Yılmaz Büyükerşen de o açıklamaya imza attı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen de o açıklamaya imza attı
A
a

Koronavirüs ile mücadele kapsamında belediyelerin bağış topladığı banka hesaplarının bloke edilmesinin ardından 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ortak bir açıklamaya imza attı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberleri...

Koronavirüs ile mücadele kapsamında belediyeler yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için hayırsever vatandaşlardan bağış toplamaya başlamış ardından da bağışların toplandığı banka hesaplarına İçişleri Bakanlığı tarafından bloke koyulmuştu.
11 Büyükşehir Belediye Başkanı, banka hesaplarının yasal olmayan bir şekilde durdurulmasına dair ortak açıklamaya imza attı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bu açıklama metnini paylaşarak kendinin de açıklamaya imza attığını duyurdu.

Büyükerşen resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "11 Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşımızla, hayırsever yurttaşlarımızın bağışlarını topladığımız banka hesaplarının yasal olmayan bir şekilde durdurulmasına dair ortak açıklamamız. Küresel salgın felaketine karşı halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz!" ifadelerine yer verdi.



Açıklama metninde "Belediyelerin 'bağış' kabul etmesi tamamen yasalken, İçişleri Bakanlığı'nın yıllardır belediyelerce yapılan uygulamayı 'yardım' kapsamına sokarak anlaşılması imkansız bir gerekçeyle engellemesi, hiçbir fayda sağlamayacak, sadece yardım bekleyen vatandaşlarımızın mağduriyetini artıracaktır." denildi.

Ayrıca açıklamada "yardım niyetiyle yola çıktıktan sonra doğabilecek siyasi kârı veya zararı hesaplayabilecek halde hiç değiliz. İnsanların mağduriyeti giderilsin de siyasi kârı kimin olacaksa olsun, o da önemli değil... 11 Belediye Başkanı Başkanı olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu tartışmalara asla girmek istemiyoruz... Şu kara günlerinde arkalarında devleti görmek isteyen mağdurlara yetişmek bizlerin de üzerine düşen borçtur." ifadelerine yer verildi.

İşte Büyükerşen'in de imza attığı o açıklama metni;




 
Kaynak : anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İmza 2 Nisan 2020 23:42

Koyun can, bazıları da imza derdine düşmüş. Ne oldu imza oldu da. İmza attılar sonuç ne. Yok. Belediyeler asli görevini yapsın. İlk olarak minibüslerde kacyolcu taşınıyor, pazarlarda mesafelere uyguluyor mu, marketlerde vb. Yerel yöneticiler bu işlere baksa daha iyi olacak sanki

1 2 Cevap Yaz
Tazmanski 2 Nisan 2020 16:34

Yerel Hükümet olduğunu iddia edenler.... Valilik Makamından izin alınmadan yapılan bu işler kanunsuz. Ayrışma ve kutuplaşmaya neden olanlar ülke kanunlarına itiraz edenler, kanun olmazsa burası Muz Cumhuriyeti olur, ülkemizin kanunlarına riayet etmek istemeyenler varsa tercihlerini yapacaklar. Herşeye Camileri İmamları Müezzinleri karıştıranlar, hangi papa yada piskopos a bağlılar ise oradan icazet alsınlar. Bune rahatsızlık, bune tolerans dışılık, Avrupada bile Ezanlar okunurken burada hemen her konuda Camileri imamları bahane edenler daha iyisini yapabilenler varsa yapsınlar.... Kimse sizi engellemiyor, ne aşı bulmanıza nede mars gitmenize engel yok, yeterki camiye imama müezzin diyanete velhasıl özünde Dinimize bahane bulmayın.

1 2 Cevap Yaz
Hangi ara 2 Nisan 2020 10:51

Hangi ara toplanıp bu kadar imza toplandı anlamadım. İmza atma derdi yerine birşeyler yapıp halkı bütünleşmeye çağırmak daha mantıklı olur.

2 5 Cevap Yaz
Erdem Ekinci 1 Nisan 2020 20:23

Şıracının şahidi bozacı.

1 4 Cevap Yaz
Helal olsun 1 Nisan 2020 18:25

Boyun eymemişler, daha ne olsun? Birde devlet içinde devlet olmakla suçladılar başkanları. Oldu olacak darbeci deselerdi, tövbe tövbeee!! Bu ne şuursuzluk yahu? Ne biçim bir zamana denk geldik, bu kadar kutuplaşma, kibir, egoistlik, kin, nefret ve ayrımcılık fazla olmaya başladı artık! Tarih bu skandalları unutmayacak, yapmayın yahu! O zaman koronadan önce camiilerde her hafta yardım adı altında paralar toplanıyordu. Şimdi korona olmasa, hala o paralar toplanmaya devam edecekti, o zaman o camilerde devlet içinde devlet olmaya mı çalışıyorlardı? Yeter bu ayrımcılık, BIKTIK ARTIK BIKTIK BIKTIK........!

5 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi