Ahmet Ataç 15 02 2024

Türksat dünyada 3. oldu!

Çin yapay güneş geliştiriyor, iPhone X’te güvenlik açığı, Windows 10’a açık tema, WhatsApp bizi notlayacak

18 Kasım 2018 10:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Türksat AŞ, test yayınına başladığı “Ultra HD 8K” teknolojisini kullanan dünyadaki üçüncü kuruluş oldu. Şirket Türksat-3A ve Türksat-4B haberleşme uyduları üzerinden dünyadaki en üst yayıncılık formatı olan Ultra HD 8K test yayınına başladı. Ultra HD 8K test yayını, Türksat, Kızıl Elektronik, Vestel ve Socionext firmalarının iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Çin yapay güneş geliştiriyor

Uzay araştırmalarına son dönemde ciddi yatırımlar yapan ve uzaya yapay Ay fırlatmaya hazırlanan Çin şimdi de yapay Güneş geliştiriyor. yapay Ay’dan sonra Çin yapay Güneş geliştiriyor! Yayınlanan bir rapora göre Çin yapay Güneş projesi üzerine yoğun mesai harcıyor. Plazma Fizik Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen deneyde, daha önceden yapılan deneylerden elde edilen verilerin 2 katı çıktıklarını belirtti.

iPhone X’te güvenlik açığı

Richard Zhu ve Amat Cama isimli güvenlik araştırmacıları iPhone X’i hackleyerek son silinenler dosyasındaki fotoğraflara ulaşmayı başardı. Açığı keşfeden iki araştırmacı bu sayede 50 bin dolar ödül kazandı. İkilinin bir hacker yarışmasında keşfettiği sorun, bu hafta yapılan bir tanıtımla gösterildi.

Windows 10’a açık tema

Microsoft, Windows 10 açık tema seçeneğini sergiledi. Daha önce koyu tema seçeneğini kullanıma sunan Microsoft, Windows 10 açık tema ile beyaz rengi sevenlere büyük bir sürpriz yapacak gibi görünüyor. Windows tarihinde en fazla desteklenen Windows sürümü olan Windows 10, geçtiğimiz yıllarda koyu tema seçeneğine kavuşmuştu. Hem Xbox One hem de Windows 10’a koyu tema seçeneğini sunan yazılım devi, şimdi de açık tema seçeneği için kolları sıvadı.

WhatsApp bizi notlayacak

Popüler uygulama WhatsApp çok konuşulacak bir özellik ile gündemde. Uygulama, kişi listemizde yer alan arkadaşlarımızı notlayacak! WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni özellik kişiler ile konuşma sıklığımıza göre onları notlayacak ve ona göre sıralayacak. Bu kapsamda sadece mesajlaşma değil video ve fotoğraf paylaşmak da notlamayı etkileyecek. Başka bir deyişle mesajlara geç cevap veren ya da vermeyen kişiler aldıkları düşük not nedeniyle konuşma listemizde son sıralarda yer alacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi