Yılmaz Büyükerşen'den tepki: Paralar boşa gitti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen'den tepki: Paralar boşa gitti
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatboyu Projesi için harcanan paraların ziyan olduğunu söyleyerek “Siyasi inatlaşmanın içerisinde ziyan ettiler” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Hatboyu’nun halka açık, halkın yürüyüş yapacağı çok güzel bir meydan haline getirilebileceğini belirten Büyükerşen, “İki yanında da taşıt yolları olacaktı. Şehrin trafiğine de en az 20 yıl rahatlık getirecek bir meydan olacaktı. Vermediler, inat ettiler. Siyasi amaç güttüler. Sonunda yaptılar. Kendilerine bırakılan proje maalesef Eskişehirlilerin hoşuna gitmediği gibi kullanışlı bir yer de olmadı. Tahrip oldu. Şimdi yeniden yapmaya çalışıyorlar. Biz karışmıyoruz. Bizim mülkümüz diyorlar. Demiryolu altından geçiyor ya, mülkü bizim diyorlar. Öyle bir inatlaşmanın içerisinde maalesef ziyan ettiler orayı. Harcanan paralar da ziyan oldu” dedi. Şehir Hastanesi’ne kadar uzanan tramvay hat çalışmasının da hızla devam ettiğini kaydeden Büyükerşen, “Hava şartları müsaade ettiği ölçüde devam ediyorlar. Sultandere’ye kadar gidecek. Ray döşemeleri bitti, etrafının düzenlenmesi kaldı” açıklamasında bulundu.

PROJE KİMİN PROJESİ?

Afet Riskli Alan ilan edilen 8 mahalle ile ilgili Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’a yüklenen Büyükerşen, “Kara mizah diyorum. Neden kara mizah diyorum Çevre Bakanlığı bir yıldan fazla bu projeyi bekletti. Geçenlerde de AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan konuştu. Orada Danıştay’ın verdiği karar için biz haklı çıktık diyor. Kendilerinin de gayret gösterdiği ortaya çıkıyor Danıştay’dan öyle bir karar çıkartmak için. İl Başkanı biz haklıyız diyor. O proje kimin projesidir? O proje külfetini bizim üstlendiğimiz, hükümetin Bakanlar Kurulu kararına bağladığı bir projedir. AKP iktidarının projesidir ama İl Başkanı onun yapılmasıyla biz haklı çıktık diyor. Yani kendi partileri, o dönemdeki AKP Hükümeti, o dönemdeki AKP Başbakanı, o dönemdeki Çevre Bakanı ve o bakanlar kuruluna Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası var. Yani o işi yapan kendi iktidarlarının haksız olduğunu iddia eder gibi bir garip halleri var. Onun için kara mizah diyorum” şeklinde konuştu. Büyükerşen bundan sonra da belediye olarak afet riskli alan değil de dönüşüm projesi olarak yeni bir proje gerekliliğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
elif 11 Kasım 2018 23:20

Sen hele kendi işlerini bir bitir. Baska ihsan istemez.. Düğüne gider zurna begenmez hamama gider kurna begenmez

5 3 Cevap Yaz
Ali baba 11 Kasım 2018 21:27

ESNAF KARDEŞ İYİ OKU ; Porsuk projesi yapılırken tekneler osmangaziden yeni otogara kadar insan taşımacılığı yani ulaşımda kullanılacak denilmişti.Porsuk kenarlarında gezerseniz görürsünüz muhtelif yerlerde ahşaptan yapılmış iskeleler var . Onlar çok büyük maliyetlerle yapılmıştı. Şimdi onun bir hayal olduğu görüldü , neden yapılamıyor biliyormusunuz.Yine muhtelif yerlerdeki seviye ve kod ayarlaması yapacak olan şelale görüntülü beton yığınları hatalı yapıldı. Bu paraları çar çur etmek değilmi.?Herkese talkım kendin salkım.Ayrıca porsuk projesinde hazır beton alımı ile ilgili neler oldu ?Son olarak porsuk kenarındaki iskeleler çamur içinde çürümüş durumda. Selam ve saygı ile.....

4 4 Cevap Yaz
Esnaf 11 Kasım 2018 11:03

Siyasi menfaatleri uğruna,vatandaşın parasını çar çur ediyorlar.Nasıl olsa para kendilerinden çıkmıyor.Üstüne de kendi yaptıkları yanlışlarıda inkar ediyorlar biz yapmadık diye.Nasıl bir utanmazlık bu???

6 19 Cevap Yaz
yasin

hayvanat bahçesinde telef olan hayvanlardan bahsediyorsunuz galiba . Ha birde günü kurtarmak adına yapılan hizmetler mesela tramvay . tramvay sistemi artık tıkanıyor .

4 4
Yasin 11 Kasım 2018 10:53

Ya günü kurtarmak adına plansız yapılan tramvay hatları. Yerli halka değilde şehir dışından gelen kişilere özel hizmete nesemeli

22 7 Cevap Yaz
Yılmaz Bekçi 11 Kasım 2018 10:33

Esas yapılması gereken büyük proje yapıldı.Tren hattı yeraltına alındı.Üstünde yapılanlar teferruat işler kim olsa yapar.Yok bahçe düzenlemesi yok kaldırım düzenlemesi...

22 10 Cevap Yaz
hilmi

adam diyorki ANTARTİKA sen diyorsunKİ MANTARTIKA

1 3
0sman

yapıldı iyi hoşda niye yarım yapıldı.Ertuğrulgazi Sümer Çamlıca Orhangazi de niye yer altına inmedi.Proje o değilmiydi.?

1 2
Şafak 11 Kasım 2018 10:10

Paralar kendi ceplerinden çıkmıyor ki , bizim toplumumuz zaten kendisinin olmayan parayı israf etmekte ve yağmalamakta çok mahir. Kim olursa olsun , milletin vergilerinden toplanan para denetlenmezse böyle olur. Yahu ne ara bizim toplumumuz bu kadar vicdansız ve ahlaksız oldu ? Yukarıdaki gibi allah bilir neleri vardır neleri ! Sonra ülke neden gelişmiyor diyorlar...

9 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi