Üreticinin Sorunları Sahada Dinleniyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Üreticinin Sorunları Sahada Dinleniyor
A
a

Bilecik İl Tarım Ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş’In Katılımıyla, Bitkisel Üretim Ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Ve Söğüt İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü Teknik Personelleri Tarafından Çiftçilerin Tarımsal Üretim İle İlgili Karşılaştıkları Sorunlarını Tespit Etmek Üzere Söğüt’Te Bağlı Tuzaklı Ve Küre Köylerinde Çiftçi İle Buluşuldu

Sütiş Eskişehir
Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş’ın katılımıyla, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ve Söğüt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından çiftçilerin tarımsal üretim ile ilgili karşılaştıkları sorunlarını tespit etmek üzere Söğüt’te bağlı Tuzaklı ve Küre köylerinde çiftçi ile buluşuldu.
Müdür Yoldaş, köy kahvesinde çiftçilerle bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sohbet ortamında geçen köy kahvesi toplantısında üretim sezonu içinde olunması sebebiyle örtü altı domates yetiştiriciliğinin sorunları, karşılaşılan hastalık ve zararlılar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Çiftçiliğin çok meşakkatli bir iş olduğunu dile getiren Müdür Yoldaş, zor olmasına karşılık Türkiye için tarımda üretimin kalitesinin ve veriminin yüksek olmasının zorunlu olduğunu belirterek, “Tarımın sürdürülebilirliği, üretimin devamlılığı için bakanlığımız her zaman çiftçinin yanında ve destekçisi, her türlü sorununu il ve ilçe müdürlüklerimizdeki teknik personele iletebilirsiniz” dedi.
Daha sonra örtü altı üretim yapan çiftçileri ziyaret ederek yetiştiriciliği yapılan ürünlerde hastalık ve zararlı kontrolleri yapıldı. Üreticiler ile birebir görüşülerek, yaşadıkları sorunların çözümlenmesi için gerekli iş ve işlemler için çalışma başlatıldı.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi