Yılmaz Büyükerşen'den sert açıklama!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen'den sert açıklama!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, şehrin kuzeyine yapılması planlanan tramvay hattı konusunda yaşanan sıkıntıları Belediye Meclisi’nde anlattı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleştirildi. 29 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda tüm maddeler oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi. AK Parti grubu adına gündem dışı söz alan Orhan Durmuş, Kent Park içinde yer alan Kent Evi projesinin akıbetiyle ilgili soru önergesi sundu. Durmuş’a konuyla ilgili bilgi veren Başkan Büyükerşen, “2013 kent park kokteyl salonu şanssızlıklar konusu olmuştur. Projenin ihaleye çıkıldıktan sonra artan fiyatlar sebebiyle maliyetinde her yıl yükselmeler olduğu için yatırımdan bazı kısımların çıkarılması söz konusu olmuştur. Gereksiz olarak düşünülmüş. Ama bir bütün olarak proje ihaleye çıktığı için çizilen ve hazırlanan proje nedeniyle onları çıkarmak gerekti. Onlar çıkarılınca projede tadilatlar gerekti, tadilata uğradı Arkasından bazı kısımların imalatında müteahhitle ihtilafa düştü arkadaşlarımız” dedi.

GEREKENİ YAPTIK

Bu inşaatın uzamış bir inşaat olduğunu söyleyen Büyükerşen, “İhtilaflar söz konusu olunca inşaat durmuştur. Teknik kadrolarımız bazı imalatın uygun şekilde yapılmadığı şeklinde tutanaklar tutmuş buna karşılık müteahhit şikayetlerde bulunmuştur. Soruşturmalar başlamış, bilirkişilere havale etmek gereği duyulmuştur. Bu arada bazı balkonların tavanları çökmüştür. Sanıyorum müteahhit davalar açtı, buna karşılık bizde gerekeni yaptık. Derken nihayet bitmiş ve işletilmek üzere ihaleye çıkarılmış. Sonunda muhatabımız müteahhit olmasına rağmen müteahhitten çok müteahhittin tavanları yaptırdığı taşeron devreye girmiş, ben yapayım benim hatam demiştir. Ondan dolayı gecikmiştir” ifadelerini kullandı.

ULAŞIM PROJESİ OLMADAN HASTANE İNŞAATINA BAŞLANDI

Yeni yapılan tramvay uzatma sistemiyle ilgili vatandaşlardan şikayetler geldiğini ve konuya açıklık getirmek istediğini söyleyen Başkan Büyükerşen, “Alelacele kabahat yine bize bulunmasın diye biz de başka yere düşünülen projeyi apar topar sağlıkla ilgili olduğu için, hükümetin programında olan aslında müteahhidin yaptığı bir yatırımdır, müteahhide apar topar ihale edilirken yolu düşünülmemiştir. Ulaşım projeleri belediyeyle işbirliği yapılarak istenmemiş, ulaşım projeleri olmadan hastanenin inşaatına başlanmıştır. Tramvay o tarafa gidince bizim belki gelecek sene başlamayı düşündüğümüz bir proje yani Küçük Sanayi Çarşısı ve Sultandere bölgesine tramvayı götürmek gibi bir proje değişikliğine gidildi” şeklinde konuştu.

HALA CEVAP GELMEDİ

Müteahhidin projeyi üstlenerek hızlı bir şekilde çalışmalara başladığını kaydeden Büyükerşen, “Bu proje yapılırken fiyatların kırılması karşısında biz başka bir şey daha gördük. Dedik bizim düşündüğümüz miktardan aza geliyor bu arada Çevre Yolu’ndan ulaşacak daha sonra Çevre Yolu’nu aşarak şimdiki Emniyet Müdürlüğü’nün o bölgesine bir köprü yaptırmak suretiyle kara yollarına demir yolunu götürelim, oradan ikiye ayrılalım bir sağ bir de sol tarafına gidelim, böylece şehrin Kuzey kısmında da tramvay ulaşımı ortaya çıksın dedik. Hatta tramvayların siparişinde onu düşünerek gayret gösterdik. Müteahhidi ekonomik kriz silkeledi. Sultandere tarafı umduğumdan da hızlı yapıldı. Bu arada bazı problemler çıktı. Gerekli makas çeşidi ithal edilecek döviz fiyatlarındaki oynamalar nedeniyle bir de o yere özgü bir makas sistemi olması gerektiği için Almanya ile temasa geçildi. Almanya’da en iyi makasların olduğu tespit edildi. Almanlar gelelim görelim dedi. Almanlar biraz gelmekte geciktiler. Dövizlerdeki günlük artışlar karşısında doğru dürüst kesin fiyat verilemedi. Bu sırada arkadaşlarımız iyi niyetli olarak demiryolu altgeçidi var, tren orda yerin altına giriyor, aynı Bağlar geçidinde olduğu gibi. Kısaca Devlet Demiryolları tutturdu benden izin alman lazım oradan tramvay geçirmek için. Sen yerin altındasın, üstü bizim. Onlar şeyle karıştırdılar; üstte biliyorsunuz pek işimize yaramayan uzunca bir bulvar yaptılar ya, bize inat oldu biraz. Bunları herkes bilsin, kavga konusu olmasın. Devlet Demiryolları bir türlü cevap yazmadılar. Sıkıştırıyoruz, inceleyecekler. Yahu gönderin. Müteahhit de başvurmuş. Biz verdik cevabı, bütün bilgiler tamam. Bundan 15 gün önce artık isyan edecek hale geldik. Buna bir çözüm bul dedik. Nihayet yeni müze açılırken sordum ne oldu dedim, tamam dediler dedi. Ama bize hala cevap gelmedi. Bürokrasi ne yazık ki böyle işliyor” ifadelerini kullandı. Öte yandan bir sonraki toplantının 13 Eylül Cuma günü yapılmasına karar verildi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ergün 11 Eylül 2019 10:04

Laf laf laf laf laf çeyrek asırda iki park bir porsuk projesi üç beş heykel. Hakkını yemeyelim birde medarı iftiraharımız barlar sokağı

9 6 Cevap Yaz
Bekir Y. 11 Eylül 2019 08:20

ne oldu diye sorarsanız olmaz .

0 2 Cevap Yaz
gittiğin yer senindir 11 Eylül 2019 00:26

Sayın Hocamızın açıklamalarından bir şey anlamıyanlar olabilir. Çünkü meseleler tamamiyle teknik ve mühendislik konusu. Sayın hocamız da, bu teknik konuları mühendislik dili dışında bir dille ifade ettiği için ne anlattığını anlamak güçleşiyor. Bir inşaat veya makine mühendisi neyin anlatılmak istendiğini tecrübeleri ile anlıyordur. Her mesleğin evrensel bir dili vardır ( tıp dili, denizcilik dili, mühendislik dili, iktisat dili, askeri dil gibi ) Uzmanı olmayanlar bir meslek dilini ne iyi konuşabilir ne de anlaşılır biçimde ifade edebilir.

5 6 Cevap Yaz
Nurullah

tamam haklısınız ama , önce proje çizilir . bu projeye uygun makas siparişi verilir. sonra montaja başlanır. iş başlayınca buraya nasıl makas yapalım diye mühendis çağırıp makas sipariş verilmez.

1 7
Fethi K. 10 Eylül 2019 15:56

Tamam Demiryolu geçitinde TCDD izin vermiyor. diğer bölgelerde neden çalışma yapılmıyor. opera makas birleştirme. Yıldız makas birleştirme - otogar bağlantısı - YILDIZ- SSK bağlantısı bunlar için ne bekleniyor

4 9 Cevap Yaz
Feyzullah 10 Eylül 2019 14:33

yazıyı anlamak için 10 defa okudum gene bir şey anlamadım. tramvay inşaatı neden durdu net cevap istiyoruz. sultandereye nasıl özel makas gerekiyor. altından makasmı ? Makas yoldaki dönüşe göre her yerde farklı olabilir. ayrıca belli kurumlardan izin almak gerekiyorsa bu izin projeye başlamadan önce alınmalıdır.

6 11 Cevap Yaz
Kadir selinbi 10 Eylül 2019 12:19

Sayın hocam şehir hastanesine yaptığın ve hastaneye hiç bir faydası olmayan 1, 5 km tranvay hattımı bütün planlarını bozdu . Vah vah vahhhhhhh , vah ki vah !

14 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi