Whatsapp'a yeşil tik ne anlama gelecek!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Whatsapp'a yeşil tik ne anlama gelecek!
A
a

Whatsapp'ta mavi tikten sonra yeşil tik dönemi başlıyor. Peki yeşil tiki görünce ne anlayacağız?

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Whatsapp'ta mavi tikten sonra yeşil tik dönemi başlıyor.

Peki bu işaret ne anlama geliyor?

İlk önce Twitter ile daha sonra ise Instagram ve Facebook ile hayatımıza giren "mavi tik" yeşil renginde şimdi de WhatstApp'ta karşımıza çıkacak.

eta sürümde görüntülenen bu yeşil tikin mavi tikle hiçbir ilgisi yok! Önümüzdeki dönemde platforma entegre edilmesi beklenen özelliğin öncelikli olarak işletmelerin hesaplarına tanımlanacağı belirtiliyor. Yani ilk etapda normal kullanıcılar bu tik işaretini alamayacak.

Bu işareti gördüğünüzde o kişinin gerçek Whatsapp hesabı olduğunu anlamış olacağız.

Ancak işletmelerin ardından Whatsapp'ın kullanıcılar arasında da bu mavi tiki kullandırması bekleniyor.

Yeşil tik bir yana mavi tiklerle ilgili bilmediğiniz bir şey var. Mavi tiklerin üzerine bir süre dokunduğunuzda ne olduğunu biliyor musunuz? Whatsapp'ta birçok özellik var; pek çok kullanıcı ise bunun farkında değil ve bu özellikler gizli kalmaya devam ediyor. İşte Whatsapp'ın gizli özellikleri... Mesajlarınızı kalın, üstü çizili veya italik yapmak isterseniz tek yapmanız gereken yazdığınız metni seçip, araç çubuğundaki üç nokta simgesine dokunarak istediğiniz formatlamayı seçmek. WhatsApp'ın bu özelliği şimdilik sadece beta halinde var olsa da çok yakında herkes tarafından kullanılabilecek. WhatsApp'ta çok fazla emoji var, evet. Bazen doğru anda doğru emoji'yi bulmak çok zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji'yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak.  Çenesi düşük arkadaş gruplarınızdan sıkıldığınızda, "Grup bilgisi"ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz. Aynı anda birkaç kişiye yalnızca kendilerine gönderdiğinizi düşünecekleri bir mesaj gönderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken "Sohbet" ekranından "toplu mesaj listelerini" tıklayarak, alıcılarınızı seçebilir, ve onlara istediğiniz mesajı gönderebilirsiniz. Mesajı alan kişi başkalarına da yolladığınızı göremeyeceği için kendisini özel hissedebilir. "Ayarlar"lardan "Veri Kullanımı"na tıklayarak, "Medyanın otomatik olarak indirilmesi" ayarlarını değiştirebilirsiniz. "Mobil veri kullanırken" düğmesine tıklayarak, verilerin wifi'sız ortamlarda indirilmesi opsiyonunu kapatabilir, ve telefon faturanızı azaltabilirsiniz. Telefonuzun fotoğraf galerisinde utanç verici resimler olmasını istemiyorsanız WhatsApp'ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için sohbet ayarlarında "Gelen medyayı kaydet"i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi