Yılmaz Büyükerşen: Bizim için hava hoş

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen: Bizim için hava hoş
A
a

AK Parti’nin tek başına kazanamayacağı bazı büyükşehirlerde MHP ile ittifak yapacağı iddialarına yanıt veren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bizim için hava hoş” dedi

Sütiş Eskişehir
BİZİM İÇİN HAVA HOŞ
AK Parti’nin tek başına kazanamayacağı bazı büyükşehirlerde MHP ile ittifak yapacağı iddialarına yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bizim için hava hoş” dedi.
AK Parti’nin tek başına kazanamayacağını düşündüğü büyükşehirlerde MHP ile ittifak yapacağı ve bu iller arasında Eskişehir’in de olduğu iddia edildi. İddialar üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bizim için hava hoş. İttifaklı olsun, ittifaksız olsun, biz Eskişehirli seçmenin karşısındayız. Geçmişten bu yana geliyoruz” dedi.

KIRSALDA KENDİMİZİ GÖSTERİRİZ
İttifak olması durumunda seçim sonucunun değişmeyeceğini belirten Büyükerşen, “Bizim hali hazırdaki 5 belediyemizin sayısını daha da arttıracağız. Kırsaldaki ilçelerden bir bölümünü daha alacağımız muhakkak. Tamamını demiyorum, hayalperestlik olur. Muhakkak ki Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunluğu teşkil edecek kadar belediyeye sahip olacağız. Biz kendimizi kırsalda da gösteririz. Yeter ki hükümet taraflı hareket etmesin. Hükümet de kaldı mı ki? Başbakansız bakanlar var. Bizimle ilişki nasıl olacak, belli değil. Ama normal, inatlaşmayan, hukuki, adil bir şekilde hizmet vermeye niyetli bakanlıklar ve devlet gücü olursa biz köyleri şehrin mahallesi haline getirecek sistemi hiç olmazsa kurarız. ‘Sonuna kadar yaparız’ demiyorum ama başlatırız. Ecevit’in ‘Köy Kent’ projesini bugünkü şartlara göre kurabiliriz” diye konuştu.

İHTİYACIMIZ YOK
24 Haziran seçimlerinde SP ile ittifak yaptıkları hatırlatılan Büyükerşen, ‘SP genel Başkanı ittifak yaptıkları halde bazı ilçelerden belediye başkanlıklarını isteyecekleri’ yönündeki soruya, “Bugün için böyle bir ihtiyacımız yok. Ama parti merkezimizin görüşleri doğrultusunda bize tavsiyeler olursa yerine getirmeye çalışırız” diye cevap verdi.

ESKİŞEHİRLİLER TESLİM ETMEYECEK!
Türkan Saylan Parkı’nın açılışında da konuşan Büyükerşen Eskişehirlilerin Eskişehir’i Atatürkçü laik olmayanlara teslim etmeyeceğini söyledi. Büyükerşen şöyle konuştu: “Gerçekten Kazım Kurt Odunpazarı’nda o kadar çok tören yapmaya başladı ki yetişemiyoruz. Durmadan yeni bir şey ilave ediyor. Eskişehir’in yeni gelişen bölgesinde aynı Ahmet Ataç gibi kendisini semt evleri yapmaya adamış. Bilgi, sanat, kültür, sevgi kardeşlik ve Atatürk idealistini öğreten merkezlerdir bu merkezler gelecek kuşakların, çocuklarımızın şimdiden çağdaş uygarlık seviyesine yükseltecek kuşakların yetiştirdiği mekanlar olarak bize gurur veriyor. Bu vesile ile Ahmet Ataç’ın da yeni merkezler açtığını görüyorum. Eskişehirliler inanıyorum ki ben olayım olmayayım Eskişehir’i Atatürkçü cumhuriyetçi olmayanlara laik olmayanlara teslim etmeyecek.”
 
TABANI KİMSE TUTAMAZ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise “Eskişehir’de AKP- MHP ittifakı çok zor. Eskişehir’de MHP’nin tabanını kimse tutamaz. MHP’nin tabanı, çok aklıselim, ileriyi görebilen, Atatürk’ünü seven insanlarla donanmış bir grup. Bu insanlar, bu kenti kim doğru yönetecekse onun yanında olup, ona oy verirler. Kendi adayları yoksa veya kendi adaylarının kazanacağını tahmin etmiyorlarsa, oylarını bu şehri iyi yöneten kişilere verirler” dedi.

ADAY BULAMIYORLAR
AK Parti’nin Eskişehir’de çok ciddi sıkıntısı olduğunu ileri süren Ataç, “Aday bulamıyorlar. Aday bulamadığı için her türlü ittifaka giriyor. Koalisyonlardan çok dert yanan, kötüleyen kişi şimdi hangi parti ile ittifak yapacağını şaşırdı. Çok sıkıştılar, bunda da haklılar. Anketler AKP’yi yüzde 37’lerde gösteriyor. Önümüzde daha 4 ay var, bu zamanda çok şey değişecektir” ifadelerini kullandı.

VAY HALİMİZE
CHP’de ön seçim seslerinin yükselmesinin sorulduğu Ataç, “Partiler içinde bu tip şeyler olabilir. Kimsenin düşüncesini küçümsemek veya yok saymak mümkün değil. Arkadaşlarımız haklı olabilirler. Ama önseçim eğer delege bazında yapılırsa atamadan daha kötüdür. Koca Eskişehir’i 400 delege yönlendirecekse vay bizim halimize. Üye bazında önseçim yapılacaksa ben varım” diye konuştu.

İŞİN EHLİNE VERDİLER
İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu da konuyla ilgili şunları söyledi: “Bugün önemli bir gün. Öğretmeler Günü. Hocam da bir başöğretmen sıfatıyla, tecrübesiyle konuştu. İçinde geçen bir rakam yerel seçimin matematiğini genel seçime benzemediğini gösteren en iyi örnek. Büyükşehir meclisinde 16’ya 29 gibi bir rakam var. Buna rağmen Büyükşehirde Yılmaz Hoca belediye başkanıysa bu çeşitli partilerden, hizmeti ehline verdiğini gösterir. Bu İstanbul için de böyle olacak.” 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es-Es 25 Kasım 2018 22:38

Hocaya senelerdir hava hoş... Koltuk sallanıyor artık şaşırdı ne diyeceğini

0 2 Cevap Yaz
ali 25 Kasım 2018 21:48

türkiyenin bütün büyükşehirlerinin istediği aday Büyükerşen .......teslim etme şehirimizi hocam

2 0 Cevap Yaz
Mustafa 25 Kasım 2018 21:11

Şirintepenin sokakları pislik içinde başkan gelip görsün.

0 2 Cevap Yaz
nhoca 25 Kasım 2018 18:46

ahmet ataç alır.

1 0 Cevap Yaz
Başkan 25 Kasım 2018 14:01

Geçen dönem hocaya destek çıkarken günlük güneşlik Dide şimdi ne oldu hocayı ateş bastı oda anladı gidici olduğu nu

5 8 Cevap Yaz
Esesli 25 Kasım 2018 11:34

Esesimize yardim etmeyene oy yok

5 7 Cevap Yaz
Orhan Ulu 25 Kasım 2018 11:30

Senin icin hava zaten hep hoş HOCA. Artik git torunlarını gezdir. Yeter birak da gençlere yol aç !!!

5 8 Cevap Yaz
Zeki 25 Kasım 2018 11:24

YETER ARTİK. HOCA GELSİN DE ARA SOKAKLARDAKİ KAPİ ONLERİNDEKİ COPLERE BAKSİN. ANA ARTERLER GOSTERMELIK TEMİZLENİYOR . MAHALLE İCLERİNE BİR BAKSİN . COP KONTEYNİRLARİ YOK. TEMİZLİK YOK. HER YER PİSLİK İCİNDE.

4 10 Cevap Yaz
Özgüven 25 Kasım 2018 11:01

Bu özgüvenin nedeni kaygı olsa gerek :) . Öğrenci sehri deyip hava satmanın yerel yöneticilerinde bir o kadar yaşa sahip olması çelişki. Gençlere yol verin artik

1 8 Cevap Yaz
vatandaş 24 Kasım 2018 23:02

eskişehirde değişim ve yenilenme olacak gibi görünüyor

4 11 Cevap Yaz
Orhan ulu

DEGİSİM BASTAN BASLAR. ARTİK YENİ KAN, YENİ VİZYON VE GENC GÖRÜŞ İSTİYORUZ!!!

2 6
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi