Vali el koydu, sorun çözüldü!

Arif Anbar yazdı

25 Eylül 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Vali el koydu, sorun çözüldü!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in TBMM’ye soru önergesi vermesiyle öğrenmiş ve “Utanç!” başlığıyla, dün bu sütunlarda kaleme almıştık.
Neydi o?
Özetle şöyle anlatayım:
Taşımalı eğitim yapılan Mihalıççık ve Alpu'nun bazı köyleri için servis araç şoförleriyle Milli Eğitim Müdürlüğü anlaşamamış.
Anlaşılamamasının nedeni ise şu: Milli Eğitim, servislere birim başına 330 TL fiyat belirlemiş. Ancak servisçiler, akaryakıta gelen zamları gerekçe göstererek 440 TL ödenmesini istemişler.
Bu yüzden yeni eğitim-öğretim yılının ikinci haftasına girmemize rağmen Yeşilyurt, Yalımkaya, Bozan, Ağaçhisar ve civar köylerden 30 öğrenci okullarına gidemiyormuş.
(“Utanç!” başlıklı yazının tamamına, “www.anadolugazetesi.com” adresinden ulaşabilirsiniz.)
 
*
 
 
Bu yazı üzerine Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak aradı ve kamuoyuna ulaştırılması amacıyla konuya ilişkin bilgi verdi.
 
*
 
İşte Vali Çakacak’ın o açıklaması:
 
            “MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE TALİMAT VERDİM”
  • “Konudan haberdar olur olmaz Milli Eğitim Müdürümüzü derhal Alpu’ya gönderdim. İlgili kaymakamlarımıza da talimat verdim. Milli Eğitim Müdürümüz ve kaymakamlarımız sorunu çözebilmek için görüşüyorlar. Sorun, yönetmelikten kaynaklanmış. Milli Eğitim servis başına 330 TL fiyat belirlemiş. Servisçiler ise 440 TL ödenmesini istemişler. Ancak her ne olursa olsun, bu sorun çözülmeliydi. Çocuklarımız vaktinde okula başlayabilmeliydiler.
 
“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ”
  • Zaten Milli Eğitim Müdürümüzle konuşurken, “niye bana zamanında haber vermediniz, niye geç kaldınız, hemen çözerdik” dedim ve “bir daha hangi konu olursa olsun çözülemeyen konulara ilişkin bana bilgi verin ve derhal çözelim” dedim. Bakın onlar bizim çocuklarımız da olabilirdi. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Bu noktada biraz empati yapmak lazım. Merak etmeyin, sorun bugün çözülecek.”
 
*
 
 
Vali Çakacak’ın açıklamasını okudunuz.
İfadelerden anlaşılıyor ki Çakacak’ın durumdan haberi yok.
Bu noktada İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in, büyük bir sorumsuzluğa imza attığını net ifadelerle söyleyebiliriz.
Zira bu ve bunun gibi sorunlar yaşanabilir ancak mülki amir haberdar edildiğinde, kimsenin mağdur olmayacağı bir biçimde çözülür.
Ancak Necmi Özen bunu yapmamış.
Böylelikle hem Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün itibarına gölge düşürmüş, hem de çocuklarımızı ve ailelerini mağdur etmiş.
 
*
 
Neyse ki Vali Çakacak soruna el koydu ve dün itibariyle kısa bir süre içerisinde sorunu çözdü.
 
*
 
 
Bu noktada şunu da belirtmek isterim.
Vali Çakacak’ın şu ifadeleri oldukça dikkat çekici:
“Bakın onlar bizim çocuklarımız da olabilirdi. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Bu noktada biraz empati yapmak lazım.”
Bu üç cümleden anlaşılıyor ki Çakacak, konuya gösterdiği duyarlılık anlamında oldukça samimi ve yaşanan hadise münasebetiyle de bir hayli üzgün.
 
*
 
Yazımın sonuna yaklaşırken…
Konuyu TBMM gündemine taşıyarak kamuoyunu haberdar eden CHP Eskişehir Milletvekili Sayın Utku Çakırözer’e ve olayı öğrendiği anda harekete geçerek çözüme kavuşturan Eskişehir Valisi Sayın Özdemir Çakacak’a canı gönülden teşekkür ediyor, bir daha böyle bir olayla karşılaşılmamasını diliyorum.
 
*
Bitirirken…
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün itibarını zedeleyen, öğrencilerimizi ve öğrencilerimizin ailelerini mağdur eden söz konusu olayın bir numaralı sorumlusu Necmi Özen’in kamuoyu karşında özür dilemesi gerektiğini, dün ifade ettiğim gibi bugün de altını çizerek vurgulamak istiyorum.
Özür dilesin ki samimiyeti anlaşılsın, olayın gerekçesine ilişkin hesap versin ki şeffaflığı tartışılmasın!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi