takip ettiğim için bulabiliyorum. Ben çok rutin kullandığım için ben 10 gün öncesinden alıyorum. Ama bazen son dakika bir program çıktığında gün içinde sürekli bakıyorum. Son dakika bir trene gara daha erken gittim mesela, o zaman gişedekiler sağ olsun yardımcı oluyor. Çünkü son dakikada boşalmalar olabiliyor. Fiyatlar son dönemde arttı ama yine de otobüs fiyatlarına göre uygun.

HAMZA ÇALIŞ

Biletimi internet üzerinden alıyorum. Kolaylıkla bulamıyoruz. En az 10 gün önceden almam lazım. 14 günde bir biletler çıkıyor zaten. Mesela yarın seyahat edeceksem bir gün öncesinde bilet bulma olasılığım yüzde 90 olmuyor. Fiyatlarda sözde indirime gidiyorlar ama maalesef göremiyoruz. Öğrenci yüzde 20 indirimliydi. Onu da düşürdüler. İndirimin yükselmesi lazım. Yüzde 20’ydi, bu sene yüzde 15 yaptılar.
Kaynak : Hilal Köver / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Önder Gökce 1 Şubat 2020 23:23

2019 a kadar Boyle bilet problemi yoktu bilet almak icin bile torpilin gerekli oldugu bir surecten geciyoruz,

1 0 Cevap Yaz
Muhammed 31 Ocak 2020 18:23

Hızlı trenleri Yılmaz hoca isletiyor zannedenler var :))

2 4 Cevap Yaz
Yiğit 31 Ocak 2020 15:56

Yere göğe sığdıramadığımız başkan şehri süslü kasabadan haline getirmekten başka ne yaptı? Biraz da gerçekleri görün yahu! Aldı başını gidiyor avrupa şehri vs safsatalar. Uyanın artık uyanın da görün. Gözünüzdeki perdeyi kaldırın tekrar bakın. Yaşadığınız sokağa mahalleye bakın sonra da şehrin tümüne bakın. Süsten başka ne var.

11 12 Cevap Yaz
Kel alaka

Adam seçildi mi, seçildi, çoğunluk memnun mu memnun. Çalışıyormu çalışıyor. Adama nerden vuracağınızı şaşırdınız. Seve seve saygı duyacaksınız. Sizin yere göğe sığdıramadığınız adam diyor ya, milli iradeye saygı hah işte ondan.

4 3
Sc

Konuyla çok ilgili yorum olmuş. Tebrikler!!

0 5
Onur 31 Ocak 2020 15:42

Biletini önceden alacaksın. Tıpkı uçak bileti gibi. Ama 15 gün değil daha önce açılmalı kontenjanlar. Önceden bu kadar sık kullanılmıyordu YHT. Bilet al boş bulduğun yerde otur. Şimdi talep arttı. Sefer sayıları artacak umarım. Ve önceden PENDİK son duraktı. Bu değişince taleplerde arttı.

1 7 Cevap Yaz
Eses 31 Ocak 2020 14:39

Bulamayız dolmuş parasına abonman satarsa.Abonbanlar kapatıyor yer yok polatlıdan sonra boş yer var üstelik zarar edersin.

1 5 Cevap Yaz
Sezar 31 Ocak 2020 14:21

Üzülmeyin, binenlerin de bavulları yerlerde kalıyor. Bavula ek ücret alıyorlar ama bavul koyacak yer yok. Yıllardır bir sorun var, çözüm için gören yetkili yok. Ben yaptım oldu, zihniyet heryerde aynı.

4 4 Cevap Yaz
Çözüm 31 Ocak 2020 13:25

Bu kadar talep varken tcdd yeni hızlı trenler alsın. Sefer sayılarını sıklaştırsın neyi bekliyor ki? Yıllardır para kazanıyorlar bu işten, reklam yaparken iyi ama değil mi?

2 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi