Matematik Kâbus Olmaktan Çıkıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Matematik Kâbus Olmaktan Çıkıyor
A
a

Matematik Kâbus Olmaktan Çıkıyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bilecik Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi tarafından hazırlanan bir proje kapsamında matematik, çocukların fobisi olmaktan çıkıyor.
Bilecik’te "Matematiğe Dokunmayan Kalmasın" projesi ile bugüne kadar 9 farklı okuldan toplam 2 bin 100 çocuk Bilecik Belediyesi Bien Bilgi Evi Matematik Müzesini ziyaret etti. Ortaokul öğrencileri, saat 09.00-15.15 saatleri arasında günde 3 seans şeklinde belediye ait araçları ile müzeye geliyorlar. Salgınla mücadele tedbirleri gereği öğrenciler 20’şerli gruplar halinde müzeye alınıyor. Öğrenciler, eğitmen Sevgi Akkoy’un anlatımıyla matematiğin farklı boyutlarını öğrenen çocuklar, materyallere de dokunarak matematiği üç boyutlu bir şekilde öğreniyor.
"Matematik zihinlerinde kalıcı oluyor ve hayat boyu unutmuyorlar"
Matematiğin çocukların zihinsel gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Akkoy, “Öğrenciler kısıtlı imkânlar sebebiyle okullarda her türlü materyale ulaşamıyorlar. Ancak müzemizde üç boyutlu materyal ve aletlerle matematiğin boyutlarını ve mantığını daha iyi anlıyorlar. Böylece matematik eğlenceli bir hale geliyor ve çocukların korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Burada matematiğin kurallarının kanıtlarıyla sunulduğu bir matematik düzeni var. Yani öğrenciler ezberci bir sistem yerine işledikleri dersin mantığını anlayarak ve özümseyerek matematik öğreniyorlar. Bu da onların zihinlerinde kalıcı oluyor ve hayat boyu unutmuyorlar. Çocuklar bu konuda çok şanslı çünkü yüksek mühendis bir başkan amcaları var ve sayın başkanımız eğitime ve çocuklara oldukça önem veriyor” ifadelerini kullandı.
Bu tür etkinliklerin öğretmenler ve veliler tarafından da desteklendiğini belirten Sevgi Akkoy, Matematik Müzesi’nin halk ziyaretine açık olduğunu ve dileyen vatandaşların hafta içi her gün 15.30-17.30 saatleri arasında Matematik Müzesi’ni ziyaret edebileceklerini ifade etti.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi