Üstün Yetenekli Çocuklar Seçilecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Üstün Yetenekli Çocuklar Seçilecek
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı, Üstün Ve Özel Yetenekli Öğrencilere Hizmet Veren Afyonkarahisar’Daki Bilim Ve Sanat Merkezi (Bilsem)’Ler İçin 2021-2022 Öğrenci Seçme Sürecini Başlattı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Milli Eğitim Bakanlığı, üstün ve özel yetenekli öğrencilere hizmet veren ve Afyonkarahisar’da da bulunan Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) için 2021-2022 öğrenci seçme sürecini başlattı.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı üstün ve özel yetenekli öğrencilerin okul dışı zamanlarda eğitim aldığı Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) alınacak öğrencileri belirlemek üzere 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılacak öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ait kılavuz yayımlandı.
Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı BİLSEM tanılama kılavuzuna göre, bu dönem BİLSEM’lere ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri tarafından Genel Yetenek, Müzik ve Görsel Sanatlar alanlarından aday gösterilecek. Öğrencilerin, sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilip E-Okul sistemine işleme 10-21 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2 Şubat 2022’de aday gösterilen öğrencilerin belgeleri e-okul üzerinden alınabilecek. Öğrenciler, Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından 19 Şubat-8 Mayıs 2022 arasında yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak, bu basamağı geçen öğrenciler 13 Haziran-12 Ağustos 2022 tarihlerinde bireysel tanılamaya alınacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 19 Ağustos’ta ilan edilecek.
Afyonkarahisar’da biri Merkezde Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, diğeri Dinar’da olmak üzere 2 Bilim Sanat Merkezi bulunuyor.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi