Yaz tatili öncesi Eskişehir'den kritik uyarı: Başınıza bu gelirse...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yaz tatili öncesi Eskişehir'den kritik uyarı: Başınıza bu gelirse...
A
a

Otellerin yerli ve yabancı turistlere farklı fiyat uygulamasıyla ilgili açıklama yapan TÜKO-DER Şube Başkanı Zeynep Betül Eroğul, “Bu uygulamaya maruz kalan tüketicilerimiz, haksız ticari uygulamada bulunan firmalar hakkında inceleme yapılmasını talep edebilir" dedi

Sütiş Eskişehir
Otellerin yerli ve yabancı turistlere farklı fiyat uygulamasıyla ilgili açıklama yapan TÜKO-DER Şube Başkanı Zeynep Betül Eroğul, “Bu uygulamaya maruz kalan tüketicilerimiz, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüklerine ve CİMER üzerinden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na durumu bildirerek haksız ticari uygulamada bulunan firmalar hakkında inceleme yapılmasını talep edebilir” dedi.
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKO-DER) Eskişehir Şube Başkanı Avukat Zeynep Betül Eroğlu, otellerin yerli ve yabancı turistlere farklı fiyat uygulamasıyla ilgili açıklama yaptı. Haksız ticari uygulamaların ilgili mevzuat uyarınca yasaklandığını söyleyen Eroğul, “Bir ticari uygulamanın; mesleki özenin gereklerine uymaması ve ulaştığı ortalama tüketicinin ya da yöneldiği grubun ortalama üyesinin mal veya hizmete ilişkin ekonomik davranış biçimini önemli ölçüde bozması veya önemli ölçüde bozma ihtimalinin olması durumunda haksız olduğu kabul edilmektedir. Tüketiciye yönelik haksız ticari uygulamalar ilgili mevzuat uyarınca yasaklanmıştır. Kanun bu şekilde emredici bir hüküm koymasına rağmen aynı tarihte sunulan hizmete ilişkin pozitif ayrımcılığı gerektirecek yasal bir düzenleme olmamasına karşın bir takım otellerin uyruk gözeterek farklı fiyat uygulamasına gitmesi kanaatimizde haksız bir ticari uygulamadır” diye konuştu.

“İNCELEME TALEBİNDE BULUNUN”
Söz konusu haksızlığa maruz kalan tüketicilerin yapması gerekenler hakkında konuşan Eroğul, “Bu uygulamaya maruz kalan ve mağdur olan tüketicilerimiz, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüklerine ve CİMER üzerinden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na durumu bildirerek haksız ticari uygulamada bulunan firmalar hakkında inceleme yapılmasını talep edebilir ve şikayette bulunabilirler. Yapılan inceleme sonucu firmaların haksız ticari uygulamasına rastlanılması halinde; tüketicilerimiz, yapmış oldukları fazla ödemeye ilişkin firmalar aleyhinde davaya yoluna başvurabilirler” ifadelerini kullandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi