Vatandaş sordu Başkan Kurt cevapladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Vatandaş sordu Başkan Kurt cevapladı
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, geçtiğimiz haftalarda Çağlan ve Kayapınar derneklerinde yapılan toplantıların ardından Alanyurtlular Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Toplantıda Başkan Kurt, vatandaşların sıkıntılarını, dilek ve şikayetlerini dinledi. Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine geldikleri 3 buçuk yılda, Odunpazarı Bölgesi’nde yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Kurt, Odunpazarı için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Konuşmasında asfalt sorunundan, kütüphanelere, Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi’nden gerçekleştirmek istedikleri projelere kadar birçok konuya değinen Başkan Kurt, daha sonra da vatandaşların sorularını cevapladı. Yollardaki asfaltın bozulmasının sorumlusunun Odunpazarı Belediyesi olmadığını vurgulayan Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yol, cadde ve sokaklara asfalt döktükten sonra Telekom, OEDAŞ gibi kurumlar buralarda çalışma yapıyor. Biz çalışma yapacağımız zaman onlara soruyoruz. Buralarda çalışma yapacak mısınız diye. Bize çalışma yapmayacaklarını söylüyorlar. Ekiplerimiz çalışmalarını bitirdikten sonra da gidip o bölgelerde çalışma yapıyorlar. Biz yapıyoruz, onlar kazıyor. Üstelik bozdukları yerleri onarmadan gidiyorlar. Sonra biz gidip tekrar o bölgelerde çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Odunpazarı Belediyesi’ne 165 araçlık dev bir filo kurduklarını anlatan Başkan Kurt, ilk defa kendi araçları olan Odunpazarı Belediyesi’nin kiralık araç dönemi ne son verdiğini vurguladı. Başkan Kurt, “Bu sayede de belediye bütçesine ciddi bir katkıda bulunduk. Şimdi araç kendimizin, çalışanlar bizim arkadaşımız. Mazot parasına bu işleri çözecek hale geldik. Biz göreve geldiğimizde cenaze için verilen servis otobüsünün bir seferi 400 lira idi. Bir yıl sonra biz sistemi değiştirerek kilometreye dönüştürdük. Kilometreyi de 4 liraya düşürdük” dedi.

11 ayrı mahallede halk merkezleri açtıklarını söyleyen Başkan Kurt, bu halk merkezlerin hepsine de kütüphane kurduklarının altını çizdi. Başkan Kurt, “Bir tanesi de sizin mahallenizde. Orhangazi Mahallesi’ndeki hariç, halk merkezlerinin mülkiyeti de bize ait. Binaları da biz yaptık. Halk merkezleri ile o mahalleye kültür-sanat, spor eğitimleri veriyoruz. Çocuklarımıza yeni yeni şeyler öğretmeye çalışıyoruz. O bölgedeki kadınlara, gençlere katkı sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Türkiye'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sonra en başarılı belediye biziz”
Uğur Mumcu, Basın ve Öğretmenler Parkı'nda yer alan açık hava kütüphanelerine değinen Başkan Kurt, parklara giden vatandaşların bu açık hava kütüphanelerden faydalandığını söyleyerek, “Vatandaş, kitabını kütüphaneden alıyor. Okuyup geri kütüphaneye bırakıyor. Bu konuda Türkiye’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sonra en başarılı belediye biziz. Bunu da Hacettepe Üniversitesi’nin yaptığı araştırmadan biliyoruz. Bu araştırmadan sonra Hacettepe Üniversitesi bize kütüphanelerde kullanılmak üzere, 50 tane bilgisayar hediye etti" diye konuştu.

“270 Bin metre kare orman oluşturduk”
Odunpazarı Belediyesi’nin Odunpazarı Bölgesi’nde ağaçlandırma çalışması yaptığını belirten Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nde göreve geldikten sonra 270 bin metrekare orman oluşturduklarını söyledi. Bir süre sonra bu bölgelerin mesire yerleri olacağını kaydeden Başkan Kurt, “İnsanların nefes alabileceği yerler olacak. Üniversite Evleri’nin üstündeki Kent Ormanı, mezarlığın karşısındaki Kocakır, Seyitgazi Yolu üzerinde Asfalt Caddesi’nin karşısındaki Kent Ormanı olmak üzere 3 adet ormanı Orman Müdürlüğü’nden kiraladık. Aynı Şehri Derya Parkı’nda ve Fidanlık’ta olduğu gibi burayı da kapatacaklardı. Vatandaşın yararlanmasına engel olacaklardı, biz de bunu engellemek için kiraladık. Şimdi kira parasını ödüyoruz. Oraları da ücretsiz, vatandaşların hizmetine açtık” dedi.

Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi’ne de değinen Başkan Kurt, bu projenin Hamamyolu’nda yaşayan, çalışan vatandaşların görüşleri alınarak hazırladığını kaydetti. Kurt, “Hamamyolu’nda iki alanında eşit kullanılması amacıyla, oralardaki insanlarla, Odunpazarı Kent Konseyi ile toplantılar yaparak Hamamyolu çalışma gurubu adı altında bir grup kurduk. Onların talepleri ve beklentileri doğrultusunda da bir proje yaptık. Bu projeyi uygulamaya başladık. Bence düzgün bir proje. Çalışmaları da iyi gidiyor. 29 Ekim’e yetiştirmek istedik, ancak yetişmedi. Bir tek kusurumuz da odur. O kusurda bizim değil, müteahhit ve taşeronların kusuru. Ceza veriyoruz şimdi, cezalı çalışıyorlar. Orası Eskişehir’de insanların gidip, rahatlıkla dinlenebileceği, nefes alabileceği bir yer haline gelecek. Ağaç kesmedik. Bu suçlamayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Tersine Odunpazarı genelinde yaklaşık 16 bin civarında da ağaç diktik. Hamamyolu’na da 70 tane yeni ağaç diktik. Çok daha güzel bir yer olacak. Çalışmalarımız engelleniyor. En çok kavgayı da Sanayi Çarşısı'nın dönüşümü konusunda verdik. Ancak parmak sayısı fazla olunca Büyükşehir Meclisi’nden proje geçemedi. Sonra başka bir formül bulduk ve afet riskli alan diye Bakanlar Kurulu’ndan karar çıkarttık. Ama AKP içindeki karışıklık nedeniyle biz çalışmalara başlayamadık. Umarım bu problemi de çözeriz. Güneş enerji santrali kurup, Odunpazarı Belediyesi’nin elektriğini üretecektik ve para ödemeyecektik. Sokakları daha iyi aydınlatacaktık. Bu projeyi de Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçiremedik. Bunları neden yapıyorlar, iktidar partisi ile uyumlu bir belediye olursanız iş yapılır diyorlar. Ancak 10 sene Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimi iktidar partisindeydi. 10 yılda hiçbir şey yapılamadı. En son hizmeti Emek-71 Evler Mahallesi aldı. Biz Emek ve 71 Evlere kaldırım çalışması yapmaya gittiğimizde, insanlar bize ‘Allah sizden razı olsun. Biz hala İsmail Haşim Ateş’in yaptığı kaldırımlarla idare ediyoruz’ dediler" diye konuştu.

Tüm engellemelere rağmen Odunpazarı için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Kurt, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını cevapladı. Vatandaşların sıkıntı, dilek ve şikayetlerini de dinleyen Başkan Kurt, dile getirilen sıkıntı, sorun ve dileklerin yetkililer tarafından not alındığını kaydederek, kısa sürede çözüme ulaştırılacağını ifade etti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yandan geç. . 30 Kasım 2017 19:41

Işler olmayınca sarpa sarinca hemen 'ortada kuyu var yandan geç' siyasetine sarılan bir politika Odunpazarı na hiçbirşey kazandirmaz

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi