Vatandaş bizi sorgulasın

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Vatandaş bizi sorgulasın
A
a

İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu vatandaşlara seslenerek, “Aklıselim hareket etsinler, kendilerine söylenene inanmasınlar ve sorgulasınlar. Şu kalem beyazdır deyince bu beyazdır deyip geçmesinler, bir alıp baksınlar. Bizi de sorgulasınlar. Doğrusu bu” dedi.

Sütiş Eskişehir
Şu anda İYİ Parti iktidar alternatifi. Yani muhalefet alternatifi değiliz. Bundan sonra iktidara gelecek olan biziz. Türkiye genelinde. Eskişehir yerelinde de iddialıyız. Biz proje partisi değiliz. Bizim ideallerimiz var, hayallerimiz var. Vatandaşa kendimizi anlatacağız. Çok şey değişecek.

İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, ES TV’de yayınlanan Vaziyet programının konuğu oldu. Köşe Yazarımız Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Kabukçuoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin İyilik Kervanı projesinden bahseden Kabukçuoğlu, “Biz vatandaşlarla buluşmaya, vatandaşın meramını dinlemeye ve kendi meramımızı anlatmaya hasretiz. Kurulduk, kurulduktan sonra bir kongre yaptık. O kurultayı yetersiz buldular bizim parti olabilmemiz için. Yeniden il kurultayları yapıldı, il kongreleri yapıldı ve de peşinden bir baskın seçim geldi. Biz vatandaşla görüşmeye ve olağan şartlarda fikir alışverişi yapmaya muhtaçtık, ihtiyacımız vardı. Bu iyi oldu. İyilik Kervanı’nda tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde gruplar ayrıldı. Her grupta 10-11 kişi var. Burada bir Genel Başkan Yardımcısının başkanlığında milletvekilleri, genel idare kurulu üyeleri, kurucular var. Böylece yola çıkıldı” dedi. Proje kapsamında Eskişehir’deki gazeteleri, basın kuruluşlarını ve televizyonları ziyaret ettiklerini söyleyen Kabukçuoğlu, “Sivil toplum örgütlerine gittik. ETO, ESO, ETB’yi dolaştık. Esnafla görüştük. Bunun yanında kendi örgütümüzle ilçeleri ziyaret ettik. Partililerimizle buluşuldu. Bu bir nevi karşılıklı hasbihaldi. Vatandaş kendilerinin dinlenmesinden, fikirlerinin sorulmasından son derece memnun oldular. Vatandaşla bir araya gelmek, elini sıkmak, derdini sormak, bizimle ilgili tereddütleri neyse onlara cevap vermek karşılıklı bilgi alışverişi için iyi oluyor, kaynaşma için iyi oluyor ve insanlar birbirini daha iyi anlıyorlar. Biz bu şekil çalışmalara hasrettik. Genel merkezimiz böyle bir karar verdi. Tüm Türkiye’yi dolaştık ve ayda bir periyodik olarak bu faaliyetler tekrar edecek” ifadelerini kullandı. Eskişehir’deki proje programının yoğunluğu dolayısıyla Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ziyaret edemediklerini söyleyen Kabukçuoğlu, “Yani şöyle bir şey anlaşılmasın; biz devletimize her zaman saygılıyız, devlet kurumlarına her zaman saygılıyız. Bir ilin en büyün mülki amiri valiliktir. Tabi ki biz onlara her zaman tabiyiz. Onları ziyaret etmekten biz onur, şeref duyarız” dedi.

EN ÇOK ELİ BEN SIKTIM
Esnaf ziyaretlerine değinen Kabukçuoğlu, “Aşağı yukarı 20 Nisan’da seçim kararı alındı ve ondan bu tarafa biz hep dışardayız. Ben şunu iddia ederim; bu seçim boyunca milletvekili adayları içinde en çok insan ziyaret eden ve en çok el sıkan benimdir. Şunu gördük; Esnaf Sarayı’nda birisinin biz dükkana girdiğimiz zaman hiç cevap bile vermediği oldu. Teksan Sanayi Sitesi’nin benim üzerimde çok önemli bir etkisi vardır. Orda 750 kadar esnaf vardı. Çok geniş bir esnaf kesimi var. Şu da var; “hoş geldiniz, niye çalışmıyorsunuz, ümidimiz sizsiniz, beklentimiz sizsiniz” diyenler de vardı. Bu ifade biz sizden yanayız ifadesi. Bunun yanında öyle ki; bir iş yerine giriyorduk, çok sevinmez, hoşlanmaz, “bu da nerden gelmiş”, bir suratı asık, sorulan sorulara bir iki zoraki cevap, sonra biz de “Allah’a ısmarladık” deyip çıkıyorduk” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR HASTANELERİ
BÜYÜK PROBLEM
Cumhurbaşkanının “kriz yok” sözlerini değerlendiren Kabukçuoğlu, “Cumhurbaşkanı adına ne derse desin. Yani biz cebimizi biliyoruz. Akaryakıt, elektrik, doğalgaz fiyatını biliyoruz. Tarım bitmek üzere. Çiftçinin düştüğü durum felaket. Ben bununla ilgili meclis soruşturması verdim. Bir insan süpermarkette bir yağ almaya kalksın. Yüzde 30 zam geldi. Temizlik ürünlerine, süte, yoğurda zam geldi. 3 kiloluk yoğurt 9,5 lirayken 12,5 lira oldu. Yüzde 31 zam geldi. Sayın cumhurbaşkanının evinde, ailesinde, yakınlarında sıkıntı yoktur ama Türk milletinde var, ben de hissediyorum” dedi. Şehir Hastaneleri’nin büyük problem olduğunu söyleyen Kabukçuoğlu, “Kamu hastaneleri büyük bir israf kaynağı. Bir hastan başına Eskişehir için 270 metrekare yer ayırmışlar. Şu anda 1 milyardan fazla yatırım yapılmış bunun hazin tarafı, şirkete veriliyor, anlaşma yapılıyor ve bu anlaşma gizli. Atom mu, silah mı, stratejik madde mi nedir yani? Alıp satamadığımız ne? Ben sizden 30 yıl yüzde 70 hasta garantisi vermişim ve daha sonra da bu hastanenin tadilatında, arızasından ben sorumlu olacağım. Böyle bir saçmalık var mı? Devlet hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi şu andaki yükü hemen hemen karşılıyordu. Bir de hava hastanesi oldu, etti üç hastane. Eskişehir’de Çamlıca’daki bir hanım doğum sancıları başlayıp da Şehir Hastanesi’ne giderse sabah en az bir saatte gider. Bundan sonra bizim çocuklarımızın çoğu taksi çocuğu olacak, takside doğacak, görüntü o. Normalde dünya standartlarında kabul edilen bir hastane için en iyi yatak sayısı 200 ile 600 arası. Burası bin küsür yatak” diye konuştu.
TRAMVAYIN TADI KAÇTI
Ulaşımla ilgili sıkıntılara değinen Kabukçuoğlu, “Tramvayın da tadı kaçtı. Olur olmaz yere tramvay yapılıyor. Tramvay tıklım tıklım gidiyor. Hele hele ek bağlantılar getirirseniz tramvay tamamen çöker. Tramvay artık Eskişehir’in trafiğine cevap verecek durumda değil. Taşıt trafiğinde de büyük sıkıntı yaratıyor. Öncelikle otoparklar yapmak lazım. Eski stadyumun yeri bunun için bir şans. Belli bir kesimi taşıt trafiğine kapatmak lazım. Vatandaşın da mağdur olmaması için bu çevreye büyük büyük otoparklar yapmak lazım” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Mehmet Ektaş’ın istifasıyla ilgili konuşan Kabukçuoğlu, “Bazı arkadaşlarımızın tasarrufları oldu. Ben şuraya geleyim, ben buraya geleyim… Bu geçici bir süre. Bunun sonunda bir kongreye gidilecek. Şurada yerel seçimlere gideceğiz, enerjimizi bunlara harcamayalım. Siyasetle uğraşan insanın her şeyi istemek hakkı. İl başkanı, ilçe başkanı, milletvekili genel başkan, cumhurbaşkanı olmak istemek hakkı. Bazıları yok dedi, ben bu durumda çalışamam, ayrılacağım dedi. Bazı arkadaşlar yalnız bizde değil başka şehirlerde de ayrıldı. Yeni bir atama olacak ve partimiz yoluna devam edecek. Mehmet Bey’in biz kalmasını istedik, o da ayrılacağım dedi. Takdir kendinin, istifa etti. Başkanlık için düşünülen bir isim var” dedi.

İYİ PARTİ İKTİDAR ALTERNATİFİ
Yerel seçim ile genel seçimin çok farklı olduğunu kaydeden Kabukçuoğlu, “Yerel seçimler vatandaşın hür olduğu ve siyasi partilerin hür olduğu bir alan. Genel seçimde paranız çok, millete para dağıtıyorsunuz. Bu iş ona benzemez. O geçti. Genelde devlet imkanını, medyayı kullanmak kolay. Yerelde herkes kozlarını paylaşacak. Biz inanıyoruz vatandaşa elimizi uzatacağız, vatandaş bizi destekleyecek. Cumhuriyet Halk Partisi bir müddet burada çalıştı. Eskişehir için bir şeyler yaptılar, yapamadılar. Adalet ve Kalkınma Partisi tüm gücü elinde olduğu halde bunun üstesinden gelemedi. Şu anda İYİ Parti iktidar alternatifi. Yani muhalefet alternatifi değiliz. Bundan sonra iktidara gelecek olan biziz. Türkiye genelinde. Eskişehir yerelinde de iddialıyız. Biz proje partisi değiliz. Bizim ideallerimiz var, hayallerimiz var. Biz gireceğiz, bunun dinamikleri çok farklı, vatandaşa kendimizi anlatacağız. Çok şey değişecek. Seçimin sonunda sürprizleri göreceğiz” diye konuştu.

DİĞER PARTİLERİN
ADAYLARINI GÖRELİM
Seçimde iddialı olduklarını vurgulayan Kabukçuoğlu, “Bizim iddialı olduğumuz ilçeler var. Merkez çok önemli. Esas ağırlık şehir merkezinde yürüyecek. AK Parti, onu yaparım, bunu yaparım diyor. AK Parti’den ayrılan ve bir daha ekonomi başına getirmedikleri bir devlet bakanı var. O diyor ki ne kadar üretiyorsak, ancak onunla orantılı tüketimi hak ediyoruz. Hak ettiğimizin üzerinde bir tüketim ve bunun getirdiği suni refah kalıcı olamaz. Bunlar bunun sonuna geldiler. Vatandaşa çıkmaya iktidar partisinin yüzü olmayacak. Şu yaşanan sıkıntılar, daha da yansıyacak. Vatandaş zorda kalacak. İYİ Parti bunları alacak” dedi. Belediye Başkan Adayları için görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Kabukçuoğlu, “Diğer partilerin koyacakları adayların nitelikleri de çok önemli. Bizim görüştüğümüz insanlar var. Haliyle onlar bir adayları görmek istiyorlar, biz de istiyoruz” ifadelerini kullandı. İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca’nın aday olup olamayacağı ile ilgili soruyu yanıtlayan Kabukçuoğlu, “Olabilir, niye olmasın? Çok da güzel yapar. Her yere olur. Ramis Bey son derece kibar, mütevazi, kafası çalışır. Kendi matematikçidir. Yani Ramis Beye imkan verin İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı olsun. Başka olabilecek insanlar da var. Bunlar netleşmedi. Ama Ramis Bey her şeye layıktır” dedi. Baro Başkanı Rıza Öztekin İYİ Parti’de adının geçtiği iddialarına da değinen Kabukçuoğlu, “Bizim hiç böyle bir çalışmamız yok. Konuştuğumuz birkaç kişi var ama sizin bahsettiğiniz isimler bunların içinde yok.

KOLTUKLARINA
YAPIŞIP KALIYORLAR
Ziyaretler sırasında en çok karşılaştıkları problemin işsizlik olduğunu söyleyen Kabukçuoğlu, yerel seçimde vatandaşlara seslenerek “Ben siyasi hayatım boyunca çok el sıktım ve bu seçim boyunca en çok el sıkan siyasetçilerden biriyimdir diye düşünüyorum. Aklıselim hareket etsinler, kendilerine söylenene inanmasınlar ve sorgulasınlar. Şu kalem beyazdır deyince bu beyazdır deyip geçmesinler, bir alıp baksınlar. Bizi de sorgulasınlar. Doğrusu bu. Genel başkanımız da, biz de sorgulamaya açığız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir genel başkan ben seçimlerde çok büyük sonuçlar bekliyordum, bu olmadı, ben istifa ediyorum deyip duyulmuş bir şey yok. İnsanlar koltuklarına yapışıp kalıyorlar. Diğer partileri de sorgulasınlar. Desinler ki; bu okulların hali ne? Benim çocuklarıma neden aşı yapılmıyor? Benim çocuğum üniversite sınavına girdiği vakit 40 sorudan niye 2 tanesine cevap veriyor desinler, dilerim” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Veli akyüz 23 Eylül 2018 00:51

DOKTOR bey ; Allah aşkına siz bir kenarda bir durun.BAKIN şehir ne hale geldi neredeyse yaşanmaz oldu.Bu belediye işi artık parti işini aştı şehir kilitlendi farkına varın.Siz milletvekili oldunuz 5 yıl keyfini çıkarın bidahakine allah kerim.

0 0 Cevap Yaz
Eses 22 Eylül 2018 15:16

Evet sorguluyoruz. Eses can çekişirken neredeydiniz? Kurtarmak için ne yaptınız? Umarım tatmin edici cevaplarınız vardır.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi