Usta eller camları bir bir işliyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Usta eller camları bir bir işliyor
A
a

Tarihi Kurşunlu Külliyesi’nde düzenlenen 4. Uluslararası Cam Festivali heyecanı devam ediyor. 

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi tarafından Tarihi Kurşunlu Külliyesi’nde düzenlenen 4. Uluslararası Cam Festivali 5’inci gününü geride bıraktı. Festivalin 5’inci günü Japon Cam Sanatçısı Noboyuki Fujuwara ve İngiliz Cam Sanatçısı Steven Ciezki’nin ‘Sıcak Cam Üfleme Çalıştayları’ ile devam etti. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un da katıldığı çalıştaylara, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

4. Uluslararası Cam Festivali’nin 5’inci günü Japon Cam Sanatçısı Noboyuki Fujuwara’nın Sıcak Cam Atölyesi’nde gerçekleştirdiği Sıcak Cam Üfleme Çalıştayı ile başladı. 3 saat boyunca cama şekil veren Fujuwara, bu süre içinde cam sanatının inceliklerini kendisini izlemeye gelen vatandaşlarla paylaştı.

Daha sonra Japon Cam Sanatçısı Nobuyuki Fujiwara, Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’ndeki yerini İngiliz Cam Sanatçısı Steven Ciezki’ye devretti. Saat 18.00’e kadar cama hayat veren Ciezki, cam sanatının inceliklerini de kendisini izlemeye gelen vatandaşlarla paylaştı. Bir camın oluşturulmasından işlenmesine ve şekillendirilmesine kadar süren bütün aşamalarını sergileyen Ciezki, izleyenlerden tam not aldı. Ciezki ve Fujiwara’ya çalıştaylar boyunca Amerikalı Cam Sanatçısı ve Akademisyen Colin Webster da yardım etti.

Öte yandan Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçileri de festivale katılıyor..
Dünyaca ünlü cam ustalarını Tarihi Kurşunlu Külliyesi’nde buluşturan 4. Uluslararası Cam Festivali heyecanı devam ediyor. Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği festival; Samsun, Rize, Nevşehir, Afyon, Kütahya ve İstanbul’dan da ziyaretçi akınına uğradı. 

Konferansların ve Sıcak Cam Üfleme Çalıştayları’nın düzenlendiği; İngiltere’den Steven Ciezki, Amerika’dan Colin Webster ve Japonya’dan da Nobuyuki Fujiwara’yı ağırlayan 4. Uluslararası Cam Festivali’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festival boyunca milletvekillerini, belediye başkanlarını, sanatçıları ağırlayan 4. Uluslararası Cam Festivali, okullardan, kreşlerden, üniversitelerden ve diğer şehirlerden adeta ziyaretçi akınına uğradı. 4. Uluslararası Cam Festivali’ni izlemek için Afyon Kocatepe Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden öğrenci ve akademisyenler Eskişehir’e geldi. Festivalin düzenlendiği Tarihi Kurşunlu Külliyesi’ni gezen üniversite öğrencileri ve akademisyenler, sanatçılar tarafından gerçekleştirilen konferans ve çalıştaylara katıldı. Sanatçıların çalışmalarını dikkatle izleyen öğrenci ve akademisyenler, böyle bir festival düzenledikleri için Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'a teşekkür etti. 4. Uluslararası Cam Festivali minik konuklarını da ağırladı. Odunpazarı Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi ve Özel Atayurt Okullarında eğitim gören minikler 4. Uluslararası Cam Festivali sayesinde cam sanatları ile tanıştı. Başkan Kurt’un yakından ilgilendiği minikler Sıcak Cam Atölyesi’nde sanatçıların gerçekleştirdiği çalışmaları izledi. Başkan Kurt ile birlikte büyük bir dikkatle çalışmaları takip eden minikler, Kurşunlu Külliyesi’nde sanat dolu keyifli bir gün geçirdi. Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı kapsamında Rize’nin Fındıklı ilçesinde bulunan Şehit Cavit Köroğlu Anadolu Lisesi’nden gelen öğrenciler festivalin ilk günlerinde Kurşunlu Külliyesi’ne gelerek sanatçıların çalışmalarını izlemişti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi