Whatsapp çöktü mü? Whatsapp neden açılmıyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Whatsapp çöktü mü? Whatsapp neden açılmıyor?
A
a

Whatsapp'a bazı kullanıcılar giriş yapamıyor. Dünyanın en çok kullanılan iletişim uygulaması WhatsApp'ta yaklaşık 30 dakikadır iletişim sağlanamıyor.

Sütiş Eskişehir

Milyonlarca kullanıcısı bulunan anlık mesajlaşma programı 'ı kullananlar sabah saatlerinden itibaren sorun yaşamaya başladı. Whatsapp'ta mesaj gönderemeyen binlerce kişi ''Whatsapp çöktü mü'' sorusunun cevabını aramaya başladı. Peki Whatsapp'a ne oldu? Whatsapp'ta neden mesaj gönderilemiyor? İşte detaylar...

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunan ve en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp kullananlar yaklaşık yarım saatir mesaj gönderemiyor. Bu nedenle ''Whatsapp çöktü mü'' sorusunun yanıtı aramaya başladı. Özellikle sosyal medya da kullanıcılar 'ta yaşanan erişim sorunu ile ilgili binlerce tweet gönderdi. Peki Whatsapp'ta neden mesaj gönderilemiyor? Whatsapp çöktü mü? İşte detaylar...

 


WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? NEDEN MESAJ GÖNDERİLEMİYOR

 

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ta 11:10 itibari ile kullanıcılar mesaj gönderememeye başladı. Sorunun kaynağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Özellikle sosyal medyada ''Whatsapp çöktü mü?'' mesajları gönderilmeye devam ediyor. Konuyla ilgili gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.


WHATSAPP'TAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

WhatsApp sözcüsü konuyla ilgili, servislerinin kesildiğinin farkında olduklarını ve sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalıştıklarını söylerken, erişim sorunu sosyal medyanın Türkiye ve dünya listesinde en çok konuşulan konu oldu.

Dünya genelinde bazı kullanıcısı bulunan cep telefonu uygulaması WhatsApp'ta sabah saatlerinden bu yana erişim problemi yaşanıyor. Teknik olarak veri alışverişinin sağlanamamasının sebebinin güncellemeden kaynaklandığı ve sunucuları etkilediği düşünülüyor. WhatsApp kullanıcıları, sosyal medyada olayı tartışıyor.


1 MİLYARDAN FAZLA KULLANICISI VAR

Whatsapp 180'den fazla ülkede 1 milyardan fazla kişi kullanıyor.

WhatsApp, önceden Yahoo'da toplam 20 yıl geçiren Jan Koum ve Brian Acton tarafından kuruldu. WhatsApp 2014'te Facebook'a katıldı, ama tüm dünyada hızlı ve güvenilir bir şekilde çalışan bir mesajlaşma hizmetini gelişti.


WHATSAPP MESAJI SİLMEK İÇİN KRİTİK 7 DAKİKA!

WhatsApp'da geriye dönük mesajlar silinemeyecek ancak konuşma süreci içinde 7 dakika öncesine kadar olan mesajlar silinebilecek. Şimdilik kısıtlı bir grubun kullanabildiği özellik bir süre sonra genel kullanıcıya da sunulacak. Mesaj silindiğinde karşı tarafa "bu mesaj silindi" uyarısı gidecek ancak mesaj her yerden silinmiş olacak.

Fakat kullanıcıların iletiyi gönderdikten 7 dakika içerisinde silmesi gerekiyor. Bu dakikanın ardından mesajı geri silemiyorsunuz. Bu arada kullanıcı mesajı sildiğinde karşı tarafa mesajın silindiğine dair bir bildirimin de gittiğini söyleyelim.


WHATSAPP NASIL İNDİRİLİR?

WhatsApp uygulaması mobil cihazlar üzerinden ücretsiz ve özgürce mesajlaşma olanağı sunuyor. WhatsApp uygulaması Android, İOS, Windows Phone veya diğer işletim sistemli telefonlara indirebilme alternatifi bulunuyor. WhatsApp uygulaması mobil cihazlar haricinde WhatsApp Web formatında da kullanılabiliyor. Kullanıcılar WhatApp Web uygulamasını mobil cihazları ile entegre ederek bilgisayardan WhatsApp uygulamasını kullanabilme fırsatı elde edebiliyor. Bu uygulama sayesinde WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla ücretsiz olarak dilediğiniz gibi mesajlaşıp, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda grup sohbeti, WhatsApp sesli ve görüntülü arama, uçtan uça şifreleme, sesli mesaj gönderme, belge paylaşımında bulunma gibi özelliklerle WhatsApp deneyiminden her an her yerde sınırsızca yararlanabilirsiniz.

Eğer bir iPhone sahibiyseniz; telefonunuzun menüsünden "App Store" isimli uygulamasına giriş yapın.

Ardından giriş yaptığınız App Store mağazasının arama çubuğuna Whatsapp yazın.

Daha sonra Whatsapp uygulaması karşınıza çıkacaktır. Yükle butonuna basın ve yüklemeyi tamamlayın.

Yükleme tamamlandıktan sonra Whatsapp uygulamasına ilk girdiğinizde sizden GSM telefon numaranız sorulacak.

GSM telefon numaranızı girin ve sonra numaranıza SMS ile gelen kodu girerek hattınızı doğrulayın. Artık WhatsApp uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.



Whatsapp çöktü mü?

Kaynak : Onur Binay/milliyet.com.tr
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi