YHT'de büyük sorun: Eskişehir'den saatler önce kalkan trenler Bilecik'te kaldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç YHT'de büyük sorun: Eskişehir'den saatler önce kalkan trenler Bilecik'te kaldı
A
a

Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri raylara yüksek gerilim hattı kablolarının düşmesi sonucu durdu. Arızanın ardından Eskişehir'den saatler önce kalkan trenler Bilecik'te kaldı.

Sütiş Eskişehir
Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri raylara yüksek gerilim hattı kablolarının düşmesi sonucu durdu. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, yolcuların saatlerce trenlerin içerisinde beklediği ve kendilerine bir açıklama yapılmadığını belirttikleri görüldü.
TCDD'ye bağlı Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve TCDD Taşımacılık'ın sosyal medya hesabından arızanın giderilmesi ile seferlerin normale döneceğini açıklayan bir yazı paylaştı. Yapılan açıklamada, "TEİAŞ'a ait yüksek gerilim hatlarının demiryolu üzerine düşmesi sonucu meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle YHT seferlerimiz gecikmeli olarak işlemektedir. İlgili kurumlar ile yürütülen çalışmalar devam etmekte olup arızanın giderilmesi ile seferlerimiz normale dönecektir" denildi.

GECİKME VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

Duraklama nedeniyle yaşanan sorun sebebiyle seferlerin hepsi etkilenirken, İstanbul-Konya seferini yapan 06.45 hızlı treni Bilecik yakınlarında bir buçuk saat boyunca tünelde bekledi. Trenin ne zaman kalkacağı yolculara bildirilmezken, çok sayıda yolcu, gecikme nedeniyle mağdur oldu. Duraklama nedeniyle yaşanan sorunu sosyal medya hesabından duyuran gazeteci İsmail Saymaz, “İstanbul-Konya seferini yapan 06.45 hızlı treni Bilecik yakınlarında bir buçuk saattir tünelde bekliyor. Trenin ne zaman kalkacağı yolculara bildirilmiyor. Yolcular perişan” açıklamasını yaptı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi