Umut meşalesini ateşlediler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Umut meşalesini ateşlediler
A
a

Sezona kötü başlayan, 3 puanı silinen, ligin alt sıralarına inen, üstüne üstlük olağanüstü kongre kararıyla üzerinde kara bulutların dolaştığı Eskişehirspor, Balıkesir karşısında sezonun ilk galibiyetini alarak bir anlamda umut meşalesinin fitilini ateşledi.

Sütiş Eskişehir
Bu sezon sahasında hiç yenilmeyen Balıkesir Baltok ile deplasmanda hiç kazanamayan Eskişehirspor’un mücadelesi ilginç mücadeleye sahne oldu. İlk yarıda kendi yarı sahasından çıkamayan Siyah- Kırmızılılar iki kontratak golüyle ilk 45 dakikayı 2-1 önde bitirdi.
 

Zorlu ilk yarı
Geçtiğimiz hafta İstanbulspor’a deplasmanda 4-1 yenilen Balıkesirspor Baltok, bu yenilgiyi telafi etmek için maçın başlamasıyla birlikte Siyah-Kırmızılı Kale önünde büyük baskı kurdu.  Oyunun 9. dakikasında Abdülkerim, 10. dakikada Glumac, 18. dakikada Nizamettin ve 20. dakikada tekrar Glumac ile yüzde yüz gollük pozisyonlardan yararlanamadı. Gol girişimlerine devam eden Kırmızı-Beyazlılar 24’ncü dakikada aradığı gole kavuştu. Sağdan Otoo ile başlayan bir atakta topla buluşan Uğurun ortasında Nizamettin vuruşu Kayacan’dan döndü, ikinci pozisyonda vuran Abdülkadir durumu 1-0’a taşıdı. Balıkesir’in baskısı sürerken o dakikaya kadar atağa bile çıkamayan Eskişehirspor önce 30’da, ardından 44’te Ofoedu ile iki kontratak golüyle ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.


Balıkesir telaşlı başladı
Balıkesirspor ikinci yarıya ilk 45 dakikadaki 2-1’lik yenilginin stresiyle başladı. Bir an önce gol bulmak amacıyla Balıkesir’in şuursuz ataklarına karşı Kayacan ve Eskişehir savunması yerinde müdahalelerle gol fırsatı vermedi. İlk yarıdaki 2-1’lik galibiyetin verdiği rahatlık ve özgüvenle oyunda dengeyi kuran Eskişehirspor istediği oyunu sergilemeye başladı. İlk yarıdaki hızı ve baskısı büyük ölçüde kaybolan ev sahibi karşısında Siyah-Kırmızılıların  gol girişimleri artmaya başladı.


Skoru kaptan tayin etti
77. dakikada gelişen bir Eskişehirspor hücumunda Mezenga’nın aşırtma pasını yakalayan Ofoedu, Vukovic tarafından düşürülünce Maçın Hakemi Yiğit Arslan tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Erkan Zengin, plase bir vuruşla topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu 1-3. Bu gol Balıkesir’in gardını tamamen düşürdü.  Maçın bu skorla biteceği tahmin edilirken 88. dakikada Sedat ev sahibine 1 gol daha kazandırınca maç Eskişehirspor’un 2-3’lük galibiyetiyle son buldu. Böylece Eskişehirspor 12. Haftada ilk deplasman galib iyetini almış oldu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi