Vekalet ücreti hesaplama nasıl yapılır?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Vekalet ücreti hesaplama nasıl yapılır?
A
a

Hukuki işlerde avukatın sizin adınıza işlemleri yürütmesine vekalet denir. Peki vekalet ücreti nasıl hesaplanır? Basit yargılama usulünde vekalet ücreti hesaplama nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Hukuki davalarda avukatlar bazı resmi işleri sizin adınıza takip eder ve bu hizmetleri karşısında ücret alırlar. Bu ücretler davalara göre değişiklik göstermektedir.
Avukat desteği almak isteyen vatandaşlar vekalet ücreti nasıl hesaplanır sorusunu arıyorlar. Vekalet ücreti hesaplama nasıl yapılır? Basit yargılamada vekalet ücreti hesaplama nasıl yapılır? İşte sorularınızın cevabı.

Vekalet ücreti hesaplama

Çeşitli davalarda avukatların yaptıkları hizmet karşılığında avukatlara vekalet ücreti verilir. Bazı alanlarda sabit ücret bulunur. Fakat birçok avukat kendileri fiyat belirlemektedirler. Avukatlık ücretleri internet üzerinden kolayca hesaplanabilir. Ayrıca, vekalet ücretleri noterlerden de öğrenilebilir. Ücretlerin koşullara göre değişebildiği göz önüne alınarak bazı hesaplamalar için avukatlara başvurulması gereklidir. Örnek olarak, icra davası ile nafaka davası için alınan ücret farklı olmaktadır. Avukat ile müvekkili arasında yapılan sözleşmede bu ücret belirlenmektedir. Müvekkil tarafından avukata ödenen bu ücretin belirlenmesinde, avukatın yetkinliği ve tecrübesi, çalışma alanı ve dava ile ilgili görüşü etkili olmaktadır.

Vekalet ücreti nasıl hesaplanır?

Vekalet ücreti, tarife yılı, iş türü, mahkeme alanı ve tutar belirlenerek hesaplanır. Vekalet ücreti her yıl Türkiye Barolar Birliği tarafından açıklanan avukatlık asgari ücret tarifesine göre tanımlanmaktadır. Bu tarifelerde avukatların müvekkillerine verecekleri hizmet türü için alabilecekleri asgari tutar yer almaktadır. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi