Usluer: Yönetmeliğe uyulmuyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Usluer: Yönetmeliğe uyulmuyor
A
a

Usluer, Tepebaşı’nda yapılması planlanan Alpu Termik Santralinin ÇED başvuru dosyasında verimli bir alana termik santral yapamayacaklarını bildikleri için Alpu Ovasını “verimsiz” diye göstermeye çalıştıklarını söyledi. ÇED yönetmeliğine aykırı bu başvurunun derhal iade edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Sütiş Eskişehir
CHP Milletvekili Usluer, çevre mühendisleri ile yaptığı toplantıdan sonra elde ettikleri bilgileri kamuoyu ile paylaştı.  Usluer, ÇED sürecini ve yapılan hataları şöyle anlattı: “Çevre mühendisi arkadaşlara yaptığımız çalışmada gördük ki bu termik santral daha ilk adımından itibaren hatalı. Mühendis arkadaşlarımızdan eksiksiz ve sorunsuz bir ÇED sürecinin yaklaşık 10 adımda işlendiğini öğrendim. Sürecin ilk adımı ÇED başvuru dosyasında; ÇED genel formatı doğrultusunda projenin tanımı, genel özellikleri ve duyarlı yöreler dikkate alınarak projenin yerine ilişkin bilgiler verilmesi gerekli. Eskişehir’imizde planlanan, Alpu Termik Santrali projesinin daha ilk adımında mevzuat açısından uygunsuzluklar olduğunu gördük.”

Usluer, ÇED yönetmeliğine uyulmadığını, formata aykırı dosya hazırlandığını ifade ederek, “Söz konusu ÇED başvuru dosyasında; ‘Proje kapsamında; yapımı planlanan termik santralin kavramsal tasarımı ve buna bağlı olarak da ön fizibilite raporu hazırlık çalışmaları halen devam etmekte olduğundan santral teknolojisi henüz belirlenmemiştir. Nihai karar ÇED aşamasında netlik kazanmış olacaktır’ denilmiştir. ÇED Başvuru Dosyası aşamasında uygulanacak teknoloji belirlenmeden projenin genel özellikleri; yani yakılacak kömür, kullanılacak kireç taşı, soğutma sistemi, kullanılacak su miktarı, oluşacak kül miktarı, gerekli depolama alanları vs. hakkında bilgi verilmesi mümkün değildir ki dosyada da ‘santral teknolojisine göre ÇED aşamasında verilecektir’ diyerek geçilmiştir” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi