Ahmet Ataç 15 02 2024

Yılmaz Büyükerşen AİHM’de aklandı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen AİHM’de aklandı!
A
a

AK Partili Salih Koca, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e dava açmış ve bunun sonucunda Büyükerşen, Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ceza almıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ise bu kararı yanlış bularak Büyükerşen’in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi

Sütiş Eskişehir
Arif ANBAR

AK Partili Salih Koca, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e dava açmış ve bunun sonucunda Büyükerşen, Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ceza almıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ise bu kararı yanlış bularak Büyükerşen’in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.

AİHM gerekçeli kararında, Yılmaz Büyükerşen ile Salih Koca’nın siyasi figürler olduklarına, olayın genel seçim öncesinde yaşandığına ve Büyükerşen’in sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti. Karar Büyükerşen’in avukatlarına tebliğ edilirken, AİHM kararının Sulh Ceza Mahkemesi’ne iletileceği ve verilen cezanın kaldırılmasının talep edileceği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?
12 Haziran 2011’de yapılan genel seçimlerde AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı olan Salih Koca, 11 Haziran 2011 günü ES TV’de kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Yılmaz Büyükerşen’den şikayetçi olmuştu.
Davanın açıldığı Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi, Büyükerşen’i ‘hakaret’ suçlamasıyla mahkum etmiş ve 87 günlük adli para cezası olan 1740 TL para cezasına çarptırmıştı.
Mahkeme, para cezasının 2000 bin TL’nin altında olduğu için üst mahkeme yolunun kapalı olduğuna karar vermişti. Bu kararın ardından Büyükerşen’in avukatları, 21 Eylül 2012’de mahkeme kararını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşımışlardı.
Başvuruyu değerlendiren AİHM, Yılmaz Büyükerşen’in ifade özgürlüğü hakkının ihlal ettiğine karar verdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hee 21 Şubat 2020 20:02

avrupa ne derse tersi türkiye için doğrudur hee valla demek ki hala kapkara

0 1 Cevap Yaz
es esli 21 Şubat 2020 19:56

salih koca bu şehir için ne yaptı.yedi içti gitti .kimse onu hatırlamaz hatırlıyanlarda iyi hatırlamaz...

2 0 Cevap Yaz
ALİ 21 Şubat 2020 14:02

Nerede Salih KOCA TARİHİN TOZLU RAFLARINDA YERİNİ ALDI.

3 2 Cevap Yaz
Aziz 21 Şubat 2020 09:28

NE OLMUŞTU ? Başlığı altında ne olduğu belirtilmemiş ki . sadece mahkeme süreci yazılmış . söylenen sözler yazılmamış. ifade özgürlüğü olan kelimeler neymiş ?

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi