Yanlış Sulama Akarsuyu Kuruttu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yanlış Sulama Akarsuyu Kuruttu
A
a

Afyonkarahisar’In Emirdağ İlçesinde Bulunan Pınarbaşı Akarsuyu, Çiftçilerin Yaptığı Yanlış Sulamadan Dolayı Kurudu. Yerli Ve Yabancı Turistlerin Uğrak Noktası Haline Gelen Akarsuyun Tekrar Eski Haline Gelmesi İçin Vatandaşlar Yetkililerden Yardım İstiyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde bulunan Pınarbaşı akarsuyu, yanlış sulamadan dolayı kurudu. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen akarsuyun tekrar eski haline gelmesi için vatandaşlar yetkililerden yardım istiyor.
Emirdağ’a bağlı Yenikapı ve Hamzahacılı köyleri arasında yer alan ve Sakarya nehrinin kollarından birisi olan Pınarbaşı akarsuyu, iddialara göre; yanlış sulamadan dolayı kurudu. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen akarsu, son aylarda çiftçilerin yaptığı yanlış sulamadan dolayı tamamen kurudu. Birçok balık çeşidinin de yaşadığı akarsu kenarına gelen vatandaşlar aileleriyle piknik yapıyordu. Emirdağ’ın simgesi haline gelen akarsuyun tekrar eski haline gelmesi için vatandaşlar yetkililerden yardım istiyor.

“Bilinçsiz sondaj ve sulamadan dolayı Emirdağ Pınarbaşı kurudu”
Ailesiyle akarsu kenarında piknik yapan Resul Akkuyu, “Birçok gen burada yüzmeyi öğrendi. Şuan kupkuru bir yer halini almaya başladı. Bilinçsiz sondaj ve sulamadan dolayı Emirdağ Pınarbaşı kurudu. Birçok balık ve kuş çeşidi yaşarken şuan hiçbir çeşit yok. Yetkililerden yardım istiyoruz. Burası Emirdağ turistinin ve yerli halkın uğrak noktasıydı” dedi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi