Vicdan konuştu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Vicdan konuştu
A
a

Cihan Yıldırım'ın bugünkü köşe yazısı...

Sütiş Eskişehir
Tüketiciyi Destekleme Derneği...
Kısa adıyla TÜKDES...
Merkezi Eskişehir olan bir dernek...
Genel başkanlığını bir dönem AK Parti’de aktif siyaset yapan Süleyman Bakal yapıyor. Pazartesi günü Alpu’ya kurulacak termik santral hakkında basın açıklaması yaptılar. Açıklama yapılacağı duyulunca gazetede ‘eyvah’ dendi!
TÜKDES’in, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş ‘benzeri’ bir açıklamayla termik santrale sahip çıkacağı düşünüldü. Ya da en azından iktidara yakın bir STK olarak konuyu ‘yumuşatacağı’ tahmin edildi.
Öyle olmadı...
Tüm beklentilerin aksine TÜKDES, Süleyman Bakal belki de ‘sürecin seyrini’ değiştirecek bir açıklama yaptı. Bakal, “Alpu Ovası’nda bulunan kömürün ovaya yaklaşık 90 kilometre, Eskişehir kent merkezine 140 kilometre mesafede kurulu bulunan Mihalıççık ilçemizdeki Adularya termik santralinde / Mihalıççık Koyunağılı’nda yeni yapılacak termik santralda işlenmesini/elektriğe dönüştürülmesini öneriyoruz” dedi.
Bakal’ın bu yaklaşımı çok kıymetli.
Öneri dikkate alınır ya da alınmaz bilmiyorum ama ‘tarihi’ sürece ‘verimli’ bir not düşüldü. Kömürün taşınması ne derece doğru onu da bilmiyorum. TÜKDES’in önerisine dair ‘teknik’ detayları bilmiyoruz.


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi