Yaptıklarımla seçim kazandım!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yaptıklarımla seçim kazandım!
A
a

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ES TV’de yayınlanan Vaziyet programının konuğu oldu. ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş, gazetemiz köşe yazarı Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Ataç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ataç, “Ben siyasette hayatım boyunca hep yapacaklarımla seçim kazandım veya yaptıklarımı anlattım onunla seçim kazandım"

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

"Küsmedim, bırakmadım"

“Ahmet Ataç üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. Tepebaşı bölgesinin sağ ağırlıklı olduğunu biliyoruz. Ataç, üç dönem boyunca o sağ seçmenin oyunu nasıl aldı?” sorusunu yanıtlayan Ataç, “Bence araştırılması gereken bir konu bu siyasette. Bir kere uzun yıllar hekimlik yapmam çok etkili. Şu an seçmen olan birçok hastam var Tepebaşı’nda. Binlerce insanın ağzına baktım, elim o hastaya temas etti. Gerçekten çok başarılı bir hekimlik dönemim var. Hem hekimliğe hem yöneticiliğe, oda başkanlığı yaptım 15 sene, Türk Diş Hekimleri Birliği’nde Eskişehir’in konumu çok faklıydı. Özellikle birlik seçimlerinde çok farklı bir noktaya konurdu Eskişehir ki bizim delegasyonumuz öyle çok değildi. Ona rağmen Eskişehir çok önemsenirdi. Sonra da belediye başkanlığı döneminde tabi ilk dönem hekimlikte beni tanımayan insanlarla belki bir tanışma dönemi oldu. Çok yoğun alt yapı çalışması yaptık. Alt yapıyla birlikte bölge rahatlamaya başladı çünkü 1999’da geldiğimde Odunpazarı yüzde 85’lerdeydi, bizde yüzde 35’lerdeydi. Çok düşüktü. Şirintepe, Çamlıca gibi büyük mahallelerin hiç birinde alt yapı yoktu. Alt yapı olmayınca tabi üst yapı da yoktu. Gerçi bir dönemde bitiremedik ama ikinci yani 2009’dan sonra bir on mahallenin hem alt yapısı hem üst yapısı bitti. İnsanların büyük memnuniyeti vardı ama seçim kaybetmemin başka nedenleri vardı. Küsmedim, bırakmadım, tekrar gündüz muayene gece siyaset, düğün, dernek böyle… İnan kaç tane altın taktım bilmem. Helal olsun, çok severek yaptım. Hep deneyimdir, kaybetmek de bir deneyimdir; kazanmak da. Benim hayatımda çok büyük rol oynadı o kaybettiğim dönem. İnanın başkanlığımdan daha çok saygı görüyordum. Nereye gidersem gideyim sevgiyle saygıyla, muayenem zaten dolup taşardı” ifadelerini kullandı.

ARAMIZDA GÜVEN VAR

Tepebaşı’ndaki vatandaşlarla ilişkilerinin çok farklı bir noktaya geldiğini ve Tepebaşı’nın bir aile gibi olduğunu dile getiren Ataç, “Çaldığım kapıdan, gittiğim düğünden, cenazeden başka noktalardan çok ilgiyle karşılaşıyoruz. İnsanların bir talebi varsa nezaket içinde konuşuluyor. Ben zaten sakin insanımdır. Ciddi bir kültür oluştu Tepebaşı’nda. Kültür turlarının çok etkisi var. Mesela bir yerde yemek dağıtılıyor, bakıyorum hemen insanlar kuyruğa geçiyor. Hiç kimse birbirinin üzerine abanıp da bir şey almaya çalışmıyor. Otobüse binerken sıraya geçiyorlar. Bunlar çok önemli şeyler. Müthiş bir sevgi ve güven var aramızda. Güven oldu mu anlaşmazlıklar bitiyor” dedi.

PAZARLIK ÜZERİNDEN


Ataç, konuşmasında “Seçim dönemi projeler üzerinden mi yoksa ideolojiler üzerinden mi yürütülüyor?” sorusunu şu şekilde yanıtladı: “Tamamen pazarlık üzerinden yürütülüyor. Asfalt parasını almayacağım, suyu indireceğim, bunu kaldıracağım… Yani üzülüyorum. İstanbul, Ankara ve burada da aynı şey. Eğer yapabiliyorsan bunları geldiğinde de yaparsın ama ben nasılsa kazanamayacağım, ben bunları vaat edeyim de bunun sayesinde kazanalım diyorsa zaman çok üzülürüm. Burada her şey yapacağı şeyleri anlatması lazım. Ben siyasette hayatım boyunca hep yapacaklarımla seçim kazandım veya yaptıklarımı anlattım onunla seçim kazandım. Şu anda bir ekonomik kriz var. Bunun gerçeğini anlatmam, insanlara bunun bilgisini vermem gerekir. Bir ülkede demokrasi yoksa hukuk yoksa o ülkede ekonomi de kötüye gider. Hukuk, demokrasi, bağımsızlık, özgürlük bunlar zenginliğin işaretidir. Bunlara sahip olan ülkeler zengin, üretim yapan vatandaşı milli hasılattan iyi paralar alan ülkelerledir. Ama bunların olmadığı bütün ülkelerde yoksulluk vardır. Bunu sağlamadıkça Türkiye’de işlerin düzeleceğine inanmıyorum”

KIRSALA EĞİLMELİYİZ

Yerel seçimlerde CHP’nin hangi ilçeleri alma ihtimalinin yüksek olduğu ile ilgili konuşan Ataç, “Bana göre Seyitgazi, Alpu. Alpu çok iyi noktada. Çifteler’den de çok iyi haberler geliyor. İnönü. Sarıcakaya’daydık ve çok coşkulu bir kalabalık vardı. Şimdiye kadar beni Sarıcakaya’da gördüğüm ciddi kalabalıktı. Mahmudiye ve Han da var. Bir de hocanın yaptığı fide dağıtımları çok etkili olmuş. O gözleniyor. Kırsala muhakkak eğilmemiz lazım. Hükümetin kırsalla ilgili bir politikası yok. Kırsalı gözden çıkarmış gibi bir durumları var. Tarımın, hayvancılığın durumu ortada. Bir de bu son tanzim satışları öncesi pazarcılara terörist demesi, halcilere marketçilere aynı şekilde demesi çok sıkıntılı. Sık gezdiğim için görüyorum. AKP’ye o vereneler kendi ayaklarıyla belediyeye geliyorlar, başkanım artık bitti seni yanındayız diyorlar. Esnaf gezilerinde başkanım ben bugüne kadar AKP’ye oy verdim bundan sonra oyum senindir bir daha da vermem diyor. Ve bunun sayısı o kadar çok ki. Bir gün hali hep beraber gezdik, ben biraz arkadan yoklayarak gittim, müthiş bir dönüş var. Zaten halin yarısı kapalıydı. Çok sıkıntılı bir dönem var. Eski iş yok. Doğalgazın, elektriğin artışı insanları müthiş hırpalamış. Ortam bizim için çok rahat. İnsanların geçim derdi var. Çocuk okula gidiyor ben kira mı ödeyeceğim doğalgaz mı diyor. Mesela iş yerleri de ödüyor. Doğalgazım kira gibi oldu diyor. Ben İstanbul’u da alacağımıza inanıyorum. İstanbul alıp da iktidar olamayan parti yok” ifadelerini kullandı.

KAPILARIM HEP AÇIK

Hedefinin Tepebaşı’ndaki halkı mutlu ve huzurlu yapmak olduğunu belirten Ataç, “Eğer vatandaşın yüzü gülüyorsa tabi şu anki ekonomik krizden sonra gülmesi biraz zor ama bizim yaptığımız şeylerden dolayı yüzleri gülüyor. Memnuniyetleri çok yüksek. Bizim stratejide belirli dönemlerde belediye memnuiyeti ile ilgili anket yapmak zorundayız. Bunu da biz kendimiz yapıyoruz. Son 2000 denekte yapılan bir anketimiz var. Memnuniyet yüzde 69-70’e yakın çıktı. Bu muhakkak seçime de yansıyacak. Tepebaşı Belediyesi olarak ekip olarak çok iyi çalıştık. Dikkat ederseniz kadromuzda hiçbir değişiklik yoktur. Benim 1999’dan beri kapılarım hiç kapanmadı, hep açıktır. Hiçbir gün de örtmem ve örttürmem de. Ana farklı bir şey söyleyecekse söylemesin. Söylemesi gerekiyorsa herkesin duyduğu bir noktada söylesin” diye konuştu.

ÇOK İYİ DOSTLARIM OLDU

"Sizin MHP tabanı ile aranız iyiydi, şu an durum nasıl?” sorusu üzerine konuşan Ataç: “Görüşüyoruz, aramız gerçekten çok iyi. Ben her yerde söylüyorum belediye başkanlığının bana en etkili olan şeylerden bir tanesi çok ciddiyim MHP’li dostlarım oluştu. Bu bir-iki günlük seçim için değil, yıl boyu süren çok iyi dostlarım oldu” ifadelerine yer verdi. 
 

İKİ GEZİMİZ OLACAK

Bu sene yapılması planlanan kültür gezileri ile ilgili bilgi veren Ataç, “İki gezimiz olacak. Birine pazarcı dostlarımla gideceğim. Onlara da moral olsun. İkincisi büyük bir kadın grubu olacak. Tabii bunun için de erkek de olabilir. Galiba Cumartesi- Pazar bir gece Çanakkale’de kalacağım. Bir gün önce geleni karışılacağım. Gece orda kalacağım, ertesi gün öbür geleni karşılayıp o gün geri döneceğim. Hiç gitmeyenleri götürüyoruz. Çanakkale’nin büyüsü var. Çanakkale Savaşı destan, büyük bir zafer” dedi. SIKINTI YOK “24 Haziran parlamento seçimlerinde CHP’li seçmende bir kırgınlık gördük. Eskişehir’deki CHP örgütü bu seçmeni kazabildi mi?” sorusunu yanıtlayan Ataç, “Bence bir sıkıntı yok. Oy vermeyecek veya küskün CHP’liler net söylüyorlar. Ben o zaman da tahmin ettim. Bu zaman içinde yumuşatılır, normale döner. Bir de o seçimle bu seçim farklı, biri genel seçim biri yerel seçim. Orada esas sıkıntı son gece Muharrem İnce’nin çıkmaması, seçim koordinasyon kurulunu başarısızlığı insanları çok üzdü. O konudaki o beceriksizlik belki bir milletvekilini kaybetmekten daha ağır geldi diye tahmin ediyorum. Bunun için çok ciddi hazırlıklılar yapıyoruz. Kendi çapımızda önlemler alıyoruz. Bu düşüncede olanlar açıkça ifade eder. Ama oyu kullanmamak tamamen bence tamamen iktidar partisine yarar. Bunun 2002’den sonra yapılan seçimlerde çok örnekleri var. Çünkü yüzde 10 barajının getirdiği sıkıntıdır bu. Eğer oy kullanmazsa direkt iki oy olarak karşı tarafa gider”

DAVALARI KAZANDIK
Eskişehir gündeminde oldukça önemli bir yer tutan termik santral ile ilgili gelişmeleri aktaran Ataç, “En son acil kamulaştırma diye açılan bir dava vardı. Onu kazandık.  Tesadüfe o kamulaştırma yapılacak alanda esas merkez alanda bizim gayrimenkullerimiz vardı belediye olarak. Bunun için dava açmıştık ve bu davayı kazandık. Şu ekonomik krizin en büyük yararı termik santral üzerine oldu. İhaleleri sürekli iptal ediyorlar dikkat ederseniz. Burhan Sakallı halkımız için ne hayırlısıysa o olsun diyor, net olarak karşıyım demiyor. Bu konuda Burhan Başkan böyle düşünüyorsa bunu net olarak söylesin çünkü hakikaten bu hepimiz, için sıkıntılı. Bu şehirde hepimiz yaşıyoruz” diye cevap verdi.

40 BİN GENÇ KATILIYOR
Gençlerin kayıt olabilmek için sıra oluşturduğu kurslar ve mevcut projeler ile ilgili konuşan Ataç, “Gençlik merkezleri çok iyi çalışıyor. Üçüncüsünü de açtık. İki gençlik merkezimizde yılda yaklaşık 40 bin genç katılıyor. Bir sonbahar bir ilkbahar dönemlerimiz var. Yani sabahın altı buçuğunda kuyruğa giriyorlar. Kuyruğun ucunu göremezsin. Çünkü üniversiteler kulüpleri kapattı. Çocuklar da bizim kulüplerimizi kullanıyorlar. İçeriye geldiklerinde belki 20-25 tane sivil toplum örgütü oluyor onlarla da temas edebiliyorlar. Bilgi alışverişi yapabiliyorlar. Yurtdışı etkinlikleri çıkıyor onlara gidebiliyorlar. Ama son açtığımız kuluçkaya merkezi ile girişimcilik konusunda çok önemli işler yapılıyor. Türkiye’de belediyelerin yaptığı tek bir proje. Bunu da Almanya’daki kardeş şehir Treptow-Köpenick ile beraber yaptık. Burada tamamen girişimcilik, mülteciler de gençlerimiz de geliyor. Gençlik merkezlerimizde bir gençlik meclisi var onların bu stajlarla ilgili ve iş müracaatları nasıl yapılır nasıl edilir onunla ilgili çok yoğun çalışmaları oluyor. Yani buralarda gençlerimizi bir takım noktalara kolay ulaşması sağlanıyor. Yani bir deneyim veriliyor, o deneyim üzerinden gidebiliyorlar. Tepebaşı Belediyesi’nin yaptığı bilişim kurulu var. Bu da Türkiye’de ilk. Bütün resmi kurumlarda bilişim ekiplerini bir çatı altında topladık. Ve bunun üçüncü dördüncü toplantılar oluyor. Buraya uluslararası şirketlerden desteğe geliyorlar. Biz geçen gittik dört tanesini gezdik. Bu bizim kuluçka merkezi için mentörlük teklif ettik. Gelip deneyimlerini anlatacaklar. Tepebaşı artık yüzünü hem güneşe hem Avrupa’ya döndü. Hala çalıştığımız çok ciddi projeler var. Bakın bunların hiç biri hiçbir belediyede yok. Ve büyük bir başarı.  Ben iddia ediyorum şu an Türkiye’de üç tane ciddi belediye varsa bir tanesi Tepebaşı Belediyesi’dir.  Bütün personel de bunun üzerine odaklandı. 2014’de Avrupa Komisyonu’ndan aldığımız hibe programıyla. 2013’de Brüksel’de Avrupa parlamentosunda karbon ayak izi için attığımız sözleşmenin neticesinde sürdürebilir enerji eylem planı istiyorlar onu gönderiyorsun, onaylamış olarak geliyor. Ondan sonra hibe programlarına girebiliyorsun. Yani baraj koymuşlar, barajı aşmanız gerekiyor. Bu proje sonlanırken sizden rapor istiyorlar. 15 bin sayfa İngilizce rapor gönderdiler. Bunlar Tepebaşı’nın ayrıcalığını gösteriyor. Tepebaşı Belediyesi ne gönderirse gerçekten hemen bir şeyler oluyor” şeklinde konuştu. MUSTAFA KEMAL’İN YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ Konuşmasına kamuoyuna bir mesaj vererek son veren Ataç, “Yerel hizmetlerde hiç siyaset yapmayız. Gerçekten herkesi kucaklarız, tarafsız davranırız ama bizim taraflı olduğumuz bir şey var Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve devrimleri. Biz demokrasi, bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyetin iyi işlemesi refah getirir. Şu an tek adam dönem ama ben bunun böyle kalacağını zannetmiyorum. En yakın bir tarihte tekrar parlamenter sistem geçiş olacağını çünkü insanımız bunu isteyecek ve onda dolayı da biz yolumuzu hiçbir zaman Mustafa Kemal’in yolundan ayırmayacağız. Laik, cumhuriyet, hukuk devleti olması için elimizden ne gelirse ona çalışacağız. Bunlar bir ideoloji olarak değil bu memleketin refaha kavuşması adına bu ekonomik krizlerin olmaması adına istiyorum. Bundan sonraki bizi bekleyen rejimin de parlamenter rejimi olması en büyük dileğimiz” dedi.



 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
polat 7 Mart 2019 11:34

sayın başkanım önecelikle seçim yarışında başarılar dilerim. eskişehirde her kesimin taktirini toplamış bir başkansınız. fakat asfalt parası konusunda daha net olmanızı isterdik.

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi