Utku Çakırözer: Çiftçimiz hak ettiği desteği alacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Utku Çakırözer: Çiftçimiz hak ettiği desteği alacak
A
a

Çiftelerde düzenlenen iftar programına katılan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, iftar öncesi yurttaşlarla bir araya gelerek sıkıntı ve talepleri dinledi, partisinin çiftçi ve esnafa yönelik projelerini anlattı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Çiftçinin üretemediğine, üretse de alın terinin karşılığını alamadığına dikkat çeken CHP’li Çakırözer, Tarımsal desteklemeleri arttıracaklarını belirterek, “Türkiye artık üretemiyor, ithal ediyor. Her şeyimiz ithal. Saman, buğday, nohut, canlı hayvan ithal ediyoruz. Biz ülkemizi bu durumdan kurtaracak ihracatçı bir ülke haline getireceğiz. Tarım Kanunu’nun 21. Maddesi’ni uygulayacak, çiftçimize hak ettiği desteği vereceğiz” dedi. 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Adar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Milletvekili adayları Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Metin Tomsuk, İl ve İlçe örgütü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çifteler ilçe merkezinde düzenlenen iftar programına katılarak, yurttaşlarla bir araya geldi. İftar öncesi yurttaşlarla bir araya gelen CHP Milletvekili adayları, sıkıntı ve talepleri dinledi, partisinin çiftçi ve esnafa yönelik projelerini anlattı.

İTHALAT DEĞİL, İHRACAT YAPAN BİR ÜLKE OLACAĞIZ

Türkiye’yi tarımda ithal eden bir ülke olmaktan çıkarıp, ihracatçı bir ülke haline getireceklerinin altını çizen Çakırözer, partisinin tarım politikalarını şu şekilde anlattı:
“2006 yılında çıkarılan Tarım Kanunu’nun 21’inci maddesine göre ‘Tarımsal destekleme için Bütçeden ayrılacak kaynak, milli gelirin yüzde birinden az olamaz’ denilmesine rağmen aradan geçen 12 yıllık dönemde tarım destekleri milli gelirin yüzde 0,5’ini geçmedi. Biz ne diyoruz: ‘Tarım Kanunu’nun 21. Maddesi’ni uygulayacağız. GSYH’nin yüzde 1’i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız.’ diyoruz. Bizim iktidarımızda çiftçi alın terinin karşılığını alacak. Çiftçimizin tarımsal üretimde kullandığı tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Çiftçimiz daha çok üretecek, daha çok kazanacak.”

ŞEKER FABRİKALARIMIZI GERİ ALACAĞIZ

Çakırözer, şeker fabrikalarının özelleştirme ihalelerini de iptal edeceklerine değinerek, “ Şeker Fabrikalarımızı geri alacağız. Şeker pancarı üretimi arttıracağız.  Pancar Üreticileri Kooperatifleri ve işçi sendikalarını fabrikalara ortak ederek yönetime dahil edeceğiz. Yerel tohumlarımızı geliştireceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, genel giderler vb. adı altındaki kesintilerin tamamını kaldıracağız” dedi. 

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE SOSYAL GÜVENCE

Çakırözer iftarda bir araya geldiği mevsimlik işçilerle de sohbet ederek, mevsimlik işçilere yönelik projelerinden de bahsetti. Mevsimlik tarım işçilerinin tamamının İŞ-Kur tarafından kayıt altına alınmasını ve sosyal güvenceye kavuşmasını sağlayacaklarını dile getiren Çakırözer, “ Mevsimlik tarım işçilerimizin ulaşım, barınma ve güvenlik koşullarını iyileştireceğiz. Sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına alacağız” dedi. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi