Yeni sisteme süratle geçmek lazım

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yeni sisteme süratle geçmek lazım
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AK Parti Milletvekili Aday Adayı Serhat Tunç: Bu seçim gerçekten çok önemli. Bütün seçimleri çok önemsiyoruz ama bu seçimde bir sistem değişikliği yapılacak. Öte yandan ülkemizin içeride ve dışarıda karşı karşıya bırakıldığı sorunlar ve yapılar ortada. Ülkemiz abluka altına alınmaya çalışılıyor.

Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğine ihtiyaç duyulan bir süreçteyiz. Bu sürece ne kadar katkı verirsek o kadar mutlu olacağız. Karşımızdaki ittifakın ‘parlamenter sisteme döneceğiz’ vaadi bize koalisyonları, krizleri, yazar kasaları, 90’lı yılları hatırlatıyor. Yeni sisteme süratle geçmemiz lazım.

ES TV’de Yazıişleri Müdürümüz Cihan Yıldırım’ın konuğu olan Tunç, çalışmalar hakkında “Seçim çalışmaları gayet iyi gidiyor. Sahaya alışığız. Daha önce teşkilatın içinde bulunduğumuz, görev aldığımızdan dolayı saha çalışmaları bizim için çok güzel. Daha önce yaptığımız çalışmaların karışlığını alıyoruz. İlçelerde olsun, ilde olsun hep tanıdığımız yüzler. Bu bizi mutlu ediyor” dedi.

Erdoğan’ın liderliğine ihtiyaç duyulan bir süreç
Tunç, “Her seçim öncesi bu seçim çok önemli denir’ sözünün hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: “Bu seçim gerçekten çok önemli. Bütün seçimleri çok önemsiyoruz. Ama bu seçimde bir sistem değişikliği yapılacak. Öte yandan ülkemizin içeride ve dışarıda karşı karşıya bırakıldığı sorunlar ve yapılar ortada. Herkes görüyor, biliyor... Ülkemiz abluka altına alınmaya çalışılıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğine ihtiyaç duyulan bir süreçteyiz. Bu sürece ne kadar katkı verirsek o kadar mutlu olacağız. Karşımızdaki ittifakın ‘parlamenter sisteme döneceğiz’ bize koalisyonu, krizleri, yazar kasaları, 90’lı yılları hatırlatıyor. Yeni sisteme süratle geçmemiz lazım.”

Aday adayı olmamdaki en büyük etken
Tunç, şunları kaydetti: “İttifakları görüyoruz. Kesinlikle bir araya gelmez dediğimiz kişi ve partiler bir arada. Rahmetli Erbakan’ın mücadelesini bilen biri olarak Saadet’in yaptıkları beni sukutu hayale uğratıyor. Saadet Partisi’nde Temel Karamollaoğlu’nun hatta Sayın Abdullah Gül’ün tutumu... Saadet’in bu hale gelmesi beni üzdü. Bin bu durumu son dakikaya kadar Saadet partili kardeşlerime, ablalarımıza, abilerimize anlatmakla görevlendirdim. Kapı kapı gezeceğim, anlatacağım. Erbakan Ödülleri verildi. Saadet keşke böyle olmasaydı. Oyların vebali var. Hele bugün daha çok var. Milli bir mücadele veriliyor. Sayın Gül de son ana kadar bekledi, nabız yokladı. 2007’de Sayın Erdoğan’ın ‘kardeşim’ sözünü unutup böyle davranması aday adayı olmamda en büyük etken oldu. Saadet’in CHP ile bir araya gelmesi, Gül’ün net bir tavır koyup Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayım diyememesi beni harekete geçirdi. En azından safımı belli etmek istedim. Gün bugün... 21 Mayıs’a kadar aday adayı olarak çalışacağım. Sonrasında listede oluruz olmayız 24 Haziran’a kadar birinci sıra adayıymış gibi çalışacağım.”

Her sokağında bir anımız var
Eskişehir ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Tunç, “Eskişehir güzel bir şehir. 76 vilayet gezdim. Her bir ilimiz güzel ama Eskişehir’in yeri farklı. Her sokağında bir anımız var. Eskişehir, Cumhuriyet’in örnek kenti. Yıldızı parlayan bir kent. Özellikle AK Parti hükümetlerinin yaptığı yatırımlarla çok güzel bir noktaya geldi. Burada Kemal Unakıtan’ı rahmetle anıyorum. Murat Mercan’ın, Nabi Hoca’nın, Harun Karacan’ın emekleri göz ardı edilemez. Öte yandan Eskişehir’de her şey tozpembe değil. Kentsel dönüşüm, trafik gibi sorunlar var. Kentsel dönüşüm kanayan yaramızdır. Eskişehir, başka kentlerle kıyaslanamaz durumda. Kentsel dönüşüm konusunda henüz adım atılmadı. Bunu bir an önce halletmeliyiz. Yıllardır yeni bir cadde açmadık” diye konuştu.

Sıcak karşılama beni mutlu ediyor
AK Parti ile ilişkisini anlatan Tunç, “2012 yılında Süleyman Reyhan başkanımızın kurduğu il yönetim kurulu üyesi oldum. Bizde baba nasihati şöyledir; yaptığın işin hakkını vereceksin ya da yapmayacaksın. 2012’de teşkilata girdim. Aktif çalışmalar yaptık, kritik seçim süreçleri yaşadık. Günyüzü ve Çifteler ilçe koordinatörlüğü yaptım. Çok şükür ilçelere gittiğim zaman sıcak karşılama beni mutlu ediyor. Herkesle bir paylaşımım olmuş” dedi. Tunç, “Aslen Mihalıççıklıyız. Babamlar sonra Aşağıdudaş’a göç etmiş. Aşağıdudaş önce Mihalıççık’a şimdi Beylikova’ya bağlı... İlk ziyaret Beylikova’ya oldu. Annemin elini öptüm, duasını alıp yola çıktım. Seçimden sonra Beylikova’ya gidelim. Başkan Özkan Alp’den önce ve sonrası olarak ayırmamız lazım. İlçeye geri dönüşler bile başladı” diye konuştu.

Bütün kesimlerden oy alacağımı düşünüyorum
Gençlere yönelik açıklamalarda bulunan tunç, şöyle devam etti: “Eskişehir’de ciddi bir genç nüfus var. Hükümetimizin gençlere yönelik çok hizmeti var. Gençlik merkezleri, spor salonları... Bu hizmetlere bir tuğla da biz koymak istiyoruz. Gençlerle birlikte hareket etmek istiyoruz. Öğrenci evlerini, yurtları ziyaret ederim. Üniversite öğrencileriyle, fikir kulüpleriyle oturup kalkıyoruz. Gençlerle hep birlikte olduk. Genç iş adamları derneği başkanlığı yaptım. Gençlerle Projeler yaptık, projelerine katkı sağladık. Gençlerin taleplerini biliyorum. Gençler kentin gündeminde değil. Bu konuda biraz eksiklik var. Gençlerle dertleneceğiz. Her türlü fikre açığız. Hepsini dinleyeceğiz. Her partiden herkesle oturup kalkıyorum. İşim ve kişiliğim gereği her kesimden insanlarla görüşüyorum. Bütün kesimlerden oy alacağımı düşünüyorum. Bugüne kadar herkese ayırt etmeden yaklaştım.”

23 Haziran akşamına kadar...
Aday adaylığının hakkını vereceğini ifade eden Tunç, “Dördüncü sıraya talebim. İkiyi, üçü istemiyorum. Dördüncü sırayı istiyorum. Verin dördü Allah’ın izniyle vekil olup geleyim diyorum. Partimiz dört vekil çıkarır. Dündar Teşkilatımız hazır. Listeye giremezsem 21 Mayıs’tan sonra farklı bir projem var. Aday olamazsak ne yapacağız? Bir platform kuracağız. Aynı aday olmuş gibi arabaları giydireceğiz, gençler olacak... 23 Haziran akşamına kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bu işi parti veya siyasi hareket olarak görmüyorum. Bu bir dava... Bu bir ülkü... Ona göre hareket edeceğiz. Şu an bunların çalışmasını yapıyorum. Aday olursak farklı bir strateji, olamazsak farklı bir stratejim var” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi