Ahmet Ataç 15 02 2024

YHT zammı adalet içinmiş!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç YHT zammı adalet içinmiş!
A
a

İktidar, Yüksek Hızlı Trenlerin abonman biletlerine yapılan zammı savunmayı sürdürüyor. Son 1 yılda yüzde 238’lere varan zam için önce “zam değil indirimde indirim” açıklaması yapan demiryolları yönetimi tepki toplayan fahiş zamlar için bu kez de “normal ücretlerle abonman ücretler arasındaki adaletsiz farklar daha objektif ve rasyonel orana çekilmiştir” savunmasını yaptı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “Yapılan zam halkı büyük bir ekonomik açmaza soktu. Zammı geri çekmek yerine yapılan bu açıklamalar halkın aklıyla alay etmektir. Adalet zamla mı sağlanır? Kamu hizmetine yüzde 238’lere varan zam dünyanın neresinde objektif ve rasyonel olarak adlandırılabilir? Yapılması gereken komik açıklamalar değil bu zamları geri almaktır” dedi. 

Yüksek Hızlı Trenlerin abonman biletlerine yaptığı fahiş zamları kamuoyunun gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, zamların akla zarar açıklamalarla savunulmaya devam edildiğini belirtti. Çakırözer, Ankara-Eskişehir hattında öğrenci  abonman biletinin bir yılda 424 liradan 960 TL’ye çıkarılarak yüzde 126 zamlandığını, aynı hatta tam biletin ise 520 liradan 1687 LİRAYA çıkarılarak yüzde 224 zamlandığını, Polatlı-Eskişehir hattında yapılan zammın ise yüzde 238’e vardığını anımsattı. 

YOLCULAR ADINI BİLİYOR 

Demiryolları yönetiminin yapılan zamları ilk olarak “zam değil, indirim oranlarında düzenleme” açıklaması ile savunduğunu anımsatan Çakırözer, “O trenleri her gün kullanmak zorunda kalan yaklaşık 5 bin memur ve  öğrenci bilet fiyatlarındaki değişimin adının ne olduğunu çok iyi biliyor. Yılda yaklaşık 2 milyon seyahat bu abonman biletlerle yapılıyor. Bunun adı zam, hem de fahiş zam. Ama idare zammı geri çekmekte direniyor. Bunun yerine komik açıklamalarla yaptıklarını savunmaya devam ediyor” dedi. 

CİMER’E TEPKİ YAĞDI 

İktidarın tüm açıklamalarına rağmen halkın zamlara büyük tepki verdiğini belirten Çakırözer, “CİMER’e yüzlerce başvuru yapıldı. İnsanlar isyan ediyor. Ama CİMER başvurularına verilen yanıt, halkın aklıyla dalga geçmekten vazgeçilmediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.


 
10 YILDIR SEVDİRİYORLARMIŞ 

CİMER’e yapılan başvurulara demiryolları yönetimi tarafından verilen yanıtı paylaşan Çakırözer, “Yanıtta, ilk olarak, 2009 yılından itibaren yapılan indirimlerin vatandaşları YHT ile tanıştırmak, vatandaşlara YHT’leri sevdirmek için yapıldığı belirtiliyor. İndirim sevdirmek için mi yapılır? İndirim halk için yapılır, halkın içinde bulunduğu koşullar hesaplanarak yapılır” diye konuştu. 

KOMİK OLMAYIN ZAMMI GERİ ÇEKİN 

Yanıtın devamının daha önemli olduğunu belirten Çakırözer, “Normal ücretlerle abonman ücretler arasındaki adaletsiz farkın yapılan zamla daha objektif ve rasyonel orana çekildiği’ savunuluyor. Yapılan zam halkı büyük bir ekonomik açmaza soktu. Zammı geri çekmek yerine yapılan bu açıklamalar halkın aklıyla alay etmektir. Adalet zamla mı sağlanır? Kamu hizmetine yüzde 238’lere varan zam dünyanın neresinde objektif ve rasyonel olarak adlandırılabilir? Yapılması gereken komik açıklamalar değil bu zamları geri almaktır” tepkisini gösterdi. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nihat 11 Şubat 2020 07:59

Hem yıllarca nankörlük yap hem de bedava yolculuk yap! Üstelik kullanmadığın bile yer ayırtıp başkasının hakkını gasp ettiğinizi düşündüğümüzde bu zam çok az!

1 3 Cevap Yaz
İlhan 11 Şubat 2020 07:55

Yani diyorsun ki sabah akşam terminalden Tepebaşına 45 dk. da varırken. Aynı zamanda 235 km yol yapıp Ankara ya gidenler aynı fiyat olsun! Acaba hiç aynaya baktınız mı siz? Konuşurken akıl, vicdan utanma gibi insani hislerinizi nasıl uyuşturuyorsunuz?

1 4 Cevap Yaz
Feti 10 Şubat 2020 17:58

Neden insanların pahalı ulaşım haklarını ellerinden almıya çalısiyorsunuz? Çok ayıp sayın vekil, size hiç yakıştıramadım. Birçok vatandaş bu fahiş zamdan memnunken, neden insanların pahalı ulaşım hakkına saygı duymuyorsunuz. Umarım pahalı ulaşımdan bu kadar memnun vatandaşı kırmayıp, dahada zamlandırırlar

3 1 Cevap Yaz
Eses 10 Şubat 2020 17:51

Sayın milletvekili iktidara gelemeyişinizin sebebi sığ siyaset demogoji yapıyorsun bak istanbul büyükşehir belediyesi dayanamadı ulaşıma, eskişehir suya zam yapmak zorunda kaldı. Eskişehirde dolmuş otobüs kaç lira. Yht polatlı ankara arası aynı olurmu birde sonrası boş gidiyor yer bulamıyoruz esk/ ank arası. Gercek muhalefet uygulayın ki halk peşinize takılsın.

1 4 Cevap Yaz
DKC 10 Şubat 2020 13:25

Böyle zam bahanesi mi olur? Arkadaş hep bahane üreterek bu işler olmaz. Bunu yapana kadar, yeni hızlı trenler satın alıp, sefer sayılarını artırmak ve sıklaştırmak lazımdı. Bu açıklamada adalet için zam yapıldı deniyor. Yeni bahanemiz hayırlı olsun arkadaşlar. Adalet için zam yapmak ha ? Bu mantıkta gidersek herhalde doğalgaz faturalarınıda kömür ile ısınanlar nasılsa kömürü pahalı satın alıyor, bizde doğalgaz fiyatlarını kömür fiyatlarıyla dengelemek için zam yaptık diyerek kendilerini savunabilirler yani. Yaparlarmı yaparlar....

9 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi