Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı
A
a

Orman Bölge Müdürlüğünce Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Sütiş Eskişehir
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, kış şartlarında aç kalma tehlikesi ile karşı kaşıya kalan yaban hayvanlarının beslenmesi için doğaya yem bırakıyor.
Özellikle kış aylarında yiyecek sıkıntısı yaşayan yaban hayvanları ve kuş türleri için yem takviyesi yapan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Dumlupınar Orman İşletme Şefliğince yapılan yemleme çalışmalarıyla ağır kış şartlarının sonucunda aç kalan hayvanlara saman ve ot balyaları ile kuru yem dağıtıldı.
Yemleme çalışmalarına, Dumlupınar Kaymakamı Buğra Karadağ, Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, Dumlupınar Orman İşletme Şefi Yusuf Bulut ve Doğa Koruma Milli Parklar Dumlupınar Şefi Volkan Tanışman katıldı.
Yetkililer, yapılan yemleme çalışmaları ile yaban hayvanlarının yerleşim yerlerine yaklaşarak can ve mal kayıplarına sebep olmaları engellenirken, aynı zamanda yaban hayvan popülasyonunun da desteklenmiş olduğunu belirttiler.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün yaban hayatına destek çalışmalarına devam ettiği, vatandaşların da kış şartlarında en azından sokaktaki hayvanlara karşı duyarlı olmaları ve bu zorlu koşullarda bir kap su bir kap mama bırakarak onlara destek olmaları istendi.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi