Yabancı öğrencilerden Kudüs teşekkürü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yabancı öğrencilerden Kudüs teşekkürü
A
a

Türkiye'de eğitim hayatına devam eden yabancı öğrenciler, Kudüs için attığı adımlardan dolayı Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiler. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Üniversite eğitimi için uzun yıllardır Eskişehir’de olan yabancı öğrenciler, Kudüs konusunda Türkiye’nin attığı adımları gururla takip ettiklerini dile getirdiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam dünyası için örnek bir lider olduğunu vurgulayan öğrenciler, Türkiye’nin daima arkasında olduklarını ifade ettiler.

Anadolu Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği bölümünü okuyan Çad vatandaşı Saleh Ahmat İbrahim, Türkiye’nin tüm Müslüman ülkelere rehberlik ettiğini belirtti. Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs kararını ilk duyduğunda inanamadığını söyleyen İbrahim, “Haberi ilk duyduğumda gerçekten çok üzüldüm. Uzun zamandır zaten Filistin, İsrail tarafından işgal altında. Amerika’nın aldığı kararı kesinlikle kabul etmiyoruz. Protesto ediyoruz. Kudüs, bizim ilk kıblemiz. Oradaki kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı adımları destekliyoruz. Onun gibi liderler olduğu sürece Kudüs’ü Yahudilere teslim etmeyeceğiz. Türkiye her zaman Müslümanlara kucak açıyor. Diğer ülkelerde böyle yapan bir lider yok” şeklinde konuştu.

“Erdoğan yalnız değil, arkasındayız”
Osmangazi Üniversitesi’nde eğitim hayatına devam eden Afganistan vatandaşı Ahmed Khalili de, Kudüs’ün tüm Müslümanlar için önemli bir şehir olduğunu söyledi. Kudüs’ün Müslümanlara ait olduğunu aktaran Khalili, “Kudüs, Müslümanların başkentidir. Kudüs, bütün dünyadaki Müslümanların yeridir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Allah razı olsun, her zaman Müslümanların arkasındaydı. Müslümanların arkasındaydı ve yalnız bırakmadı. Niye diğer ülkeler bize yardım etmiyor? Niye Suudi Arabistan’ın, İran’ın, diğer ülkelerin sesi çıkmıyor? Sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın sesiyle olmaz. Recep Tayyip Erdoğan’a şunu diyoruz; hiçbir zaman yalnız değil, her zaman onun arkasındayız” ifadelerini kullandı.

“Aldığı kararlar sebebiyle Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ediyoruz”
Anadolu Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği bölümünü okuyan Yemenli Khaled Almalahi, Kudüs konusunda Türkiye’nin oynadığı rolün çok önemli olduğunu kaydetti. Filistin halkının daima yanında olduklarını dile getiren Khaled, “Biz Müslümanlar olarak, Mekke ve Medine nasıl önemli bir yerse, Kudüs de önemli bir yer. Müslümanları birleştiren bir nokta. Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetiyle birlikte aldığı kararlar sebebiyle ve o mes'uliyeti aldığı için gerçekten onu tebrik ediyoruz” dedi.

“İsrail’in Kudüs’ü alacağına hiç inanmadım”
Osmangazi Üniversitesi’nde Mimarlık bölümünü okuyan Nijer vatandaşı Michael Cibril, Amerika Birleşik Devletleri’nin aldığı Kudüs kararının kendilerini derinden yaraladığını söyledi. Türkiye’ye, Kudüs’e verdiği destek için teşekkür eden Cibril, “İsrail’in Kudüs’ü alacağına hiç inanmadım, kabul etmedim ve asla da kabul etmeyeceğim. Allah razı olsun Recep Tayyip Erdoğan’dan. Çok önemli bir adım attılar. Bütün Müslüman ülkeleri bir araya toplayıp, Kudüs’ü, Filistin’in başkenti olarak kabul etmeleri bizim için mühim bir adımdı” şeklinde konuştu.

“Filistin’i Türkiye’den başka destekleyen yok”
Eğitim hayatına Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde devam eden Filistin vatandaşı Mahmoud Baradiyyah ise Kudüs konusunda Türkiye’nin attığı adımların kendilerini rahatlattığını vurguladı. Kudüs’ten vazgeçmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Baradiyyah, şunları kaydetti:
“Kudüs, Müslümanlar için çok kutsal bir şehir. Sadece Filistin için değil bütün Müslümanlar için önemli bir yer. Filistin’i, Türkiye’den başka destekleyen bir ülke yok. Türkiye çok önemli bir ülke. Türkler, Kudüs’e düzenli olarak gitmeye çalışıyorlar. Orası boş kalmasın diye gidiyorlar. Allah sizden razı olsun.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi