Yıldız halterciler yarışıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yıldız halterciler yarışıyor
A
a

Kütahya’nın Simav ilçesinde, üç gün sürecek olan Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası düzenlenen törenle başladı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye’nin dört bir yanından gelen halter sporcusu öğrencilerin müsabakaları büyük ilgi topladı. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi Spor Salonu’nda yapılan şampiyonaya 47 ilden 86 kız, 177 erkek halterci olmak üzere toplam 263 halterci öğrencinin katıldığı bildirildi. 

Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası, Adana, Adıyaman, Afyon, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karaman, kayseri, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van illerinden katılan sporcuların salona girişlerinin ardından saygı duruşu ve söylenen İstiklal Marşı ile başladı. İlk gün yarışacak sporcu ve görev alan hakemlerin tanıtımı yapıldı. 

Simav Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Sapmaz, Simav’da yapılan Yıldızlar Halter Şampiyonasına katılan sporculara başarılar diledi. Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen "Kütahya olarak halterde başarılı olan bir konumdayız. Okul sporları Milli Eğitim Bakanlığımız ile Gençlik Spor Bakanlığımız arasında yapılan protokolden sonra, Türkiye’de gerçekten ivme kazanmış, okul spor faaliyetleri daha fazla branşlarda katılım kazanmaya başlamıştır. Simav’da Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonasını düzenlemenin gururunu yaşıyoruz" dedi. 

Tuğçe İlhan, Türkiye Şampiyonu oldu 
Kız ve erkek haltercilerin tartıları yapılıp, ilk gün kuraları çekilerek müsabakaları yapıldı. Halter Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ayhan Bayhan, Ortaokullar Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası'nın Simav’da başladığını belirtti. Uluslararası Halter Hakemi Yılmaz Doğan, Türkiye Şampiyonası'nın yeşil Simav’da yapılmasından duyduğu mutluluğu belirterek, ileriye yönelik daha güzel müsabakaların olacağını ifade etti. 

Halter Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Talat Ünlü, Konya bölgesinden 10 sporcu ile katıldıklarını, Simav’da gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu söyledi. Konya’dan katılan halterci Medine Bilicier "Okullararası maçlara ikinci katılmamda 50 kiloyu çok rahatlıkla kaldırdım" dedi. Türkiye Yıldızlar Halter Şampiyonası'na Düzce’den katılarak, 44 kiloda müsabakaya çıkan Tuğçe İlhan, koparmada 51 kilo, silkmede 61 kilo kaldırarak Türkiye şampiyonu oldu. İlhan "Simav İlçesi'nde yapılan Türkiye Şampiyonası'nda birincilik madalyası alarak şampiyon oldum. Hedefim olimpiyatlara katılmak" diye konuştu. 

Kütahya halter il temsilcisi Ummuhan Uçar Bilgin, Kütahya’dan iki sporcu ile katıldıklarını belirterek, ilerideki hedeflerinin, Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu ve Kütahya ilinden yetişen Avrupa şampiyonu, Dünya ikincisi Erol Bilgin gibi sporcular yetiştirmek olduğunu ifade etti. 
2017-2018 Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası’nın 18 Mart Pazar günü sona ereceği bildirildi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi