Velilerin tarikata karşı zaferi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Velilerin tarikata karşı zaferi!
A
a

Menzil tarikatının merkezi olan, kimsenin yaşamadığı, sadece tarikat şeyhi ve müritlerinin barındığı Sivrihisar’ın Buhara köyüne yapılan yeni okula öğrencilerin gitmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık ve jandarma tarafından baskı yapılıyordu

Sütiş Eskişehir
Eskişehir son dakika gelişmesi: Menzil tarikatının merkezi olan, kimsenin yaşamadığı, sadece tarikat şeyhi ve müritlerinin barındığı Sivrihisar’ın Buhara köyüne yapılan yeni okula öğrencilerin gitmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık ve jandarma tarafından baskı yapılıyordu. Ailelerin, çocuklarının eski okuluna gitmesi için gösterdiği direniş karşılık buldu. Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Mutlu, “çocuklarınızı istediğiniz okula gönderebilirsiniz” dedi

ARİF ANBAR/ESKİŞEHİR


VELİLERE BASKI YAPILDI
Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Göktepe, Kaldırım ve Ahiler köylerinden taşımalı eğitim kapsamında, Ertuğrul köyünde bulunan ve bir hayırsever tarafından 1997 yılında yaptırılan Yavuz Gülerce köyüne giden 45 öğrenci, menzil tarikatının merkezi olan Buhara’daki okula baskı yoluyla gönderilmek istendi. Veliler, duruma tepki göstererek, çocuklarını, Buhara’daki okula göndermedi. 

AİLELER ‘FETÖ’YÜ HATIRLATTI
Veliler ve öğrenciler, eğitim öğretim yılının ikinci haftasının ilk gününde, yine eski okulları olan Yavuz Gülerce ilkokuluna gittiler. Okul müdürüyle görüşen veliler, “Bir FETÖ belasına bulaştı ülke. FETÖ’ye bulaşanlar iş bulamıyor, toplumdan dışlanıyorlar. Şimdi bizim çocuklarımızda ileride böyle olursa, bunun hesabını kim verecek” dediler. 

SADECE ŞEYH VE MÜRİTLERİ YAŞIYOR
Çocuklarının eski okullarına kabul edilene kadar protestolarını devam ettireceklerini, son çare Eskişehir merkeze ya da Konya’nın çeltik ilçesine ikametlerini aldırıp çocuklarını o okullarda okutacaklarını söyleyen veliler, “Buhara’da kimse yaşamıyor. Sadece şehy ve müritleri var. Köy dediğin yerde birçok insan olur, malları olur, toprakları olur. Ama Buhara, tek bir kişinin. Şeyhin müritleri gelip gidiyor sadece. Zaten orası çiftlikti, dışarıdan geldiler çiftliği aldılar ve orayı köy yaptılar. Yolu bile yok oranın. Şimdi biz çocuklarımızı oraya nasıl gönderelim” diyerek endişelerini anlattılar. 

VELİLER İSTEDİKLERİNİ ALDI
Bunun üzerine okul müdürü, cep telefonunun hoparlörünü açarak, öğrenci velilerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Mutlu’yla görüştürdü. Veliler, bir an önce sorunun çözülmesini ve çocuklarının eski okullarına gönderilmesini istedi. Eyüp Mutlu ise velileri, ilçe milli eğitim müdürlüğüne davet ederek görüşmek istedi. Müdürlük toplantı salonunda yapılan görüşme olumlu sonuçlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu, “çocuklarınızı istediğiniz okula göndermekte özgürsünüz” dedi. Veliler bu ifadeye alkışla karşılık verdiler. 

ŞİMDİ TEK SORUN ULAŞIM VE YEMEK
Okullarını geri kazanan öğrencilerin şimdi tek sorunu ücretsiz ulaşım ve yemek. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Mutlu, çocukların eski okullarına kayıt yaptırdıktan sonra, gerekli prosedürlerin yerine getirilmesiyle beraber ücretsiz servis ve yemek probleminin de çözüleceğini söyledi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
milletin gücü kazandı 16 Eylül 2019 14:17

Buhara köy deniyor. Soruyorum. Muhtarı kimdir ortaya çıksın. Söyleyebilecek bir sözü var mı? Burası, Sakarya nehri kenarında oldukça büyük bir arazide kurulmuş. Tarikat tarafından modern binalar ve tesisler yapılmış. Bu binaların yanında zannediyorum, tarikat eğitim hizmeti verilmesi için bir okul yaptırmış. Dört derslikli bir okul düşünün Öyle yani. Çevre düzenlemesi yapılmış. Ancak burada, yerleşik bir köy halkı iskan etmiyor. Köy evleri ve yaşayan vatandaş yoktur. Burası tamamen tarikatın mülkü olan kendi denetiminde bir yer. Gelen müritlerin kaldığı yerdir. Sonuç olarak; Vatandaş haklı davasını kazandı. En büyük güç millettir. Milletin gücüne set çekilemez.

0 9 Cevap Yaz
DKC 16 Eylül 2019 12:47

Zaten bu tarikat marikat işleri inandığımız dine ters bir durum.Cahiliye devrinden kalma bir batıl anlayışın ürünü,hala böyle şeyleri baştacı yapan kişiler var.Din kişilerin veya belli bir grubun tekelinde değildir,din sadece ve sadece Cenabı hak ile kul'un kendi arasındadır.Toplum olarak,dini kendi menfaatine kullanan sahtekarlara geçit vermemeliyiz...!

0 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi