Yılmaz Büyükerşen: Bir daha bana sakın bunları demeyin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen: Bir daha bana sakın bunları demeyin!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Bir daha bana sakın su yok Porsuk’ta bilmem ne, şu bu falan demeyin cevap veririm. Gelin, ben siyasi farklılıkları gözetmiyorum, siz de gözetmeyin. Burada el birliğiyle bu işi yapalım” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi: Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partililer Başkan Büyükerşen’e Porsuk 1 ve Porsuk 2 Dönüşüm projesinin son durumu,  afet riskli alanların akıbeti ve Sakaryabaşı’ndan Eskişehir’e su getirilmesiyle ilgili olarak soruları yöneltti. Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, Başkan Büyükerşen’e sorular yöneltti. Özcan, “Afet Riskli Alanların vatandaşların talebi üzerine mahkemeler aracılığıyla iptal edildiğini biliyoruz biz. Ama burada sizin açıklamalarından sonra bazı medya organlarında sanki bu bakanlık tarafından iptal edildiği gibi bir algı oluştu. Bunun iptal edilmesinde hükümetin bir katkısının olmadığını düşünüyoruz” diyerek Büyükerşen’den konuya açıklık getirmesini talep etti. Özcan, şöyle devam etti: “Porsuk 1 ve Porsuk 2’de Afet Riskli Alandaki dönüşüm şu an hangi aşamada? Gündoğdu Mahallesi’ndeki dönüşüm hangi aşamada? Şehrimizde deprem konusunda bir araştırma var mı? Sakarya 2 Caddesi’nde esnaflarımızın mahkemeye vermiş olduğu konuyla ilgili yani otopark parası vermeyenlere cezai işlem uygulanmaması konusundaki mahkeme geçen hafta onayladı. Dolayısıyla burada isteyen otopark parasını verip isteyen vermeyecek gibi bir konunun açıklığa kavuşturulması gerekir.” Özcan son olarak Emniyet Müdürlüğü’nün karşısındaki çevreyolu üzerindeki eski garaj alanıyla ilgili fikirlerini dile getirerek söz konusu alanın akıbetini sordu.

BİZ GÖREVİMİZİ YAPMIŞIZ
Başkan Büyükerşen Afet Riskli Alanlarla ilgili makamlar arasında gerçekleşen süreci detaylıca aktardı. Büyükerşen, “Bizim 8 mahallenin ve ona bağlı olan Porsuk’taki Afet Riskli Bölge Projesi işe yaramaz hale getirildi. Çevre Bakanlığı onaylayacak,  ben projeye ondan sonra kazma vuracağım. Süreç belli. Biz bakanlar kurulu kararına gerek duyulmayan Porsuk Projesini dönüşüm projesi olarak meclisten oy birliğiyle geçirdik. Kısacası şimdi 8 mahalleyi kapsayan binalardaki vatandaşlarımızın oturdukları evler ortadadır. Durum bu. Bundan sonrası Allah’a kalmış bir şey. Tek tesellim var. Biz görevimizi yapmışız” ifadelerini kullandı. Porsuk 1 ve Porsuk 2 ile ilgili konuşan Büyükerşen, “Porsuk 1 ve Porsuk 2 ile ilgili hiç bir dava da açılmadı. O proje uygulanacak fakat onu kim yapacak? Onu oradaki mülk sahipleri müteahhitlerle anlaşarak yapacak. Benim isteğim müteahhitlerle anlaşsınlar. O süreç devam ediyor” dedi.

KİM AK KİM KARA BELLİ
Deprem nedeniyle riskli bina stoklarını bildiklerini belirten Büyükerşen, “Teknik Üniversite orada yaptığı araştırmalarla nerede ne var...  Herkes kendi binasına bakacak artık. Fakat tek tesellim var o da şu; 99 depreminden önce yapılmış binalar bir soru işareti. Bazıları eski teknolojiyle yapıldığı için şüphe taşıyabilir. Bir şey de yapabilmemiz mümkün değil. Beton işiyle bina yapılması işini yasakladık. Mutlak suretle hazır beton kullanılmasını şartları getirdik. Sorumluluklar bizde değil. Sorumluluklar aynı tarihte hükümetin çıkardığı kanuna dayanarak yapı denetim firmaları kurdular.  Afet Riskli Bölge ne olur bilmiyorum. Ama belgelerle bunu göstermektedir bu mecliste alınan kararlar. Kimin suçu var, kim ak, kim kara, kim gri hepsi imzalarla birlikte var” diye konuştu.

DOĞRU BİLDİĞİMİ  AYNEN SÖYLERİM
Sakarya 2 Caddesi’nde otopark ücretleri problemine değinen Büyükerşen, “Bir portakal kutusu koymuş bir esnafın veya bir kebapçının bu koyduklarından dolayı kamuya ait olan kaldırımı işgal ettiği için işgaliye parası alırken niye yolu işgal edenden almayacağım? Milletin yolunu işgal ediyor. Alacağım. Hatta bayanlardan parkomatlar kontrolünü yapıyor. Çünkü erkeklerden yaptığımız bazı yerlerde hırsızlıklar oldu. Park parasını alıyor, göstermiyor. Doğru bildiğimi aynen söylerim” dedi.

ESKİŞEHİR’E YARAŞAN PROJE TEKLİFLERİ VAR
Büyükerşen, Emniyet Müdürlüğü’nün karşısındaki çevreyolu üzerindeki alanla ilgili, “Çok büyük bir alan. Bize müracaatlar var. Orası arkadaşların üzerindeki çalıştıkları bir yer. Ayrıca çok büyük iki firma bize orada Eskişehir’e yaraşan yer yapma niyetindeler. Orada hem ticaret hem eğlence hem sinema, halka biraz bir şeyler getirebilecek hem de havacılık okulu öğrencileri için bir gençlik merkezi kurmak gibi çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

DAHA NE YAPABİLİRDİM?
AK Parti Meclis Üyesi Orhan Durmuş’un ES TV’de yayınlanan Eskişehir’in Nabzı programındaki ifadelerini izlediğini belirten Büyükerşen, “Gördüğüm kadarıyla bilgi sahibi değilsin arkadaşım. Bunların cevabını vereyim de hiç olmazsa spekülasyon yapılmasına fırsat vermeyelim. Diyorsun ki, su meselesi ve Sakaryabaşı için hiç bir başvurusu olmadı belediyenin diyorsun” diyerek, bugüne dek konularla ilgili belgeleri tek tek Durmuş’a göstererek, okudu. “Ben daha ne yapabilirdim?” diyen Büyükerşen, “Bir daha bana sakın su yok Porsuk’ta bilmem ne, şu bu falan demeyin cevap veririm. Kamuoyuna da ilan ederim. Bunu unutmayın, aklınızdan çıkarmayın. Televizyona çıkıp oradan atması kolay” ifadelerini kullandı. Büyükerşen, “Gelin, ben siyasi farklılıkları gözetmiyorum, siz de gözetmeyin. Burada el birliğiyle bu işi yapalım” dedi.  Son olarak Eskişehir’deki mazbaha konusuna değinen Büyükerşen, Eskişehir’de mezbaha olmadığını, eski mezbahaların günde 4 veya 5 kesim yaptığını belirtti.   

 
Kaynak : HABER: HİLAL KÖVER
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çözüm 12 Şubat 2020 22:49

Trafik çok kötü...Lütfen çözüm. Otobusler saatinde gelmiyor veya gelemiyor. Tranvay için hala bekliyoruz.

0 0 Cevap Yaz
Rhh 12 Şubat 2020 14:08

Yaptıkları en iyi işi yapıyorlar. Laftan başka ne bekliyorsunuz ki! O projenin iptali için perde arkasında duranlar kim? Milleti takrik eden akıl veren kimler bu arkadaki destekçileri? Herkes top çeviriyor! O proje düzenlenip revize edilsin! Kimsenin de ıtiraz etmeyeceğini sanmıyorum! kimse ile oturup konuşuldu mu? Kim neden itiraz etti? Bunları da açıklayın!

0 0 Cevap Yaz
Tih 12 Şubat 2020 09:29

Her zaönki gibi kaf çok icraat yok

2 1 Cevap Yaz
Tih 12 Şubat 2020 09:29

Her zamanki gibi laf çok icraat yok

2 1 Cevap Yaz
hee 11 Şubat 2020 20:00

allasen yukarıdaki yazıdan ne çıkardınız elle tutulur yapılan bir iş mi var plan mı var bol bol laf hee valla lafla yürüyor bu gemi

4 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi