Umutları kopartmayalım

Bunlar o sıkıntılı dönemde olumlu etkenler. Birde olumsuz etkenler vardı.

21 Mart 2019 08:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Yaşanan bir olay hakkında düşüncelerini söylemek, yapılan bir yapı hakkında yorum yapmak, oynanan bir maçtan sonra yorum yapmak, en kolay işlerdendir. Çünkü önceden görülmüş, incelenmiş bir fikir oluşmuştur. O olmasaydı, bu olsaydı. Böyle değil şöyle olsaydı, ben daha iyisini yapardım gibi. Dünyanın en kolay işi eleştirmektir. Eleştiri çözüm ile yapılırsa anlam kazanır. Yani, ‘ön görüsü’ olmayan insanların ‘son görüsü’ güçlü olur. Maalesef bizde de son görü ön planda.
Eskişehirspor takımı için, transfer tahtası açılmayınca bu takım küme düşer dedik mi? dedik. Gençleri kayıtsız şartsız içerde ve dışarıda destekledik mi? destekledik. Alınan her sonuç başımızın üstünde dedik mi? dedik. Bu gençler, umutlarımızı canlı tuttular mı? Tuttular. Kimin sayesinde birçok etkenin yan yana gelmesi sayesinde.
Mesela birinci etken, başta gençler ellerine gelen bu mecburi fırsatı iyi değerlendirmek istediler. Başarılı da oldular. İkinci etken teknik heyet. İlk maçlarda umutsuz olsalar da, gençlerin azmi isteği onların bu olaya dört elle sarılmalarını sağladı. Üçüncü etken şehir ve taraftar. Tribünlerde inanılmaz destek oldular. Umutların yeşermesi için çok çalıştılar. Bunlar o sıkıntılı dönemde olumlu etkenler. Birde olumsuz etkenler vardı. Mesela yönetim diye bir şey yoktu ortada. Takımı İcra Kurulu adı altında gizli kayyum yönetiliyordu. Kongreler değişik bir hal almıştı. Herkes merakla bekliyordu. Ne olacak diye. O günlerden bu günlere gelindi. Bunlar herkesin bildiği şeyler ancak çabuk unutuyoruz hatırlatmak istedim.
Şu yapılan eleştirilere katılıyorum. Son oynadığımız maçlara baktığımızda, kadro tercihleri, kadro mühendisliği, takım olma olgusu eksikliği ve genç ve tecrübeli oyuncuların uyumunu göremedik. Son üç maç üç farklı kadro en büyük dezavantajlarımız olarak karşımıza çıktı.
Şimdi bu olumsuzluklara bakarak, zor şartlarda yeşerttiğimiz umutlarımızı söküp atalım mı? Harç bitti yapı paydos mu diyelim. Dükkânı kapatıp gidelim mi?Asla. Futbolda başarılı sonuçlar alınınca etrafında paylaşan çok olur. Kötü sonuçlar alınınca kimseyi bulamazsın. Aynı zamanda yaptıkların unutulur hedef tahtasına konursun. Bizler hiçbir zaman iyi gün dostu olmadık. Yaşamımızda ve hayat felsefemizde zorda ve darda olanın yanında olduk. Eskişehirspor ve teknik heyeti bu zor süreci atlatacaktır. Bizlerin desteği devam edecektir. Milli maç aralığında takımın toparlanması dileği ile…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Raprap 22 Mart 2019 00:06

Eses fikttürü iyi düşmez afyon giresun belki adana fikstürleri zor çıkış yakalayamazsa enaz puanı olan afyon düşeristanbulda düşmez onunda sizin gibi hem fikstürü kolay hemde 2 maç üstüste elazığ ve karabükle sahasında oynayacak siz ne yapıp edin sahanızdaki afyon maçını alın o düşsün

0 0 Cevap Yaz
2626 21 Mart 2019 17:23

EsEs tarftarı daima takımını yanında.İyi günde kötü günde. Eleştri ise elbette olacak.eLEŞTRİ YANLIŞLARI EKSİKLERİ BULMADA GÖRMEDE ETKİLİ OLUR.YETER Kİ HAKARET AŞAĞILAMA OLMASIN.

0 2 Cevap Yaz
Namık 21 Mart 2019 16:43

güzel bir köşe yazısı olmuş tebrikler sayın Ahmet hocam.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi