VİZESİZ AB İÇİN KRİTİK 48 SAAT

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç VİZESİZ AB İÇİN KRİTİK 48 SAAT
A
a

Yarın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için kritik gün. Zira çarşamba günü, Avrupa Birliği Komisyonu önemli bir rapor açıklayacak. Eğer o rapor olumlu olursa, vizesiz Avrupa Birliği süreci de başlamış olacak. Ancak Türkiye'nin o zamana kadar önemli düzenlemeleri hayata geçirmesi gerekiyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
"Vizesiz Avrupa" için kritik haftaya girildi. Ankara, Türk vatandaşlarına Schengen bölgesine girişte vize serbestisi sağlanması için zamanla yarışıyor. 72 kriterin 4 Mayıs'a kadar tamamlanması gerekiyor. Hükümet, 72 kriterin büyük bir bölümünü tamamladı. Meclis Genel Kurul'un gündeminde 2 önemli tasarı daha var. Kolluk Gözetim Komisyonu'nun kurulması ve Siyasi Etik Kanunu.

Genel Kurul, 2 tasarının Çarşamba gününe kadar yasalaşması için mesai yapacak. Ancak teknik nedenlerden dolayı 72 kriterin tümünün 4 Mayıs'ta yürürlüğe girmesi mümkün değil. Örneğin geri kabul anlaşması, Türkiye tarafından tam olarak 1 Haziran'dan itibaren uygulanacak. Dolayısıyla bu maddenin 4 Mayıs’ta karşılanması söz konusu olmayacak. Hükümetse maddelerin tamamı yürürülüğe girmese bile bunun sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyor.. 

Fiilen 4 Mayıs’ta uygulanamayacak bir başka düzenleme de, Türkiye’nin karşılıklılık ilkesi çerçevesinde Avrupa Birliği ülkelerine vize muafiyeti uygulaması. Türkiye, uygulamayı 30 Haziran’dan itibaren devreye sokmayı planlıyor. Ankara, fiilen karşılanması şu aşamada mümkün olmayan kriterleri zamanı geldiğinde karşılama konusunda taahhüt altına girdi ve bunu Brüksel’e resmen iletti.

Avrupa Birliği Komisyonu, 4 Mayıs'ta değerlendirme raporu açıklayacak. Edinilen bilgilere göre, Brüksel, Ankara'nın performasından memnun. Avrupa Birliği Komisyonu'nun 4 Mayıs'ta vize muafiyeti için "yeşil ışık" yakması öngörülüyor.
Kaynak : Ntv
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi