Yetkililere çağrı: Sorunlar çözülsün!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yetkililere çağrı: Sorunlar çözülsün!
A
a

Eskişehir Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla program düzenlendi. Baro Başkanı Mustafa Elagöz, yetkililere çağrı yaparak avukatlarının sorularına çözüm bulunmasını istedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Anemon Otelde düzenlenen programda bir araya geldi. Avukatlar Günü Kutlamasına Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce katıldı. Gecede açılış konuşmasını gerçekleştiren Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz, “Biz yargının kurucu unsuruyuz. Avukatın olmadığı bir yerde yargıdan bahsedilmez. Bunlar yargısız infaz olur. Avukatların maalesef ülkemizde yaşanan birçok hukuksuzluk karşısında mesleki sorunları da artarak devam ediyor. Biz yetkililerden bu sorunların çözülmesini talep ediyoruz. Avukatın sesi kesilirse toplumun nefesi 
kesilir. O yüzden avukatlık mesleği önemli ve kutsal bir meslektir. 5 Nisan aslında sadece avukatların değil, avukat vasıtasıyla hakkını savunmak isteyen yurttaşların da günüdür” dedi. 

ADALETİN SESİ OLUYORLAR
ES TV’ye Avukatlar Günü dolayısıyla özel açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı, “Bilindiği gibi adalet yalnızca hakim ve savcılardan veya bir fiziki yapıdan oluşmuyor. Bunun bir de avukat, baro yönü var. Adaletin sesi olurken de baro bunda çok önemli rol oynuyor. İnsanların sesini çıkarması için dertlerini anlatabilmesi için aynı zamanda çare bulabilmesi için barolar önemli rol üstlendiler” ifadelerini kullandı. 

HUKUKA İHTİYACIMIZI HATIRLATIYORLAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise günün anlamının çok önemli olduğunu belirterek “Türkiye gibi hukukun erozyona uğradığı bir ülkede avukatlarımızın gerçekten hukuka inanan avukatların bir araya gelerek toplanmış olması bize hiç olmazsa hukuku ve hukuka ne kadar ihtiyacımız olduğunu hatırlatıyorlar” diye konuştu. Konuşmların ardından gecenin açılış dansını genç avukatlar Murat Uğur ve Ece Atak yaptı. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi