Yılmaz Büyükerşen aday olursa... Flaş açıklama!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen aday olursa... Flaş açıklama!
A
a

Devlet Eski Bakanı İbrahim Yaşar Dedelek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Cumhurbaşkanlığına aday olması gerektiğini belirterek, “Ciddi bir oy alarak seçilir” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Devlet Eski Bakanı İbrahim Yaşar Dedelek ES TV’de canlı yayınlanan “Yazı İşleri” programında ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş ve Sonhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Hümmet’in konuğu oldu. Dedelek Cumhurbaşkanı adayı kim ve nasıl olmalı sorularına yanıt verdi.

ÖNCE PARLAMENTER SİSTEM
Devlet Eski Bakanı İbrahim Yaşar Dedelek,”Kemal beyin üzerinde çok spekülasyonlar yapılıyor akşamları sinirim bozuluyor kapatıyorum. Ya kardeşim ben bu insanla o bürokrat iken ben öncede milletvekilliydim tanışıklığımız var ve kendisine beni tanışıklığını üzerine gittim kongre öncesi görüştüm. Sonrada kongrede görüştüm ve ben her iki görüşmede ben Türkiye’de namuslu dürüst ciddi bir insan olarak kendisini tanıdım. Daha yakından tanıdım ve şunu söylemekte yarar var; Meral hanım başbakanlık düşünüyorsa o zaman Kemal bey Cumhurbaşkanlığını niye düşünmesin. demokratik parlamenter sisteme döneceğiz önce dönelim” dedi.

LİYAKATLE OLMALI
Dedelek, “Meral Hanım Başbakan olsun Kemal Bey Cumhurbaşkanı olsun… Peki diyeceksiniz Sayın Dedelek arada kim bunu temin edecek? Arada geçiş dönemi olacak öyle pat dediği zaman mecliste geldiniz ben demokratik parlamenter sisteme yeniden oturacağız. Günün şartlarına ülkenin durumuna göre güçlendirilmiş bir parlamenter sistem ve yetkilerini şimdiki gibi değil alarak denetimi yapabilen bir cumhurbaşkanı aldım attım sattım değil… Mecliste kurulmuş hükümetin denetimi sıkı yapabilecek bir liyakatle. Peki, şimdi model kimdir şimdi cumhurbaşkanlığı niyetlenenler var mesela İlhan Kesici var İlhan Kesici gerçekten ekonomide çok iyi bilgi sahibi olan, çok kültürlü iyi yetişmiş. Meral Hanım ile beraber defteri kapattı ben başbakanlığa oynuyorum merkez sağ partisi olacağım dedi” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKERŞEN GÖREVİ ÜSTLENMELİ
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den söz eden Devlet eski Bakanı İbrahim Yaşar Dedelek, “Ben Yılmaz Büyükerşen hocanın ara dönemde parlamenter sisteme geçilmesi noktasında burada öncelikle bu görevi üstlenmesini ve parlamenter sisteme geçtikten sonra şerefle ayrılmasını, kendi şahsım adına uygun görüyorum. Şimdi diyeceksiniz ki Hoca böyle kabul eder mi? Şimdi şöyle bir şey var; Hoca belli bir yaşa gelmiş yaş anlamında söylemiyorum aklı çalışan ama şunu diyebilmeli, anlaşıldı hoca siyaset yapmayacak halkın şuanda arzu ettiği demokratik parlamenter sisteme geçişte önder olmak istiyorum.  Bu vesile ile bu makama talip oluyorum. Tabiî ki Kemal Beyin ve Meral hanımın görüşlerini aldıktan sonra inanılmaz karşıdan da buradan da ciddi bir oy alarak seçilir.  Ha ne olur hemen Anayasa çalışmalarına başlanır ve anayasaya göre kanunlar hazırlanır zaten. O zaman Kemal Bey mi Başbakan olur Meral Hanım mı Cumhurbaşkanı olur zaten bir senenin sonunda şekillenecek bir husustur. Bu iş olmasa bile bu işi üstlenen kişi tarih yazar demokrasi tarihine imza atar, tarihin sayfalarında bu işte böylece yerini alır diye düşünüyorum “ dedi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 15 Aralık 2021 11:36

Hoca tek kurtuluş aday olması

0 0 Cevap Yaz
Doğu 14 Aralık 2021 21:25

Sen abdülhamiti savundun!

0 1 Cevap Yaz
Ahmet Yılmaz 14 Aralık 2021 11:28

Yaşar Dedelek senin gibi bir sağ kafadan bunlarıduymak ne acı aynen Cindoruk gibisin

5 18 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi