Yılmaz Hocadan özür dileyenler!

ES TV’de canlı olarak yayınlanan Eskişehir’in Nabzı programında “trafik sorununu” tartışıyoruz.

17 Şubat 2020 08:26
A
a
Sütiş Eskişehir
ES TV’de canlı olarak yayınlanan Eskişehir’in Nabzı programında “trafik sorununu” tartışıyoruz.
Tartışmanın bir bölümünde AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Orhan Durmuş, trafiğe çözüm olarak şu öneriye getirdi:
-Yılmaz hoca tramvay projesi ile İki Eylül Caddesini tamamen kapattı. Dolayısı ile hem burada ki esnaf iş acısından mağdur oldu hem de Tepebaşı Bölgesine bu akışı Atatürk Caddesin de ya da Yunus Emre caddesine dağıtarak oranın yükünü arttırdı.
-Ben bugün halen daha bunu yeniden düşünülmesini gerektiğini İki Eylül Caddesini en azından tek yönlü Kızılay istikametinden tepebaşı bölgesine bağlayacak şekilde tek yönlü olarak o akışın sağlanması gerektiğini düşünüyorum.
…/…
Durmuş’un bu sözleri doğrusunu söylemek gerekirse bende şaşkınlık yarattı! Meslektaşım Arif Anbar, bana bu konuda ki görüşlerimi sorunca tek kelime ile yanıt verdim:
-Umarım AK Parti’nin önümüzdeki seçim bildirgesine bunu proje olarak Eskişehir halkına sunmaz!
…/…
Eskişehir’i bilmek tanımak önemli!
Tramvaydan önceki 2 Eylül Caddesi’ndeki trafik yoğunluğu hatırlamak gerekir! 2 Eylül Caddesi’nin trafiğe açılması, trafiği çözmez, daha da işin içinden çıkılmaz hale getirir!
Tramvay ilk geldiğinde bölgede yapılan eylemleri protestoları hatırlıyorum. Daha sonra hepsi pişman olmuş özür dilemişlerdi!
Anlaşılan o ki, AK Parti Eskişehir’de dönüp dolaşıp aynı yere geliyor!
 

KATİL AĞLAR! 

 
Doğa, yeşil, orman ve çevre isimli yüzlerce dernek var!
Ama doğayı ve çevreyi en fazla kim koruyor derseniz, tek yanıt veririm:
-Avcılar koruyor!
Belki biraz tuhafınıza gidecek ama durum tam olarak böyle!
Oltayla balık avlayanlar, tüfekle avcılık yapanlar, doğayı seven insanlar! Asıl dertleri de av yapmak değildir! Doğada dolaşmak, hoşça vakit geçirmek isterler.
Doğayı ellerinden geldiğince temizlerler. Fazlasını avlamazlar! Kimi zaman tuttukları balıkları geri bırakırlar!
Eskişehir’de Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği var.
ESBALDER…
Başkanı Osman Demirtaş, yeni bir kampanya başlattı!
Diyor ki, “Misine ağları yasaklanmalı ve kullananlara yaptırım uygulanmalı”
Denizlerdeki plastikler kadar tehlikeli bu misina ağlar!
Demirtaş diyor ki, “misina ağlar denizde yasak ama göllerde, ırmaklarda serbest! Böyle uygulama mı olur?”
Misina ağını göle, ırmağa bırakıyorlar. Kopartıp atıyorlar! İşte balıklar kuşlar, kaplumbağalar bu ağlara takılıyor. Kurtulamıyor ve yaşamını yitiriyor!
Demidaş, “katil misina ağlar” diyor…
Sadece balıklar yakalanmıyor! Ördekler, karabataklar gibi kanatlı kuşlarda yaşamını yitiriyor…
Bu sorun sadece avcıların sorunu değil! Hepimizin sorunu! Bu konuda derneğin girişimleri var!
 

DELİRİYORUZ!

Friedrich Nietzsche’nin delilikle ilgili çok güzel bir tespiti var…
Delilik, kişilerde öyle sanıldığı gibi çok görülmez, az görülür…
Nerelerde çok görülür:
  • Gruplarda…
  • Partilerde…
  • Uluslarda…
Çağlar boyunca bu bir kural haline gelmiş. Deliliğimizi çoğu kez, “zeka” pırıltısı olarak bile anlatıyoruz…
 

KIRIK CAM TEORİSİ!

Buna göre bir binanın çoğu camı kırıksa insanlar diğerlerini kırmakta çekinmezler ve bunu suç olarak görmezler. Hayat da buna benzer, insanlara kırıklarımızı gösterdikçe kırmaktan çekinmezler.
…/…
Türkçe atasözüyle söylersek:
-Düşene bir tekme de sen vuracaksın!
 

MERHEM KENDİMİZDE!

  • Karadut meyvesinin lekesini, sadece kendi yaprağı çıkarırmış...
  • Atalarımız, İnsan da aynı bu ağaç gibidir demişler...
  • Yarasına ilacı başka yerde arayan yanılırmış...
  • Her yaranın merhemi; kendi dalındaymış...

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 17 02 2020
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Gökhana cevap 18 Şubat 2020 10:10

Kardeş Eskişehirde otopark çok ama, kimse parasına kıyamıyor. Herkes bedavaya alışmış. 1 liraya otopark olsa yine bedavanın yolunu ararlar. Mesela esparkın oraya belediye otopark yapalı 1 yılı geçti ama otoparkın yüzde sekseni boş. Hem özel otoparklarda kelepir fiyat var mı ki, belediye ucuz hizmet sunabilsin? Hadi senin dediğin oldu diyelim, sence kime yetecek?

0 3 Cevap Yaz
Oğuz 18 Şubat 2020 03:22

Kimse bu yazdıklarıma alınmasın ya da bozulmasın. Biz değilmiyiz avrupa şehri olduk diye övünen.  Biz seçtik hocamızı 5 dönem boyunca tekrar tekrar! Daha bu kadar inşaat hareketliliği olmadan bir çok bölge imar planı revize edilerek çözülebilirdi. Biz eski plan üzerine yeni binalar diktik. Hane sayısı arttı dolayısıyla. Kaç kişi oturduğu binada aracıyla rahatça otoparkına girip çıkabiliyor? Ada bazlı olan tadilatı yapılıp yöne aynı sayıda konut inşa edilebilirdi ayrık nizam olarak. Misal Yunusemre caddesinde üzerindeki neredeyse tüm parseller çok iyi derinliğe sahip. 40-45 m civarında. Ve arkada en az 20 metre kullanılmayan boş alan var. Bu sayede bina altında ve arka bahçede otopark mümkün olabilirdi. Binalar yenilenirken de yola terk yapılarak caddenin  genişlemesi mümkündü. Sonuç olarak bizim şehrin planlamasındaki sıkıntıyı hep birlikte çekiyoruz. Ama bir yandan da avrupa şehri olmak ile gurur duyuyoruz! Avrupa şehri olmanın bedelini hep birlikte ödüyoruz.

1 1 Cevap Yaz
Yiğit 18 Şubat 2020 02:53

Biz ne yaptık tramvay ile herkesi merkeze getirmek için çalıştık. Her bölge kendi içinde gelişmeli. Tepebaşı Emek Batıkent vs. Buralarda yaşayan insan çarşı merkeze gelmek zorunda kalmasın. Her ihtiyacı kendi yakınında çözerse zaten çarşıya keyfi olarak gelmeli. Düğün yapacak vatandaş çarşıya gelmek zorunda çünkü tüm ihtiyaçları çarşıda. Bu örnekler saymakla bitmez. Gel gelelim bütün problem şehrin planlanmasında ki hatalardan kaynaklı. Ve yakın dönemdeki tek katlı tek haneli binalar minimum 4 hane oldu. Merkezde nüfus dağılmadan 3-4 kat arttı nihayetinde. Bina altı garajlar çoğunlukla kağıt üzerinde gözükmekle atıl vaziyette veya minimum düzeyde kullanılıyor. 8 haneli binada 3-4 araç girebiliyor ancak ferdi olarak diğer araçlardan bağımsız çıkamıyor ve giremiyor. Sokaklar daracık ve araçtan geçilmiyor. Yani her şey plansız ya da düşünülmeden yapılan kötü planlama sonucu yaşanıyor. Bunun acısını da tüm şehir birlikte yasıyoruz.

0 1 Cevap Yaz
Yiğit 18 Şubat 2020 02:34

İki Eylül caddesi zaten trafiğe açık vatandaş hariç herkes kullanıyor! Tepe lambası olan herkes kullanıyor itfaiye, ambulans ve polisi kastetmiyorum elbette! Ama Eskişehir trafiği gün geçtikçe içinden çıkılmaz hâle geliyor. Yakında hiç yürümeyecek bir trafik olacak maalesef. Sanırım 300bin motorlu araç var şehrimizde. Istanbul 4milyon. Ve biz İstanbul'un büyük bir ilçesi kadarız. Oranlamaya bakarsak daha yoğun bir trafik var şehrimizde. Tek fark şehrin trafiği 8-10 km lik alanda dönüyor. En uzak mesafemiz 14 km. Sakın İstanbul ile kıyas yapılmaz demeyin. Km2' deki araç sayısında biz daha fazlayız. Oradaki vatandaşı kıyaslarsak Sivrihisar-Tepebaşı arasındaki mesafede trafikte yol alıyor. Biz ise daracık bir bölgede bu trafiği yaşıyoruz. Şehirde yeni yerleşim alanlari açmalıyız ve şehir merkezine gelmesine gerek kalmadan yaşamını sürdürmeli halk. Tabii ki bu saatten sonra çözülmesi zor bir durumun içindeyiz. Yakın geçmişte bile başlasak buna çözülebilirdi diye düşünüyorum.

0 1 Cevap Yaz
Hektor 17 Şubat 2020 13:15

Onca yerel gazete ve onca gazeteciden biri bile yeni tramvay hatlarının ne zaman faaliyete geçeceğini, bu hatlarda bir sıkıntı varsa nedenlerini sormaz yada sormaktan imtina eder anlayabilmiş değilim. Büyükşehir Belediyesi de halkı bilgilendirme gereğini hiçmi hissetmiyor ?? Acilen açıklama bekliyoruz.

0 2 Cevap Yaz
Adnan 17 Şubat 2020 11:15

Şu şehirde ilaç niyetine 1 tane ne dalçık var ne de üst geçit var. 40-50 metrede bir ışık var. bir de yetmezmiş gibi Çiftelrer caddesinde Akoğlan Camiinin oraya yeni bir kavşak yapıldı.

6 8 Cevap Yaz
Peki

Sen boş versene biz var olan çevreyolu alt geçitlerinin halini görüyoruz. Hepsinin hali içler acısı Yağmur çok yağınca arabalarımız içinde yüzüyor. Güney çevre yolunu ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. Karayolları genel müdürlüğü ne yapmış peki? Sinyalizasyonu eleştirmişsin ama hesab etmediğin şey var kardeş. Sinyalizasyonun çok olduğu bölgelerde insan yoğunluğu fazla. Tabi size kalsa her yol arabalara tahsis edilsin. Yayalar hiç yürümesin, herkes tuvalete bile arabayla gidiyor sen ne konuşuyon?

1 2
Nurullah 17 Şubat 2020 10:29

Tramvay şehrin trafiğini mahvetti .

6 8 Cevap Yaz
DKC 17 Şubat 2020 10:22

Şehrin birbirine yakın yerlerine tramvay yapmak bir hata, mesela muttalip caddesine çok mu lazımdı? Ömür mahallesi,yeşiltepe mahallesi gibi kritik öneme sahip yerlere yapılıp şehrin göbeği olan çarşı istikameti bu kadar tıkanmasa iyiydi. Fakat trafik sorununu çoğunlukta yol kenarına yapılan parklar oluşturuyor. Birçok bölgede özellikle yunusemre caddesinde sıkışmanın yegane sebebi budur. Zira Cumhurbaşkanı gelecek diye geçen senelerde yunusemre caddesinde ne kadar yol kenarı park eden araç varsa alayı kaldırılmıştı. Sonrasında kısa sürede olsa, cadde trafiği öyle rahata kavuşmuştu ki, o gün çok iyi hatırlıyorum. Hiçbir sıkışıklık olmadı o bölgede gün boyu. Ta ki ertesi güne kadar. Ertesi gün yine yol kenarı parklar kaldığı yerden hunharca devam edildi. Birde kuralları tanımayanlar çok olunca sıkışıyor trafik. Yıl olmuş 2020 hala ada etrafında dönen araca yol verilir mi verilmez mi bu tartışılıyor. Herkes diyor yol benim, sonra diyor trafik sıkıştı. Herkes işini yapsın.....

2 9 Cevap Yaz
gökhan

sorun yol kenarına park eden araçlar yani sadece. öyle bile olsa uygun fiyata otopark imkanı sağlamayan yine belediye

1 3
vatandaş 17 Şubat 2020 10:12

Tramvay, 2 Eylül Caddesinin trafiğe açılması ve AKP. AKP hala aynı yerinde saymaya devam ediyor. Aynen böyle de devam etsin, kafasını kumdan hiç çıkartmasın ki bu şehrin de üstüne kabus gibi çökmesinler. Adama bak yaaa trafiğe kapatılan 2 Eylül Caddesindeki esnaf mağdur oldu diyor hala, yahu siz parti olarak hiç mi araştırma yapmazsınız hiç mi vatandaşın nabzını tutmazsınız. Ne mağduriyeti kardeşim aksine o tramvayın geçtiği bölgeler değer kazandı prim yaptı, oralardaki iş ve ticaret hacmi arttı. Akp Eskişehir de belediyeyi hep kaybetti ve kaybedecek de umarım bu yansıma Türkiyemiz için de geçerli olur. Eskişehirli olarak bu şehri çok seviyorum, marka değeri olan bu şehir de yaşamak beni mutlu ediyor.

8 10 Cevap Yaz
halil koca 17 Şubat 2020 09:28

bırak özürü kızıyorum mutalıp caddesinin haline bak

3 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi