Ahmet Ataç 15 02 2024

Yılmaz Büyükerşen müjdeyi açılışta verdi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen müjdeyi açılışta verdi!
A
a

Emek-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın açılış töreni Açelya Tramvay Durağında gerçekleşti. Açılış töreninde konuşan Yılmaz Büyükerşen, “Yapalım istemediler, sizlere ulaşalım istemediler. Ama tamamladık ve hizmete sunduk. Şehir Hastanesi’ne çok daha rahat ve kısa sürede ulaşabileceksiniz” diye konuştu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Emek-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın açılış töreni Açelya Durağında gerçekleşen törenle vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, 71 Evler Mahalle Muhtarı Emir Dişbudak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükerşen’in vatandaşların ihtiyaçlarına dünya standartlarında yanıt verdiğini söyleyen Çakırözer “Katık atık tesisi buna bir örnek. 90 bin konutun elektriği karşılanıyor. Bunlar Türkiye’ye örnek projeler. Kazım Başkan da halk merkezleri, halk kütüphaneleri ve yaptığı parklarla bu bölgelere hizmet ediyor” diye konuştu.

MAHALLE CANLANACAK

71 Evler Mahallesi’nin tramvay hattıyla daha da canlanacağına dikkat çeken Jale nur Süllü, “Biz 71 Evler Mahallesi’ne yıllar önce geldiğimizde çamur içindeydi her yer. Şimdi geldiğimizde güzel güzel binaların yükseldiğini görüyoruz. 2002 yılına tramvay getirmek istediğimizde bir dirençle karşılaştık. Şikâyet edenler oldu. Başka parti adayları üzerine beton döküp kapatacağız dedi. Ama Eskişehirliler tramvaya sahip çıktılar ve her mahalle biz de tramvay istiyoruz demeye başladılar. Hocamız da bu isteği geri çevirmeyerek mahallelere tramvay ulaştırdı. dedi.

YILMAZ HOCA İÇİN İMKÂNSIZLIK YOKTUR

“Yılmaz Hoca için imkânsız diye bir şey yoktur” diyen Kazım Kurt, “Gelmez, yapılmaz denilen hizmetlerin tek tek yapıldığı bir gündeyiz. 71 Evler Mahallesi’ne tramvay gelmez diyorlardı geldi. Hastaneye geldi şimdi oradan da 75. Yıl Mahallesi’ne gidiyor. Bu hizmeti gerçekleştiren Yılmaz Hocamıza teşekkür ediyorum. Şehir Hastaneleri Türkiye’deki sağlık sisteminin iflasını gösteren hastaneler. Her şey paralı ve özelleşecek. Bütün yatakları kapatıp hepsini buraya toplayacaksınız sonra da yeni hizmet yaptık diye vatandaşa yutturmaya çalışacaksınız. Dünya böyle büyük hastaneleri terk ediyor, daha kolay ulaşılabilen butik hastaneleri yapıyor. Gitseniz de gitmeseniz de belli bir parayı o yandaşa ödeyeceğiz. Seçimden önce yapamaz diye sıkıştırdılar ama Yılmaz Hoca için imkânsız diye bir şey yok. Yapıldı, şu andan itibaren Eskişehirliler hastaneye tramvayla ulaşacak” ifadelerini kullandı.

YAPALIM İSTEMEDİLER

Vatandaşların Şehir Hastanesi’ne çok rahat ulaşacaklarını söyleyen Yılmaz Büyükerşen, “16 km’lik etap hattımızla birçok bölgeyi birbirine bağladık. Tramvay sistemi kısa sürede tamamlandı. 2. etap çalışmalarına başladık ardından. Başka birçok projemiz gibi 2. etap inşaatına başlamamızı da siyasi sebeplerle geciktirdiler. Yapalım istemediler, sizlere ulaşalım istemediler. Ama tamamladık ve hizmete sunduk. 2. etapta tamamlanınca 42 km’ye çıktı tramvay uzunluğu. Araç sayımız da 18 idi, 33’e çıktı. Yenikent, Çankaya, Batıkent, Çamlıca, Emek, 71 Evler gibi mahallelerimizi de tramvaya kavuşturduk ve 3. etap çalışmalarına başladık. Bugün 3. etap projemizin ilk hattını açıyoruz. Şehir Hastanesi’ne çok daha rahat ve kısa sürede ulaşabileceksiniz” dedi.

DİĞER MAHALLERE DE MÜJDEYİ VERDİ

Aldıkları yeni tramvaylardan bahseden Büyükerşen, “Tramvay dizilerimizi de büyüttük. Daha modern tramvaylarımız var. 14 tane Skoda marka tramvayımız var. Şirintepe, Esentepe, Sütlüce, Gündoğdu Fevzi Çakmak ile Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne de mutlaka tramvay hatlarını işleteceğiz. Gerekli proje çalışmaları da bitmek üzere. 31 Mart’ta sizlerin de desteğiyle kazmayı onlara da vuracağız. Yapacaklarım bitmedi. Çok daha gurur duyacağınız bir şehir yapmak için ben ve arkadaşlarım çalışacağız. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve Yılmaz Büyükerşen ile Kazım Kurt, deneme sürüşü için vatmanla birlikte tramvay kullandılar.

DURAKLAR FAZLA OLACAK

71 Evler’de durak sayısının fazla olacağını vurgulatan Büyükerşen, “Yeni baştan yeni bir kalkınma projesine girişiyoruz. Bu yaptığımız hat 8.5 km uzunluğunda. Bu Şehir Hastanesi’nin yeri bizim hazırladığımız 1/25 binlik planda yoktu. Bu bölgede yoktu. Biz 3. etabın hat güzergahlarını belirlerken de bu hat yoktu. Başka bir şey düşünüyorduk. Şehrin kuzeyindeki mahallere ulaşmayı planlıyorduk” dedi.

YANLIŞ BİLGİ VERİYORLAR

Şehre gelen Bakanlara yanlış bilgi verildiğini ve bu yüzden Bakanların kendisine çattığını söyleyen Büyükerşen, “Şehre gelen bakanlara yanlış bilgi veriyorlar bana çatıyorlar. Çattığı konular kendisine verilen yanlış bilgilerdir. Doğru bilgiler verseler bana çatmayacaklar. Bakanların söylediği şeylerin tamamı yanlış. Onlara o bilgiyi verenlerin sizin karşınıza geldiğinde söyledikleri de yalan. Hiç birine inanmayın” diye konuştu.

ASFALT YOLU DA YAPTIK

“71 Evler mahallemizden Şehir Hastanesine giden yolu da yaptık” diyen Büyükerşen, Trafiğe de açıldı. Yıldız, Kumlubel, Opera hattımız da devam ediyor. Otogar, Şeker, Opera hattının da çalışmaları hızla devam ediyor. Mayıs ayında bitmiş olacak. 7 gün 24 saat çalışıyorlar. Bunların hepsi bittikten sonra tramvay hattı uzunluğumuz 60 km’ye çıkmış olacak. İstanbul’da var. İkinciye en büyük tramvay hattı Eskişehir’de” şeklinde konuştu.

ZOR DURUMDA BIRAKMAK İSTEDİLER

Hastane yapılmadan önce belediye ile görüşülmediğini ve amaçlarının kendisini zor durumda bırakmak olduğunu anlatan Büyükerşen, “Bir bina mı, stadyum mu yapacaksınız, evvela gelip belediyeye kent içi ulaşım mastır planını bize göster, ulaşılabilir mi ulaşılamaz mı diye sormalısınız. Bakarız biz de ama kendi başlarına karar veriyorlar. Değişiklik olacaksa uzmanlara değiştirmelerini söyleyelim ama dinlemiyorlar. Akıllarına gelen yere yapıyorlar. Amaçları beni zor durumda bırakmak. Hastane temeli atılmadan bize gelip bilgi verselerdi bizler de kamulaştırma yapardık. Ama biz oynanmak istenen oyunu fark ettik ve tramvaylar şebekelerinde değişiklik yaptık, 9 ay içerisinde tamamladık. Bakın 1.5 ayda yolunu da yaptık. Bu hat Sultandere Mahallesi’ne kadar gidecek. Ortasına kadar geldi. Para bitti ama bundan sonra makas bıraktık Sultandere’nin içinden geçiririz bu hattı. Yeni plan yapılması lazım ama bunun için benim yeniden seçilmem lazım. Kazım’ın da yeniden seçilmesi lazım. Çünkü bizler Meclis’te destek oluyoruz birbirimize” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Gaye 12 Mart 2019 11:32

Açılışını yaptığın son tramway hatları bunlar Yılmaz Bey. 31 Marttan sonra emekliliğn tadını çıkarmaya bak

4 4 Cevap Yaz
11 Mart 2019 22:48

Yılmaz hocam yapar fesatlar homurdanır

3 6 Cevap Yaz
Vural

kimse yapılan hizmete homurdanmıyor . sadece plansız programsız günü kurtarmak için yapıldığına eleştiri yapıyoruz. montajı yapılan ray bile sökülüp plan değiştiriliyor

2 1
polat 11 Mart 2019 15:43

sayın büyükerşen 71 evlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlara , sizi çarşıya ücretsiz götürüyoruz dedi . bu eskişehire mahsus bir şey değilki

6 6 Cevap Yaz
İhsan

yörük sırtından kurban kesmek diye bir söz var. ite tam buna uyuyor. 65 yaş uygulaması belediyenin almış olduğu bir karar değil. yasa gereği tüm belediyelerde uygulanan bir durum.

2 3
Veli 11 Mart 2019 14:24

her şey iyi güzelde şu ayrıntı oldukça üzücü. sayın başkan 71 evler mahallesinde mahalle halkına aslında bu uzatma hattını buraya yapmıyacakdık esentepe - fevzi çakmak mah. yapacaktık dedi . bu sözler yapılan hizmeti bitirmiştir.

5 6 Cevap Yaz
m 11 Mart 2019 14:07

Merkrezi Tarım Planlaması ile Pomliteknikt Eğitime geçiş temeli doğayla bütünleşik bir yaşam tarzının ufku çıksın ortaya! Dünyayı ışıklanhıracak bir çağrı için Eskişehir, bütünh insanlık sınırlarının9 kesiştiği rüyayı uyandıracaktır.

2 2 Cevap Yaz
eses 11 Mart 2019 13:44

eskişehir seninle güzel hocam diğerleri sadece bakar ve izlemekle yetinir

13 9 Cevap Yaz
Vural 11 Mart 2019 13:40

keşke her yıl seçim olsa eskişehir 20 kat daha fazla hizmet alırdı. ama şu son 5-6 ayda oldukça fazla çalışıldı

7 8 Cevap Yaz
71 evler 11 Mart 2019 13:38

sayın milletvekilim emek 71 evler , Burhan sakallı zamanında çamurdan kurtuldu. (2004-2014 )

6 12 Cevap Yaz
Adnan 11 Mart 2019 13:36

sayın büyükerşen çok iyi belediye başkanı mı herkes farklı görüş belirtebilir. fakat Yılmaz Büyükerşen Çok iyi politikacı. bunda herkes hem fikir olur. her olumsuzluğu fırsata çevirmesini biliyor. daha doğrusu engellendik bahanesi her zaman hazır.

8 9 Cevap Yaz
Elit 11 Mart 2019 13:02

Bir dönemin sonuna geliyoruz.

16 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi