Üniversite Öğrencilerine Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi Verildi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Üniversite Öğrencilerine Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi Verildi
A
a

Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Eğitmenleri Tarafından Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (Afsü) Öğrencilerine Yönelik Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi Verildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı eğitmenleri tarafından üniversite öğrencilerine yönelik sertifikalı ilk yardım eğitimi verildi.
Eğitimde olay yeri yönetimi, temel yaşam desteği, boğulma, kanamalar, yaralanmalar, yanık ve donuklarda ilk yardım gibi medikal müdahale konularına yer verildi. 2 gün boyunca devam eden eğitimde sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için kentteki bir üniversitenin konferans salonunda program düzenlendi. Programda konuşan Sağlık Hizmetleri Başkanı Mehmet Pala; "Ülkemizde ve dünya ülkelerinde trafik kazaları ve afet ve acil durumlar nedeniyle her yıl yüzlerce kişi hayatını kaybetmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün çalışmalarına göre küresel düzeyde ölümlerin yüzde 90’ı yaralanmalardan dolayı meydana gelmektedir" dedi.
Pala, dünyada her 5 saniyede 1 kişinin yaralanma sonucu yaşamanı yitirmekte olduğunu ifade ederek, ilkyardımın önemini vurguladı. Pala konuşmasının sonunda katılımcılara ve eğitmenlere, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi