Yasaklı Eskişehir'de, yasaksız etkinlik!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yasaklı Eskişehir'de, yasaksız etkinlik!
A
a

Eskişehir Valiliği’nin bir süre önce aldığı ve çeşitli tartışmalara sebep olan açık alanlardaki etkinlik yasağına rağmen Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) kampüsünde Kültür Festivali düzenlendi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Valiliği’nin bir süre önce aldığı ve çeşitli tartışmalara sebep olan açık alanlardaki etkinlik yasağına rağmen Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) kampüsünde Kültür Festivali düzenlendi.
Üniversitenin resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan duyuruda, "Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Uluslararası İlişkiler Birimi ve Kampüs Geliştirme Ofisi tarafından ESTÜ Kültür Festivali düzenlendiği belirtildi. 10 Mayıs 2022 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu önünde düzenlenen festivale, Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Prof. Dr. Saye Nihan Çabuk, Kampüs Geliştirme Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Türkan Nihan Sabırlı, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Ertuğrul Baki, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Cengiz Kaçal ile öğretim üyeleri, üniversite mensupları ve öğrenciler katıldı. Üniversitedeki Rusya, Nijerya, Ürdün, İran, Endonezya, İspanya, Ukrayna, Filistin ve Yemen’den uluslararası öğrencilerin kültürlerinin ve Türk kültürünün tanıtıldığı etkinlikte katılımcılar, dünya mutfaklarını, danslarını, sokak oyunlarını ve müziklerini deneyimleme fırsatı buldu" denildi.
Bu arada bir yetkili, konuyla ilgili İHA muhabirinin 'Bu etkinlik Eskişehir Valiliği'nin yasağı çerçevesinde değil mi?' sorusuna karşılık "İlgili arkadaşlar vali yardımcısı ile görüşmüşler, halka açık olmadığı için mahzur olmadığı belirtilmiş" açıklamasında bulundu.

Eskişehir hala "yasaklı"
Öte yandan Eskişehir Valiliği'nin aldığı kararda, ilgili kanun gereği, 19 Mayıs kutlamaları hariç olmak üzere, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, afiş/pankart asma, konser, şenlik, festival gibi etkinliklerin 9-24 Mayıs tarihine kadar 15 gün süre ile yasaklandığı açıklanmıştı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Öğrenci 15 Mayıs 2022 10:19

Eskişehir de çok fazla üniversite hatta kendi nufusu üstünde öğrenci var bu durum şehrin demografik yapısına zarar veriyor. Buradaki üniversite lerin bir kısmı başka şehirlere taşınmalı. Devletimiz buna el atmalı vatandaş olarak destekliyoruz.

0 1 Cevap Yaz
Eski 14 Mayıs 2022 18:25

Zerre kadar sevmem akp yi ama valiyi kutluyorum.zincirlikuyuda oturdugum zamanlardan bilirim. yapilan festivaller tam batakti.fuhus icki girla.

1 11 Cevap Yaz
Mehmet Aydoğdu 14 Mayıs 2022 18:05

O Değilde Arkadaşlar Yıllarca Çoğu Şeyi Değiştiremediğimiz Bozüyük te Bile Böyle Bir Yasak Söz Konusu Olmadı Ben Gerçekten Çok Şaşkınım

4 1 Cevap Yaz
Ahmet 14 Mayıs 2022 17:11

İşimize gelen kararı alkışlamak güzel işimize gelmeyeni tenkit etmek de güzel galiba böyle adalet anlayışına yuh olsun

4 2 Cevap Yaz
İlhan 14 Mayıs 2022 08:38

Valimizi kutluyorum.bu ülkenin muz cumhuriyeti olmadığını herkes kabul edecek.

1 11 Cevap Yaz
Eses 14 Mayıs 2022 06:17

Tarafli yayincilik iptal edilen festivalde gencligin nasil bir ortamda kaldigini hersene gormedikmi neler oldugunu vali bey hakli sonuna kadar

1 10 Cevap Yaz
Tarik guner 13 Mayıs 2022 19:33

Valimizi seviyorum ve memnunum.Icki bütün kötülüklerin anasıdır

10 23 Cevap Yaz
Vatandaş 13 Mayıs 2022 17:40

Kendi ülkesinin devletinin temsilcisi yüce bir makamın valinin kararına dahi saygı göstermeyen gençlikten ülkeye ne fayda gelir ki?

23 22 Cevap Yaz
vayyy 13 Mayıs 2022 16:36

Eskişehirin değil tarikatların valisi.

25 21 Cevap Yaz
Hasan 13 Mayıs 2022 14:47

Ne desek bilmemki

3 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi