Yaparsa Büyükşehir yapar

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi âtıl durumdaki arazileri tarıma kazandırıyor. Yusuflar mahallesinden sonra Akpınar ve Türkmentokat’taki bazı boş arazilerde de hasat yapılmaya başlandığını sevinerek öğrendik

15 Ağustos 2022 07:58
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Büyükşehir Belediyesi âtıl durumdaki arazileri tarıma kazandırıyor. Yusuflar mahallesinden sonra Akpınar ve Türkmentokat’taki bazı boş arazilerde de hasat yapılmaya başlandığını sevinerek öğrendik.
Şimdi bu proje iki açıdan çok önemli. Birincisi boş arazilerin şenlendirilmesi, ülke ekonomisine önemli katkı yapıyor. Ülkemizde – maalesef – 3 milyon hektar tarım arazisi bomboş duruyor. Üstelik sevgili hükûmetimiz tıpkı araziler gibi bomboş konuşa dursun, bu topraklar her yıl daha da genişliyor. 3 milyon hektar ne demek biliyor musunuz? Mesela Arnavutluk, Belçika veya Ermenistan büyüklüğünde bir ülke demek. Özetlemek gerekirse biz, orta karar bir ülke kadar toprağımızı ekmiyoruz. Bunun yerine “Uluslararası ıspanak lobisi fiyatları yükseltiyor” tarzı palavralar üretiyoruz.
Ancak ne mutlu ki alın teriyle çalışanlar da var; Tıpkı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi gibi.
Projenin ikinci önemi ise, buradan elde edilen mahsulün hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yem desteği olarak veriliyor olması. Yani boş duran arazilerde ürün yetiştirip, bunu da besiciye hibe ederek bir taşla iki kuş vuruyoruz.
“Yaparsa Büyükşehir yapar” diyelim ve yetkililerimizi tebrik edelim. Bu güzel uygulamanın, önümüzdeki yıllarda daha da genişleyerek devam etmesini temenni ediyoruz.
 

O kazıklar tecrübe oluyor

AK Parti Odunpazarı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Sarı, vazifesinden alındığını açıkladı. Yasin Sarı üzerinde çeşitli baskılar kurulduğu kulağımıza geliyordu. Her ne kadar, “Kim haklı?” konusunu bilmesek de Sarı’ya yapılan baskıların çirkinleştiğini de görüyorduk.
İnsanlar bazen haklı oldukları yerde haksız duruma düşebilirler. Gencecik bir delikanlıya, evlendiği gün bile “İstifa et” diye baskı yapılması, haklı bile olsanız yapılacak iş değildir. Gençler dünya evine davulla – zurnalarla girer, şöyle 3 – 4 gün birbirlerine sarılmalarına müsaade edilir ve mutlulukları bozulmaz. Daha sonra karşınıza alır, istifa etmesini istersiniz. Bu acele niyedir?
Yasin Sarı’yı tanımam. Ancak önünde uzun bir gelecek var. Biz de genç olduk. Gençlerin “Kazık” dediği şeyleri bizler toplayıp, ciltleterek üzerine de “Tecrübe ansiklopedisi” yazıyoruz.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 16 Ağustos 2022 15:25

Büyükşehir yıllar yıllardır hatta yıllardır görmemişmi bu atıl arazileri de şimdi reklam yapıyo işmiş gibi

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi